VY_32_INOVACE_21_Pardubický kraj Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/21.1674 Autor: Bc. Petr Grossmann 2.12.2012Bc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ján Chládek Vít Nakládal
Advertisements

Tomáš Pokorný Zdroj wikipedie
ČR – Pardubický kraj VY_32_INOVACE_Z ČR 8.15 Mgr. Kosík Lukáš
Natálka C. Anžel S. 5.B PARDUBICKÝ KRAJ.
Jaroslav Novotný 9.třída
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Pardubický kraj Anotace
Základní údaje Krajské město: Olomouc Rozloha: km²
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
vypracoval: Jáchym Vérosta
-Blansko Brno-město Brno-venkov Břeclav Hodonín Vyškov Znojmo
Pardubický kraj - procvičování
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
ČR – Královehradecký kraj
VYPRACOVAL: Jáchym vérosta
Členění území naší vlasti
Pardubický kraj.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Pardubický kraj Martin Sova.
Pardubický kraj.
Pardubický kraj Rudolf Bok & Ondra Kulhánek
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 6Z8/C - 18.
Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
Zlínský kraj.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
vypracovala: Monika Palasová zdroj: hlava , internet , učebnice
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Vlajka kraje Základní informace Symboly Historické podoby Okresy.
Pardubický kraj.
Vysočina Vysočina Obsah Základní informace Základní informace Základní informace Základní informace Hospodářství Hospodářství Hospodářství Havlíčkův.
VYSOČINA.
KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
OLOMOUCKÝ KRAJ Andrea Klášterecká.
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
Jihomoravský kraj.
Středočeský kraj.
Karlovarský k kk kraj. Mapa,vlajka a znak Obecné informace krajské město: Karlovy Vary rozloha: 3314 km² počet obyvatel: hustota zalidnění: 92.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
Pardubický kraj. Základní údaje Rozloha: km2 Počet obyvatel: (k ) z toho: cizinců s přechodným pobytem cizinců s.
Vypracovali: Dan Vodák a Michal Musil. Znak a vlajka.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_09_ZEMĚPIS Téma: Pardubický kraj Ročník: 9.
Vlajka Jihomoravského kraje Čtvrcený list. Horní žerďové pole modré s moravskou orlicí. Dolní žerďové pole červené se žlutým vinným hroznem s listem.
VY_32_INOVACE_38_Turismus na území ČR Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Bc. Petr Grossmann.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_10_VL_PARDUBICKÝ KRAJ.
Jihočeský kraj Tereza Lérová Martina Závodná. Symboly kraje:  Vlajka  Znak.
Středočeský kraj. Obr. 1 Poloha: střední Čechy Sídlo krajského úřadu: Praha.
Pardubický kraj 8. ročník ZŠ Strossmayerovo nám.4, Praha 7
Pardubický kraj.
PROJEKT KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
PARDUBICKÝ KRAJ POLOHA Pardubický kraj leží na pomezí Čech
VY_32_INOVACE_25_Chráněná území v ČR
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká
STŘEDOČESKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-27 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Olomoucký kraj. Olomoucký kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_PARDUBICKY_KRAJ.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_14_Pardubický_kraj
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Základní škola, Hradec Králové
Pardubický kraj Petra Alexandra Bergerová. Petra Nguyenová.
ČESKÁ REPUBLIKA Základní přehled
Členění území naší vlasti
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
zpracovaný v rámci projektu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Petr Drnec
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_21_Pardubický kraj Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Bc. Petr Grossmann Bc. Petr Grossmann

Anotace Digitální studijní materiál je věnován učivu zeměpisu v 9. ročníku. Konkrétně se zabývá učivem o Pardubickém kraji. V závěru je uveden odkaz na interaktivní hru o kraji. Slouží jako podklad pro zápis, samostudium, popřípadě pro e-learning Bc. Petr Grossmann

Pardubický kraj

OBSAH Pardubický kraj v číslech Mapy okresů a měst s roz. působností Sousedé Pardubického kraje Symboly Pardubického kraje Logo Pardubického kraje Významné akce PK Doprava Hospodářství Odkazy na stránky PK Turistický portál PK Hra o PK Bc. Petr Grossmann

Pardubický kraj v číslech Krajské město: Pardubice Hejtman: JUDr. Martin Netolický, Ph.D. Rozloha: km 2 Počet obyvatel: (k ) Hustota zalidnění: 114 obyvatel/km² Nejvyšší bod: Králický Sněžník (1 424 m) Nejníže položený bod:hladina Labe u Kojic 201 m n. m. V kraji je 451 obcí

Okresy a města s rozšířenou působností Okresy PK Obce s rozšířenou působností

Sousedé Pardubického kraje Pardubický kraj leží převážně na východě Čech a na katastrálních územích 16ti obcí zasahuje i na historické území Moravy. Na východě sousedí s Olomouckým krajem, – na jihovýchodě s Jihomoravským krajem, – na jihozápadě s krajem Vysočina, – na západě se Středočeským krajem, – na severozápadě s Královéhradeckým krajem – na severu s polským Dolnoslezským vojvodstvím.

Symboly Pardubického kraje První dvě pole znaku zaujímají historické znaky Čech a Moravy. Třetí se symbolizuje celý kraj. Otevřená stříbrná brána se zlatým glóbem představuje vstřícnost kraje vůči vnějšímu světu. Černá lyra připomíná mistry hudby, kteří v Pardubickém kraji žili. Modrá barva v poli štítu značí množství řek, jezer a vodních ploch, které jsou v kraji. Stříbrná barva hradební zdi symbolizuje pás hor, který obepíná kraj širokým obloukem. Čtvrté pole tvoří znak města Pardubic, ve kterém je sídlo Pardubického kraje Bc. Petr Grossmann

Logo Pardubického kraje Logo kraje se skládá z motivu Kunětická hora a glóbu. Hrad je významnou dominantou Pardubicka, glóbus, motiv ze znaku kraje, značí otevřenost vůči vnějšímu světu.

Významné akce festival Smetanova Litomyšl » Velká pardubická steeplechase » Zlatá přilba »

Doprava V kraji je kolem 4500 km silnic avšak žádná dálnice ani rychlostní silnice pro motorová vozidla. Krajem prochází český železniční hlavní tah z Prahy do České Třebové a zde se trať větví na: – Olomouc, Ostravu a dále na Slovensko – do Brna, Vídně či Bratislavy a Budapeště

Hospodářství Průmysl nejrozšířenější je strojírenství, dále pak průmysl textilní, oděvní, kožedělný, nejvyšší podíl na celostátní produkci má průmysl chemický Zemědělství zemědělská půda zabírá 60,75%, lesy 29% a vodní plochy 1,35%. Nejúrodnější oblast je Polabská nížina. Významné podniky: Paramo, Maped, CZ LOKO, Korado, OEZ, RIETER, ISOLIT BRAVO, ŽIVA, TESLA, KAROSA

WWW stránky o Pardubickém kraji %BD_kraj#Referencehttp://cs.wikipedia.org/wiki/Pardubick%C3 %BD_kraj#Reference Film o Pardubickém kraji – »7 min.

Turistický portál Pardubického kraje

Odkaz na hru o PK

Citace obrazového materiálu Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na www: kraje?chapter= kraje?chapter=1176 CMS, Code & CSS: CZI webdesign. pardubickykraj.cz/uvodni-strana.[online]. ©2011, poslední revize [cit ].Dostupné z: World Media Partners, s.r.o. Východní-Čechy.info. [online]. © , poslední revize [cit ]. Dostupné z cechy.info/ cechy.info/ Bc. Petr Grossmann