Vilická polnice číslo 03/2006 1.12.2006 ročník 9. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, vydávání Polnice nabralo poněkud rychlejší spád než se původně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jen jednou za rok přijdou Vánoce, jen jednou za rok se malý sněhem zachumelený stromeček promění v zářící světélko tichého lidského štěstí. Jen jednou.
Advertisements

BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Copak nám nadělil rok 2008 V tomto roce jsme zažili mnoho nečekaných změn. Dokonce takových změn, že je nám mnozí můžou závidět, ale určitě se nechceme.
... aneb význam prachu v domácnosti. Dámy!!! Pamatujte.... vrstva prachu na nábytku chrání dřevo, které je pod ní. 'Dům se stává domovem až když můžete.
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, jakmile se oženíme nebo vdáme, až budeme mít první dítě, potom další. Pak jsme otrávení, protože naše děti.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Život.
A … jdeme na to - klikni si Poloautomatické střídání stránek s hudbou a poučením :
Jak jsem uvedla na první stránce, jmenuji se Gábina a ještě doplním příjmení Urválková. Tak tedy, neznáte mě. A protože se vzájemně nevidíme a nemůžete.
Začíná adventní čas roku 2008
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Manželský pár hraje golf. Ona odpaluje a... míček letí až do statku ležícího hned u dráhy... kde rozbije jedno okno a prolítne dovnitř!
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Dopis od Boha.
Program Naši oslavenci Pozvánka - kladení věnců Slavnostní setkání - Den matek Fotbalová sobota Hasičská soutěž.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
 banka byla založena v lednu roku 1990  tehdy se jednalo o státní peněžní ústav, který byl 5. března 1992 transformován na akciovou společnost  v červenci.
Příjemné prožití letních prázdnin všem občanům přeje OÚ Pržno.
Život není procházka růžovou zahradou… A jen těžko si ho takový můžeme udělat… Ale proč by taková nemohla být prezentace?
Plnění usnesení V. krajské konference NNO konané v hotelu Grand v Třebíči.
Sněhové vločky k zemi se snáší, mráz si s okny pohrává
Program KTV  Naši jubilanti  Co najdete na úřední desce  Hostinec „U Adamců“- vepřové hody  Pozvánka - vystoupení Pržňanky  Klub seniorů - Mikulášská.
Auta na elektriku  2011.
OSTROV CUKROVÍ Vytvořila: Marie Anna Kurková START.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Květen Podněty a připomínky k obsahu sdělení v KTV můžete zasílat na mailovou adresu: případně telefonicky na č či osobně.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Vilická polnice číslo 09/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, minulý měsíc uplynul rok od chvíle, co redakční rada pod.
Zasedání ZO č. 31/2010. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, J.Bednář, J.Klejnová, P.Procházka a J.Kudrna. Omluveni: M.Petříková. Na 31.
Vilická polnice číslo 07/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, před drahnou chvílí skončila doba prázdnin a dovolených.
3) ZO schválilo zvýšení ceny vodného v obci o 50% (tj. ze 14 Kč na 21 Kč/m 3 ). Stočné zůstává nadále 1Kč/m 3. Jelikož od se stává obec plátcem.
Vilická polnice číslo 08/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, není to tak dlouho, ( – pozn. red.) co jsem se.
Vilická polnice číslo 05/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, po poměrně dlouhé době byl konečně dostavěn a předán k užívání.
Vilická polnice číslo 06/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nastala doba prázdnin, dovolených a celkové relaxace. Prostě.
Vilická polnice číslo 08/ ročník 13. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, tak máme schválen nový rozpočet obce na rok Je to.
Vilická polnice č íslo 07/ ro č ník 13. pro ob č any Vilic zdarma Vážení spoluobčané, tak máme úspěšně po volbách, nové zastupitelstvo je.
1290/1 a 1292/1 v k.ú. Vilice z vlastnictví ČR do vlastnictví obce. Jedná se o místní komunikace, nebo jejich části a to všechny zatím ještě nepřevedené.
O celkové výměře 63m2, části pozemku p.č. 1247/1 o výměře cca 100m2 a pozemku p.č. 439 o celkové výměře 1927m2 v KÚ Vilice.. 6) ZO schválilo rozpočtové.
Vilická polnice číslo 02/ ročník 14. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, s letošní zimou se nám v obci usadil nový fenomén. Házení.
Vážení spoluobčané, uplynulo bezmála čtvrt roku od vydání minulé Polnice. Za tuto dobu se v obci odehrálo dost menších i větších událostí a to navzdory.
Vilická polnice č íslo 02/ ro č ník 12. pro ob č any Vilic zdarma Vážení spoluobčané, dnes si něco málo řekneme o psech. O psech, kteří provází.
Vilická polnice číslo 07/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, jak se zdá, s koncem prázdnin nám skončilo i léto. Není to.
Vilická polnice číslo 04/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nedávno se mě kdosi zeptal zda bude obec pořádat brigády,
Vilická polnice číslo 04/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nebývá zvykem abych na tomto místě psal nekrolog, ale v tomto.
Na 23. zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu. 2) ZO schválilo dodatek smlouvy s Agrospolem Mladá Vožice na pronájem.
Vilická polnice číslo 09/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, určitě jste se v poslední době setkali s pojmem „finanční.
Vilická polnice číslo 02/ ročník 9. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, právě se Vám dostává do rukou první výtisk Polnice, vydávané.
Vážení spoluobčané, na sklonku loňského roku byla dokončena částečná oprava budovy č.p. 58 (Kreml). Projekt se realizoval za podpory OS MAS Krajina srdce.
Zasedání ZO č. 19/2013. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, M.Petříková,. J.Kudrna, J.Bednář, J.Klejnová a P.Procházka. Na 19. zasedání.
ASERTIVNÍ PRÁVA - MANIPULAČNÍ POVĚRY Ten, kdo se chce asertivně projevit, to má udělat slušně, ale důrazně. Má odolávat manipulacím, zbavit se úzkosti.
Zasedání ZO č. 14/2012. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, M.Petříková, J.Bednář,J.Klejnová a P.Procházka.. Omluveni: J.Kudrna. Na 14.
BANKA V ROCE 2020 PODLE MÝCH PŘEDSTAV
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Popisuje: Vojtěch Zedek
KTV Pržno Prosinec 2016.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
13. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Proč milovat důchod Poloautomatické střídání stránek s hudbou
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Manželský pár hraje golf. Ona odpaluje a
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Ach ty naše krásné ženy.
Transkript prezentace:

Vilická polnice číslo 03/ ročník 9. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, vydávání Polnice nabralo poněkud rychlejší spád než se původně předpokládalo. Ale když je o čem psát, tak proč ne? S tímto výtiskem někteří z Vás dostanou poštovní složenku na 100 Kč. Týká se to pouze těch, kteří zde trvale nežijí a Polnice se jim musí zasílat poštou. Tato stokoruna je určena na pokrytí poštovních nákladů a v platnost přijde od To znamená, že kdo bude chtít od Nového roku dostávat Polnici do poštovní schránky, musí zaplatit přiloženou složenku. Do konce tohoto roku mají všichni bez výjimky veškeré Polnice, které ještě eventuálně vyjdou, zdarma. Do budoucna se připravuje zasílání Polnic em, takže zájemcům, kteří tohoto média budou využívat, poštovné odpadne. Dalším bodem, o kterém bych se chtěl zmínit, je psaní příspěvků do Polnice. Máte-li cokoliv na srdci, jakékoliv téma, které by mohlo zajímat ostatní, pište! Chcete třeba poukázat na nějaké nepravosti, kterých jste svědkem? Dobře, sedněte si a napište! Chcete jen vyjádřit své postřehy a názory k různým událostem, nebo máte nějaký nápad, byť Vám doma říkají, že je šílený? Zase dobře, to je právě to, na co Polnice čeká. Nezapomeňte, že život je strašně různorodý a pestrý, a co jedinec, to jiný pohled na věc. Takže čím více lidí se zapojí do tvorby Polnice, tím pádem i ona bude různorodější a pestřejší. Ti z Vás, kteří ve škole nikdy nevynikali ve psaní slohových prací, nebo již dávno vše zapomněli, nemusí mít žádné obavy. Pár jednoduchých řádek, třeba na zamaštěný sáček od svačiny, určitě sesmolí každý. A o to, aby Vaše zpráva byla srozumitelná pro ostatní a bez chyb, se už postará redakční rada, které mimochodem můžete předávat své příspěvky a to jakémukoliv jejímu členovi. Je to prosté, stačí jen chtít …. M.Břenda 600Kč/hod., a dále pověřilo Zdeňka Dobiáše zajištěním smluvního partnera na posyp těchto komunikací. 7) Dále ZO rozhodlo, na základě žádosti ing. Igora Černého, o provisorní opravě prorezlých okapů na budově „Kremlu“ s tím, že komplexní výměna okapového systému bude navržena do rozpočtu obce na příští rok.. 8) Za další byl schválen nákup skartovacího stroje do kanceláře OÚ a multifunkční laserové kopírky do knihovny s tím, že součet nákladů obou přístrojů nepřesáhne 15tis. Kč.. 9) ZO schválilo úpravu mzdy účetní Janě Raškové na Kč hrubého s platností od ) Dále ZO schválilo částku ve výši 121Kč/hod. na refundaci ušlé mzdy pro starostu obce s platností do příští zasedání ZO se koná v 18:00hod. Zasedání ZO č. 2/2006 …… konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, J.Bednář,……….. ………… J.Kudrna, P.Procházka a M.Petříková… Omluveni: J.Klejnová. Na druhém zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu – stav financí k činí ,-Kč.……….. 2) ZO schválilo rozpočtovou změnu č.6/ZO. Jedná se hlavně o posílení výdajů na zimní údržbu komunikací (navýšení o Kč). Částka byla převedena z lesů, kde byly nižší náklady než se předpokládalo.. 3) ZO zvolilo za členy finančního výboru Pavla Procházku a Stanislava Kubece, a za členy kontrolního výboru Jiřího Bednáře st. a Robina Břendu.. 4) Za členy redakční rady Vilické polnice byli zvoleni Zdeněk Dobiáš, Marek Kudrna, Marie Kudrnová, Marie Petříková, Kateřina Klejnová a Miluše Jiříková.. 5) ZO schválilo návrh na zveřejnění záměru na pronájem 1 nevyužívané místnosti v „Kremlu“, zájemci Josefu Kahounovi, za účelem skladování části mobiliáře Mikroregionu Venkov, jehož je správcem.. 6) ZO schválilo uzavření smlouvy s Agrospolem Ml. Vožice na zimní údržbu (prohrnování sněhu) obecních komunikací za smluvní cenu. Očkování psů. Jelikož se původní termín očkování, pro špatnou informovanost, zcela minul účinkem, bude se opakovat. A to pouze ve Vilicích v sobotu od 8:00 hodin na návsi. Přijďte všichni – další pokus již nebude!

Pozvánka na vánoční besídku Po roce opět nastává advent. Obchody nabízí velké i malé dárečky, které jistě všechny potěší. Okna zdobí různobarevná světýlka, na dveřích visí věnce, maminky uklízí a našimi domovy už voní čerstvě upečené cukroví. Všude se šíří ta nezapomenutelná vánoční nálada. I děti z naší obce a okolí milují Vánoce. Pod vedením Mirky Kuklové už od září pilně nacvičují vánoční koledy a těší se, až Vám všem budou moci ukázat, co všechno se už naučily. Naši malí muzikanti se připravují na celou řadu vystoupení, ale největší podpory by se jim mělo dostat právě u nás – ve Vilicích. Tak odložme na chvilku všechny povinnosti, zapomeňme na starosti a přijďme si společně vychutnat tu vzácnou chvilku klidu. Proto si Vás dovoluji jménem všech dětí pozvat v neděli 10. prosince ve 14. hodin do místního pohostinství. Přijďme ukázat našim dětem, že si vážíme jejich úsilí!! K.Klejnová Fejetony Marka Kudrny Lavičky a petky, naše velké problémy Je to pár dní, možná víc než pár, kdy jsem se vracel po velmi náročné štaci z naší nejoblíbenější hospůdky – pravda, je tu taky jediná. Jemně unaven z celovečerního řešení světových krizí, přesto kupodivu nohy ještě poslouchaly. A tak jsem byl velice překvapen, když jsem se ocitl v těsném kontaktu se zemí, samozřejmě ne svojí vinou. Kdo tedy byl oním strůjcem zločinu? Raději si sedněte – lavička! Ano na poslední chvíli se na mě ze tmy zákeřně vynořila a bez slitování srazila na chladný asfalt. Nebudu publikovat kolik hanebných slov se řinulo z mých, v tu chvíli, v afektu řízených úst. Skutečně jsem se nemohl dobrat logického vysvětlení, proč dal kdosi tu velkou, těžkou a celkem dost tvrdou lavičku téměř doprostřed návsi a ke všemu mně do cesty. Nu což, vstal jsem a pokračoval dále k domovu, neb ráno moudřejší večera. Jenže stačilo pár metrů, abych zjistil, že ještě není konec peripetií. Po chvíli jsem se znovu ocitl na zemi, tedy pár centimetrů nad ní. Skončil jsem totiž na nevzhledné hromadě umělohmotných a recyklovatelných lahví. Divte se, ale ani jsem moc nenadával, bylo to celkem příjemné porochnění, jenže trošku nehumánní Dne 19. listopadu 2006 oslavil pan Josef Hlaváček z Vilic 84. výročí svého narození. Blahopřejeme Obrázek ze zahájení prací na víceúčelovém hřišti ve Vilicích, které realizuje firma Kášek. a neodpovídající jednadvacátému století. Je sice neotřesitelně chvályhodné, že se snažíme recyklovat, ale v kontejnerech za vzduch platit nemusíme. Hele, stačí jen chytnout, otevřít, sešlápnout, zavřít a vyhodit do toho pravého kontejneru. Jestli se zdaří tento postup zdárně praktikovat, tak by se měla podle mé dedukce i odstranit ta postmoderní nevzhledná skulptura petek, kde jsem skončil.. Dyť to není zas taková ztráta času, naopak. Například, když vás pánové vaše drahá polovička nechce pustit za kamarády na jedno, nejvýše dvě, můžete se uklidnit totálním zničením všech petlahví co máte v dosahu – pošlapte je, nakopněte, ale pamatujte, že nakonec zas zavřít a do kontejneru. To samé se dá poradit i vám dámy, když vaši nejdražší dají před romantickou večeří při svíčkách přednost cigaretovým kouřem zavánějící hospodě. A tak, když začneme správným recyklováním všeho druhu a přestaneme hrát s lavičkami,,Škatulata hejbejte se”, tak se již třeba nebude muset chodit randit až k Prváku nebo ke kravínu. Ale bude stačit si sednout na lavičku a při sešlapávání petky od laciného vína se kochat stále lépe vyhlížející návsí. A při vší té kráse si říct: „Zítra ve stejný čas, na stejné lavičce, STEJNÉM MÍSTĚ!“ M.Kudrna Plesová sezóna. Možná je ještě čas na oprašování plesové róby, ale v duchu hesla: štěstí přeje připraveným a také informovaným s předstihem uvádím, na co se máme v úvodu příštího roku těšit sobota – Myslivecký ples – hraje Dlouhá chvíle sobota – Farní ples – hraje Syntéza 3.2. sobota – Šermířský ples – hraje nějaká dobová hudba, název se mi zjistit nepodařilo pátek – Maškarní ples – hraje Dlouhá chvíle 3.3. Sobota – Cyklistický ples – hraje TOX