Svržení atomových bomb na japonská města v srpnu 1945 Druhá světová válka Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁZEV:HIROŠIMA A NAGASAKI
Advertisements

Svržení atomových bomb na japonská města v srpnu 1945
Komunikace Že si nerozumíme, je normální. Že si porozumíme, je zázrak. neznámý autor Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
GRAVITAČNÍ SÍLA. GRAVITAČNÍ POLE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Prvňáci a matematika Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o pohybech hmot v zemské kůře, zemětřesení. AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení.
Matyáš Fornůsek 5. ročník ZŠ
Polovodičová dioda Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
GRAVITAČNÍ SÍLA. GRAVITAČNÍ POLE
Pracovní list k procvičení základních poznatků na téma klid a pohyb
SESTAVENÍ ELEKTRICKÉHO OBVODU
Převody – jednotky délky
Pracovní listy k vytisknutí
MAGNETICKÉ POLE Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
PÉČE O ZDRAVÍ Obrázek dostupný z:
LEŽET Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Pracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech Autor
Části kruhu Matematika 8 – I.díl
Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!
Ruský obrázkový slovník XXIV. Povolání - профессия
Změna velikosti písma v programu MS Word
Poznávačka - sudokopytníci a lichokopytníci
Ověř si své znalosti z živočišné říše!
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
PÓLY MAGNETU Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Čtverec kružítkem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Orofacionální cvičení I
Jak vytvořit dobrou prezentaci
Polovodičová dioda Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Hyperoskulační kružnice elipsy
PROVĚRKY Převody jednotek délky - 2.část
Převody délky MATEMATIKA
Pohybové úlohy 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
WHAT IS WHITE? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
WHAT IS GREY? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Ruský obrázkový slovník IV Rodina − семья
Ruský obrázkový slovník XXX. Slovesa A
Ruský obrázkový slovník XX Hudba – музыка
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
České země za 1. světové války
Začínáme se slovesy I Autor obrázků Tomasz Nogol souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VÁLKA V TICHOMOŘÍ.
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY A KOSTRA
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Soustava rovnic Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Ruský obrázkový slovník XIV Rok – Год
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Převody – jednotky délky
Ruský obrázkový slovník XIX Místnosti – комнату
Ruský obrázkový slovník XV Tvary – формы
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
VY_32_INOVACE_NJ
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Ruský obrázkový slovník XXV Přídavná jména A
Kvadratická rovnice Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
WHAT IS GREEN? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Modelová oblast PR Příhrazské skály
Transkript prezentace:

Svržení atomových bomb na japonská města v srpnu 1945 Druhá světová válka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Filmová rekonstrukce Např. na: Po zhlédnutí chvíli samostatně pište, kreslete do svých bloků: co vás napadlo, zaujalo, překvapilo, ohromilo, zarazilo, …? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Fotografie Představte si, že byste psali práci, nebo vytvářeli prezentaci o Hirošimě a Nagasaki. Jakou fotografii byste dali na titulní stranu a proč? Hledejte fotografie na internetu. Doporučuji tyto stránky: (zadejte klíčová slova Hiroshima, Nagasaki, Atomic bombs, atd.) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Základní fakta: Bomby použila americká armáda na japonská města Hirošima a Nagasaki 6. a 9. srpna Šlo o první (a zatím poslední) použití atomové zbraně ve válce. Více než 240 tisíc obětí (okamžitě, nebo později na následky nemoci z ozáření). O měsíc později (2. září 1945) Japonsko kapitulovalo a 2. sv. válka skončila. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Práce s historickým dokumentem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Opoznámkujte dokument - např. takto: „Japonci začali válku bombardováním Pearl Harboru. Za to už mnoho zaplatili. Konec války je však stále v nedohlednu. S touto bombou jsme zcela novým a revolučním způsobem rozšířili možnosti a ničivou sílu naší armády. Další takové bomby máme již ve výrobě a vyvíjíme ještě dokonalejší.“ Co tím chce asi říci??? dobrý argument pro použití Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Otázky k dokumentu Jde o rozhlasový projev prezidenta USA. Jaké informace chtěl svým spoluobčanům sdělit? Proč je, podle vás, v prvním souvětí vynechané místo? Rozpoznejte v textu dokumentu argumenty, které prezident Truman použil pro ospravedlnění svržení bomby. Mohl, podle vás, Truman některé argumenty tajit? Jaké? Proč? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Důvody pro použití atomových bomb: Úspěšné ukončení války v nejkratším možném čase. Ospravedlnění výdajů a úsilí vynaložených na výzkum atomové bomby. Demonstrace síly USA (před budoucími nepřáteli). Touha po odplatě (třeba za Pearl Harbor). Nedostatečné informace o důsledcích použití atomové zbraně. Podle J. Samuel Walker: Prompt and Utter Destruction: Truman and the Use of the Atomic Bomb Japan Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Pracujte s důvody z předchozího snímku Co si o jednotlivých důvodech myslíte? Jaké další případné informace byste potřebovali, abyste lépe pochopili, nebo si tento důvod ověřili? Byl tento důvod přítomen v textu prohlášení? Máte vy osobně pro nějaký z důvodů pochopení? A naopak, je některý z důvodů pro vás obtížně pochopitelný, nebo nepřijatelný?