Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Petr Tlustoš Zadávání veřejných zakázek v projektech OP VK OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ORR, Krajský úřad kraje Vysočina Globální.
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Biometrické snímací zařízení k VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2009 Fond pro vnější hranice (FVH)
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Due diligence Lucie Hladká Postup při právní prověrce  Organizace času a (ostatní) práce  Revize dostupných relevantních přípravných dokumentů.
Postup získání dotace Společný technický sekretariát.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Jihlava 25. listopadu 2014.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Strukturální fondy v gesci Ministerstva vnitra Ing. Pavel Kryštof Ředitel odboru strukturálních fondů MV ČR.
Jak na projekt? Ing. Iva Gavendová Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Kulatý stůl se koná za podpory programu Evropské unie Hercule III ( ). Tento program je realizován Evropskou komisí. Byl vytvořen na podporu aktivit.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Sub-projekt PF 098: Práva dítěte ve školské praxi Brno, 26. listopadu 2013 Autentická participace Petra Ali Doláková Realizátor projektu: Česko-britská.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
 OP VVV, MŠMT ČR  Průběžná výzva – 3 vlny (r. 2016, 2018, 2020)  Úroveň reflektující potřeby území = Prolnutí s výstupy z MAP (2. vlna)  Alokace –
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
Jsou venkovské školy horší než městské?
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Řízení rizik podvodů v Evropských fondech: Zkušenosti a nejlepší praxe
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Projektový záměr Projektová žádost a přílohy Seminář pro žadatele Hradec Králové, 23. ledna 2017 Interreg V-A Česká republika – Polsko.
Projektová žádost a přílohy
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
NOVINKY Z ODBORU ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Porada ředitelů organizací z oblasti školství Otrokovice
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
RASC Standardy řízení služeb
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
Seminář pro příjemce OPVK
DĚTI VĚZNĚNÝCH RODIČŮ Zkušenosti a plány Věznice Světlá nad Sázavou
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci Cíle „Evropská územní spolupráce“
Gymnasium Jižní Město Praha
Benefit7.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Komunitní centrum v přírodní zahradě
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Cyklus malého projektu
Život bez střeva , Praha.
Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko , Liberec

Je váš projektový záměr opravdu přeshraniční? Opravdu chcete a potřebujete na svém projektu spolupracovat s partnerem na druhé straně hranice? Příprava projektu

Věnujte dostatek času na společnou přípravu a vyjasnění si cílů se saským partnerem. Důležitá je správná volba Vedoucího partnera, který má zkušenosti, kvalifikovaný personál a je ochoten nést zodpovědnost za realizaci celého projektu.

Příprava projektu Zajištění komunikace mezi partnery: dohodnutí pravidel komunikace již ve fázi přípravy projektu, vzájemné seznámení personálu podílejícího se na realizaci projektu po obou stranách hranice, Pravidelné předávání informací o průběhu projektu Výběr odpovědného koordinátora: má zkušenosti ve spolupráci se zahraničním partnerem, zná cizí jazyky, chápe určité odlišnosti v pravidlech a zvycích partnerské země.

Příprava projektu Seznamte se se všemi programovými dokumenty (Příručka pro české kooperační partnery – podávání žádostí, realizce projektu, Společný realizační dokument) a povinnými přílohami Konzultujte v předstihu, zda váš záměr nezakládá veřejnou podporu Záměr konzultujte se zástupci krajského úřadu nebo JTS Drážďany.

Psaní projektové žádosti Důležitá je přehlednost a jasnost. Popište jasně a stručně aktivity projektu, jeho výstupy a přeshraniční dopad. Indikátory volte v návaznosti na aktivity. Myslete na rizika projektu – např. nepříznivé počasí může ovlivnit harmonogram projektu – vytvořte si dostatečný časový prostor pro realizaci.

Psaní projektové žádosti Informace v žádosti a přílohách musí být shodné. Konkrétně a dobře popište přeshraniční dopad projektu a spolupráci s partnerem. Pozor na jazykovou formu.

Psaní projektové žádosti : Rozpočet Náklady musí být přiměřené, odpovídat místním cenám a souviset s projektem. Dbejte na soulad mezi položkami podrobného rozpočtu (příloha žádosti) a položkami uvedenými v žádosti. Nepodceňte náklady na řízení projektu - mzdové náklady nebo externí služba, překlady, tlumočení. Výdaje na publicitu projektu.

Odevzdání žádosti Přílohy projektu několikrát zkontrolujte Pozor na stanovení statutárního zástupce Uveďte přesné údaje o kontaktní osobě

Realizace projektu Sledujte plnění indikátorů Udržitelnost – 5 let Veškerou dokumentaci související s realizací projektu jste povinni archivovat do Zadávání veřejných zakázek Zásady publicity Více v Příručce pro české kooperační partnery – realizace projektu Konzultujte s kontrolory z CRR

Časté nedostatky žádosti Směšování aktivit, které spolu nesouvisí, nebo jsou každá z jiné oblasti podpory Příliš obecně stanovené cíle projektu Nepřesně definované cílové skupiny Čestná prohlášení podepsána neoprávněnou osobou Chybějící přílohy nebo nedostatky v nich Výskyt nezpůsobilých výdajů (např. audit)

Časté nedostatky žádosti Nedostatečně podrobný rozpočet a chybné jednotky Nadhodnocení výdajů: příprava žádosti, personální výdaje, vybavení Špatně nastavené indikátory, nevyplněné relevantní indikátory Nedostatečně popsaná udržitelnost Chyby v časovém harmonogramu realizace projektu Jazykové verze žádosti - nesoulad nebo špatný překlad

Děkuji za pozornost Magda Podsedníková Telefon: