Prof. Ing. Vilém Podrázský, CSc. – představení kandidáta nar. 20.3.1961, Havlíčkův Brod, ČR, ženatý, bezdětný Zaměstnání, akademické funkce: 2003, 2006,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí (prezentace člena) Mgr.S.Sýkorová,CSc. VÚRV Praha, Oddělení šlechtitelských metod.
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Představení PS Lesnictví a zemědělství
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Rektor Zdroj:
Národní program výzkumu III Konference SCHP Praha 23.ledna 2007.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
Technologické platformy a dopravní výzkum
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
1 Vážení studenti, vítejte v atraktivním studijním oboru Podnikání a management v životním prostředí.
Situace vysokých škol v České republice Panelová diskuse: „Je naše vysoké školství českým národním zájmem?“ Jana Mačáková Univerzita Palackého v Olomouci.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Filozofické fakulty a příprava budoucích učitelů Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Jiří Lach – děkan.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
INOVACE 2004 Praha, Příprava předsednictví ČR v programu EUREKA Karel Šperlink Prezident AIP ČR Zástupce ČR v Skupině.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
, 3. sněm RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: doc. B. Tremlová, doc. F. Ježek,
Sněm RVŠ1 Financování VaV Sněm RVŠ2 Financování - institucionální podpora Návrh RVV na r (po krácení, před MPŘ): MŠMT - VZ +
Sněm Rady vysokých škol1 ROZPOČET vysokých škol v roce 2005.
Plénum ČKR1 Priority RVŠ Teze programového prohlášení Rady vysokých škol.
Sněm Rady vysokých škol1 Informace o financování vysokých škol v roce 2007.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Struktura akademických a vědeckých pracovníků. Věková struktura pracovníků UK 2014 (celkem)
Doktorské studium na AF
SPARC EUROPE V ČR Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ŽIVOTOPIS JAROMÍR ŠTŮSEK  Datum narození:  Místo narození: Vsetín  Národnost: česká  Adresa bydliště: Litvínovská 591, Praha 9 –
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
Koncept CSR na ČZU. Představení členů týmu  Monika Hezinová (ČZU)  Denisa Sládková (ČZU)  Štěpán Pospíšil (ČZU)  Dominika Petrová ( VŠE)  Filip Simon.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Kandidát na rektora JU prof. Ing. Miloslav Šoch, CSc., dr. h. c., 2016.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Jiří Balík, CSc. Narozen: 30. listopadu 1953 Průběh praxe
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
václav havlíček uchazeč o volbu kandidáta na rektora čvut v praze
Doktorské studium na FLD
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
Transkript prezentace:

Prof. Ing. Vilém Podrázský, CSc. – představení kandidáta nar , Havlíčkův Brod, ČR, ženatý, bezdětný Zaměstnání, akademické funkce: 2003, 2006, děkan fakulty (postupně lesnické, lesnické a environmentální, lesnické a dřevařské) jmenování profesorem pěstování lesů proděkan pro výzkumnou činnost LF vedoucí katedry pěstování lesů jmenování docentem pěstování lesů nástup na LF ČZU v Praze CSc., obor pěstění lesů, VŠZ v Brně VÚLHM VS Opočno, oddělení lesopěstebních meliorací LF VŠZ v Brně Specializace: chemická a biologická meliorace stanovišť, lesnická pedologie, humusové formy, struktura a dynamika porostů, ekologie lesa, pěstování lesa

Pedagogické a výzkumné aktivity a aktivity v DSP Přednáší předměty: Zaváděl a aktualizoval předměty: Ekologie lesa (4 různé kurzy/obory) Pěstování v imisních oblastech Forest Ecology (2 obory) Tropical and Subtropical Silviculture Úprava lesních stanovišť Momentálně vedení 6 Bc prací a 2 diplomových prací, témata: zalesňování zemědělských půd, dále růst, vývoj, produkce a vliv na půdu význačných introdukovaných dřevin, fixace uhlíku lesními ekosystémy Úspěšná obhajoba 6 studentů DSP, 4 další do konce r. 2009, vedení dalších 6 studentů DSP V současné době řešení 1 grantu NAZV a 1 grantu GAČR a úloha spoluřešitele projektu VaV MŠMT v úhrnné výši 1,5 mil. Kč V minulých pěti letech (2005 – 2009) koordinace jednoho ze 4 VZ FLD, funkce koordinátora nebo hlavního řešitele 2 projektů NAZV, 2 projektů VaV MŽP, 1 projektu GAČR – cca 1,5 – 3.0 mil Kč ročně Kromě koordinace projektů je vlastní výzkumná činnost soustředěna na stav a dynamiku lesních půd, v první řadě humusových forem

Další aktivity propagující FLD (ČZU) a aktivity v zahraničí předseda Odboru lesního hospodářství ČAZV člen Komise pro životní prostředí Akademie věd České republiky Pro Silva Bohemica (Europa) Česká pedologická společnost člen redakční rady časopisu Journal of Forest Science (ČAZV) člen vědecké rady FLD MENDELU v Brně a LF TU ve Zvolenu člen rady Národního parku Šumava člen řídícího výboru konference děkanů lesnických škol – ConDDEFFS Směrování aktivit do oblasti Latinské Ameriky jako oblasti prioritního zájmu ČR i v oblasti rozvojové pomoci (lesnictví, životní prostředí): Santo Domingo, Guatemala, Ecuador, Kolumbie. Prozatím získání vládních stipendií pro 5 studentů z Kolumbie. Další oblasti intenzivních mezinárodních styků: Čína, Rusko, Mongolsko, Vietnam, Indonézie. Spolupráce v rámci ELLS, Silva – evropské lesnické fakulty, dále země JV a J Evropy.

Priority a vize v jednotlivých oblastech akademických činností Pedagogika: ČZU jako univerzita, kde je příjemné prostředí ke studiu; jsou podporovány studentské aktivity a „komfort“ studia; absolventi mají mimořádné uplatnění díky znalostem i mimovýukovým aktivitám. ČZU jako univerzita, kde je příjemné a atraktivní učit, kde je prostor na akademické činnosti. Prostředky: dostatek financí; harmonizované informační systémy a administrativa; optimální využití prostor univerzity pro výuku; zapojení studentů do univerzitních projektů; mezifakultní studijní obory. Věda a výzkum: ČZU jako středisko mezinárodního výzkumu, s mezifakultními týmy. Vydavatel řady vědeckých časopisů. Prostředky: využití výstupů VaV pro hodnocení akademiků, podpora mezinárodních aktivit a publikačních možností. Zahraničí: ČZU jako univerzita vyhledávaná zahraničními studenty nejen pro přitažlivost Prahy, ale jako prestižní destinace s vyhledávanými učiteli. Přednášet zde budou význačné evropské a světové kapacity vedle domácích. Financování: Vícezdrojové: studenti, institucionální výzkum, účelové prostředky, rozvojové a operační programy, spolupráce s praxí, společné aktivity se školními podniky.