NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hra riskuj pro opakování znalostí.
Advertisements

Občanská výchova ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
VY_32_INOVACE_VkZ.6.06-Vývojové etapy člověka-prezentace
Název Ontogeneze člověka
Bílé plemeno Člověk se mění
Vývoj člověka - postnatální
Základní škola Uhlířské Janovice, okres Kutná Hora
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
FÁZE ŽIVOTA.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.5.34 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice,
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Lidé a čas 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Člověk a jeho svět Ročník.
Vývoj člověka Ontogeneze.
Těhotenství, dětství a dospívání
VY_32_INOVACE_36_ Prvouka 3.ročník Naše tělo / části těla/
HLAVNÍ OBDOBÍ LIDSKÉHO ŽIVOTA
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: ČLOVĚK
STÁRNEME A MĚNÍME SE Alica Vacková 4.B
JMÉNO AUTORA: MGR. VLASTA KOLLARIKOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: ČÍSLO DUMU: VY_32_INOVACE_18_OSVZ_ON ROČNÍK: I. VZDĚLÁVACÍ OBLAST: SPOLEČENSKOVĚDNÍ.
Stadia lidského života
Aneb od zygoty až po seniora za 10 minut
Rozmnožovací soustava
Etapy vývoje člověka - křížovka
RŮST A VÝVOJ DÍTĚTE Mgr. Petra Sedlářová.
Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová. oobdobí od narození do 6. týdne ddít ě spí, plá č e a pije mate ř ské mléko dd ů le ž itý je kontakt s matkou.
Fáze vývoje jedince Mgr. Jana Gajdošová
VY_52_INOVACE_PRV.3.35 _Lidské tělo_pracovní list
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - vlasy Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Č í slo š ablony: Jak si žije strom po celý rok? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené,
D OSPÍVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Prvouka Člověk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Novorozenecké, kojenecké a batolecí období Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_18_Novorozenecké,
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_23_Průběh lidského života.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Dětství, puberta, dospělost Prezentaci vytvořil Jiří Nezbeda.
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ AutorIng. Dana Sobotková Ročník5. Datum ŠablonaV/2 Č. materiáluVY_52_INOVACE_41 Vzdělávací.
Vývoj osobnosti I. Od prenatálního období po batole Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Rodina dříve a dnes Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Vývoj člověka Ontogeneze.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Žáci se seznamují s dovednostmi v jednotlivých věkových obdobích
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Autor: Mgr. Eva Procházková
Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK: 3. NÁZEV MATERIÁLU: Vývojová období v životě člověka ČÍSLO MATERIÁLU: 17 JMÉNO AUTORA: Mgr. Petra Chválová Metodický list / anotace : - Prezentace je určena k využití v hodinách prvouky ve 3.ročníku při výuce kapitoly Zdraví, Jak rosteme a vyvíjíme se. -V této prezentaci se žáci seznámí s jednotlivými vývojovými etapami v životě člověka. Život člověka si rozdělíme na období dětství, dospělosti, dospívání a stáří. Děti se seznámí se změnami, kterými každý z nás během růstu prochází. Žáci se aktivně účastní prezentace, čtou text, popřípadě vyhledávají potřebné informace v encyklopedii člověka. Na závěr poznatky shrneme v části Opakování.

VÝVOJOVÁ OBDOBÍ V ŽIVOTĚ ČLOVĚKA

Novorozenec toto období začíná samostatným nádechem trvá prvních 28 dní od narození dítě ihned po narození saje a polyká dítě si zvyká na nové prostředí

Kojenec období od 29. dne do 1 roku dítě pije mateřské mléko, nebo umělé z kojenecké lahve, později (od 6. měsíce) příkrmy dítě postupně otáčí hlavičku, sleduje okolí, uchopuje předměty, převaluje se, sedí, leze, žvatlá a začíná s chůzí

Batole batolecí věk je od 1 do 3 let v tomto období dítě samostatně leze, sedí a chodí rostou mu zuby a vlasy jí lžičkou, seznamuje se se stravou dospělých začíná s prvními slovy učí se hrát si s hračkami, vše si prohlíží a poznává je vyvíjí se, dělá ohromné pokroky

Předškolák prohlubuje svou slovní zásobu napodobuje dospělé, hraje si na povolání zná hygienická pravidla zná barvy, některá písmena, počítá do 6 zná svoje jméno, jména rodičů, adresu, kolik je mu let

Školák učí se číst, psát a počítat získává nové vědomosti, učí se má své zájmy a záliby, jak tráví čas stále roste

Dospívající stále roste nejvýrazněji se změní jeho tělo navazuje přátelství a lásku připravuje se na budoucí povolání

Dospělý označujeme je žena nebo muž v České republice je dospělost od 18 let přestává růst připravuje se na budoucí povolání zakládá rodinu

Starý člověk stáří je poslední částí lidského života starý člověk má více, než 60 let je to babička, dědeček, nebo člověk, který je v důchodu většinou již hůře vidí, slyší a jeho tělo je náchylnější na nemoce

Odkazy všechny fotografie – archiv autora ŠTIKOVÁ, V. Já a můj svět. Brno : Nová škola, ISBN s. 65