OSTRAVA AUTOR: MICHAL GŘEŠEK. Poloha města MAPA MĚSTA Praha 380km Slovensko 50km 15km Polsko D1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_08_Moravskoslezský.
Advertisements

Skupina 1 Vize přestane být snem… KONCEPCE REVITALIZACE MĚSTA AŠ.
Slovácko Města Slovácka nad obyvatel Autor: Martin Fridrich.
ZLÍNSKÝ KRAJ. MAPA Základní statistiky Krajské město: Zlín Hejtman: Libor Lukáš Rozloha: km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 149 obyvatel/km².
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Radoslava Mašatová Název materiálu: VY_32_INOVACE_27_07_Polská republika Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Jihomoravský kraj. Poloha Leží v jihovýchodní části republiky, u hranic Rakouskem a Slovenskem obyvatel (2003) Skládá se z původních 7 okresů.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.3 Spolková republika Německo Téma: Česká republika jako součást.
Geografie dopravy Cv. č. 3: Hodnocení dopravní polohy a dopravní obslužnosti HODNOCENÍ DOPRAVNÍ POLOHY A DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI Cíl cvičení:  aplikace metody.
Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová ZŠ Praktická 5. ročník Člověk a jeho.
UNESCO UNESCO je Organizace pro výchovu, vědu a kulturu založená při OSN v roce 1946 v roce 1972 přijalo UNESCO Úmluvu o ochraně nejvýznamnějšího světového.
Moravskoslezský kraj. Povrch Hrubý Jeseník Beskydy Lysá hora Moravská brána Praděd Povrch.
Královéhradecký kraj. Základní údaje Na severu kraje se vypínají Krkonoše a Orlické hory, směrem k jihozápadu se krajina svažuje do úrodné Polabské nížiny.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
ČESKÁ REPUBLIKA I. Česká republika - mapa STÁTNÍ SYMBOLY Velký státní znakMalý státní znak.
Určeno pro:žáky 2.ročník středních škol Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma: Česká republika – průmysl Jméno autora: Mgr. Tomáš.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_15_ZEMĚPIS Téma: Zlínský kraj Ročník: 9. Číslo.
Praha a pražské památky Václav Klaus – prezident ČR od roku …
ČESKÁ REPUBLIKA Plzeňský kraj Plzeňský kraj v ČR.
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
P OLOHA Č ESKÉ REPUBLIKY Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s polohou ČR a jejími sousedy.
Plzeňský kraj mapy.cz.
Královéhradecký kraj Rozloha:4759 km2 Počet obyvatel:
Pardubický kraj Kraj perníku.
DESTINAČNÍ AGENTURA KRUŠNÉ HORY
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Základní údaje Název – Česká republika, Česko (spor)
Venkovská tržnice III - mezinárodní projekt spolupráce: MAS Region Pošembeří, Krajina Srdce, Lužnice, Nepomucko, Sokolovsko, Nad Orlicí a MAS.
ČR-test pro 4. třídu první čtvrtletí
KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ Kraj spisovatelů: Alois Jirásek (Hronov)
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 01 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
ZEMĚPIS - SVĚT Severní Amerika
Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj. Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
VY_32_INOVACE_43A_STÁTNÍ SVÁTKY A VÝZNAMNÉ DNY V ČESKÉM KALENDÁŘI
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_19_ZEMĚPIS
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-38 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Základní údaje Název – Česká republika, Česko (spor)
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_18_VLASTIVĚDA
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
  Autor: Mgr. Pavla Jeníková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 3
CESTOVNÍ RUCH JAKO SYSTÉM
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
Olomoucký kraj 8 největší kraj v ČR.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Města České republiky kvíz 1.část spustit
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_14 TÉMA: Vlastivěda4
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_20_IV_Z6_Typy_Krajin.
Člověk a jeho svět 3. ročník
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_20_VLASTIVĚDA
Cestovní ruch České republiky
Produktivita nejen v dopravě a růst mezd
Železné srdce republiky
Ústecký kraj Marková Vendula.
Liberecký Kraj Ondřej sedlák.
45.1 Jihomoravský kraj – poznáš jeho dominanty?
Karlovarský kraj Zárubová Eliška.
Transkript prezentace:

OSTRAVA AUTOR: MICHAL GŘEŠEK

Poloha města

MAPA MĚSTA Praha 380km Slovensko 50km 15km Polsko D1

Metropole Moravskoslezského kraje Rozloha: 214 km obyvatel ( ) Strategická poloha v blízkosti hranic s Polskem (15 km) a Slovenskem (50 km) Mezinárodní letiště 25 km od centra města Dálnice D1 a železniční koridor Ostrava

Historie Ostrava dostala jméno podle řeky Ostravice, která město rozděluje na moravskou a slezskou část poprvé uveden název obce, a to v závěti olomouckého biskupa Bruna ze Schauenburku objev uhlí, oživení hospodářského života založení železáren, prudký růst aglomerace 1918 (po vzniku ČSR) - Ostrava má díky železárnám a dolům významné hospodářské postavení a pomalu se přetváří ve správní, společenské a kulturní centrum 1989 – výrazné hospodářské a politické změny, restrukturalizace průmyslu 1994 – ukončení těžby černého uhlí na Ostravsku

ZÁBAVA Stodolní – ulice, která nikdy nespí  více než 60 barů a klubů různého zaměření  centrum zábavy a nočního života Nejen Stodolní  i mimo Stodolní ulici se nachází množství dobrých klubů (např. Parník, Fabric, Atlantic), kaváren (např. Beseda, Daniel, Minikino kavárna, Sedmé nebe) a zábavních center (např. Zuzana, Alexandria, Koruna)

Doprava Dopravní uzel v severovýchodní části České republiky Mezinárodní letiště Leoše Janáčka Ostrava (25 km z centra) ~největší regionální letiště v České republice ~pravidelné linky Praha, Paříž, Londýn Letní letový řád nabízí: Antálii, Burgas, Split, Rhodos, Krétu, Kos, Lefkadu, Lesbos, Soluň, Mallorcu, Larnaku. Dálnice D1 ~součást multimodálního koridoru sítě TEN č. VI ~severojižní propojení od česko-polské hranice do Brna ~D1 navazuje na polskou dálnici A1 přes Katovice, Gdaňsk do Helsinek Významný železniční uzel – regionální i mezinárodní vlakové spoje

Shrnutí Třetí největší město ČR Unikátní technické památky Turistické atraktivity Architektonické skvosty Centrum zábavy Kulturní život – mezinárodní akce Sportovní vyžití i mezinárodní utkání Příroda Velká škála ubytovacích zařízení Konání workshopů, seminářů, konferencí i kongresů Dopravní uzel severovýchodu ČR Nákupní centrum Moravskoslezského kraje