Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. Ulitoolympiáda 2013 Konference: Znakové jazyky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunikační strategie v oblasti kombinovaného studia FES Upa
Advertisements

Městská knihovna Louny Dagmar Bahnerová. Zákon ? Džungle ? Příkazní smlouvy, občanské sdružení nebo nic…
Hristo Trajkovski – VerbaVoice GmbH Komunikační podpora pro neslyšící a nedoslýchavé lidi Přepis na mobilu – Přepis mluvené řeči – Živé.
Prezentuje: Mgr. Barbora Čalkovská ULD, Brno
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
ÚVOD DO POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Interkulturní a intrakulturní komunikace sluchově postižených studentů středních škol Mgr. Filipcová Věra.
Základy informatiky přednášky Kódování.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící Online tlumočnická služba pro neslyšící - NONSTOP.
Vendy Vojtová Kateřina de Jagerová
Rakousko.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
…potom klepněte na zástupné symboly a přidejte vlastní obrázky a titulky. Vyberte rozložení…
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
Ústav českého jazyka a teorie komunikace. Stručné představení střediska * základní charakteristika - obor Čeština v komunikaci neslyšících -založen 1998.
Ulitoolympiáda 2013 Konference: Znakové jazyky. Pracovala skupinka: JménoJménoJméno Jméno ? ? ? ? Jana Ratajská Dita Němečková Kateřina Náprstková Nazar.
Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:
Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Jaký život měli sluchově postižení před – 1700 lety před naším letopočtem? Život byl opravdu nelehký Pokud se sluchově postižený nenechal sežrat.
PUBLICISTICKÝ STYL = NOVINÁŘSKÝ. Internetové zpravodajství – např Úkol : prohlédněte.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_09.
PRAVDĚPODOBNOST A MATEMATICKÁ STATISTIKA Úvod, kombinatorika
Odkud stát získává peníze.  Přímé : platí daňový poplatník (občan odvádějící tuto daň) přímo státu, prostřednictvím finančního úřadu  Nepřímé : platí.
Parametry klasifikace tlumočení
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. - Posílit integraci neslyšících do světa slyšících - Zlepšit dostupnost a kvalitu sociálních služeb pro neslyšící a.
MUSÍ BÝT KOMUNITNÍ TLUMOČNÍK STEJNÉHO POHLAVÍ JAKO KLIENT?
Metodický a supervizní seminář k praxi III. 4. září 2012.
Komunitní tlumočník vs. kulturní mediátor
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Spolupráce tlumočníků před akcí a během ní
Odborné a vědecké práce Brno 12. března Odborné a vědecké práce Zpráva o semestrálním projektu Závěrečná práce Bakalářská a diplomová práce Disertační.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů FLASH DISK USB flash disk, je paměťové zařízení, používané převážně jako náhrada diskety. Většinou.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů Centrum pro klinické doporučené postupy LF UP v Olomouci Radim Líčeník, Kateřina Ivanová Centrum.
Tlumočení ČZJ Daniela Tesaříková.
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
Podnikání a kulturní odlišnosti Region: Afrika Tento studijní materiál vznikl jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Podpora odborných praxí.
Vizuálně motorické komunikační systémy SP
Office 365 Přihlášení a první spuštění cloudového uložiště OneDrive Pavel Broža Otrokovice 2014 Prezentace vznikla pro interní potřeby zaměstnanců školy.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů
Tlumočník očima neslyšícího dítěte Lucie Břinková, Josefina Kalousová, Markéta Spilková.
Uznávání cizozemských rozsudků Transkripce Sňatky cizinců JUDr. Blanka Dostálová
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Problematika tlumočení znakového jazyka Radka Horáková, podzim 2006.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Zaměstnání a podnikání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Charvátová. Dostupné z Metodického portálu
Projekt: Výuka v přírodě, číslo: CZ01_KA101_022796
Projekt: Výuka v přírodě, číslo: CZ01_KA101_022796
Jméno přednášejícího Datum workshopu
Vzor individuální prezentace
ZASEDACÍ POŘÁDEK Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Klasické fotoalbum.
Školník Kulda je jednička
Současné fotoalbum.
Název události Úvodní informace k události Podnadpis události Datum
Seminář PPP Brno informace ze setkání VP 5/2018 Brno – město, Brno - venkov květen 2018.
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
NORTHWIND TRADERS Kdo jsme [Podtitulek brožury nebo motto společnosti]
VÝKLAD základní útvar výkladového postupu
Rozložení nadpisu Podnadpis.
[Nadpis plakátu] Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit maecenas porttitor congue massa fusce [Následující tituly a jména nahraďte tituly.
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. Ulitoolympiáda 2013 Konference: Znakové jazyky

Pracovala skupinka: JménoJménoJméno Jméno S lovinsko (Maribor)

Úvod Ve Slovnisku má kolem 2000tisíc pouze se znakovými jazkymi. Slovinsko má svůj znakový jazyk Má jen dvě školy (Maribor a Lublaň) Má tlumočnické služby Zákonem povolený znakový jazyk (který jim dává právo komunikovat a získávat informace ve znakovém jazyce).nformace

Slovinsko Jak vypadá abeceda a SZJ ete najít informace)

HIST Historie ● První škola vznikla v roce 1840 ve Slovinsku ● Při vyučování se znakový jazyk nepoužíval, ale ve volném čase studenti pužívali znakový jazyk. ● V 2002 byl vydan zákon o SZJ

Komunikace Můžou spolu neslyšící cizinci nějak komunikovat, používame se mezinárodní znakový systém protože dělají s mimické tvary a gesta.

pozitiva X negativa Pozitiv: má zabežpečené zařízení pro neslyšící tlumočnické sluzby např. Vyřizování na úřade, u lékaře,.... Mají dobře připravená zákony, které se ale neprovádějí v praxi. Negativ: v praxi problém, studenti nerozumí výuce v bilingvální metodě. Je potřeba tlumočníka. Tlumočené zprávy v 19hod jsou skvělé... kromě případů, kdy zprávy z parlamentu někdy nejsou tlumočeny. Taky další problém že, tlumočník má 100hodin na rok, je to málo... Má celkem 46 tlumočníci

Závěr Zde odkaz, informace, obrázek Xs Xs informativne-oddaje/5-oddaja