GNSS Flight Recorder. Autoři Juraj Rojko (Software, Hardware) Jindřich Švorc (Hardware)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VN zdroj pro TILECAL vila Lanna
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Hard Disk Drive & jeho alternativy
Základní jednotka PC Obr. 1.
Sběrnice.
Představení ovládacího software GSM Ultimate Remoter.
Jitka Banetková Delta – SŠIE 5.MA. Externí pevné disky jsou ideálním médiem pro zálohování a pro přenášení souborů. Pokud často cestujete a chcete mít.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Blokové schéma PC a jeho hardwarová realizace
Komunikační moduly C2COM a CSAIO8x
Nový městský stadion Vítkovice Statutární město Ostrava Odbor ekonomického rozvoje.
HARDWARE 2 KONEKTORY PC 7. ročník verze
Implementace USB rozhraní AVR mikrořadičem Diplomová práce Implementace USB rozhraní AVR mikrořadičem Vypracoval: Jan Smrž Vedoucí práce: Ing. Pavel Kubalík.
Ing. František Knížek uvádí dokument Seminář ČSVZ „Bezpapírová - elektronická kancelář“
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Automatizační technika Programovatelné automaty – technické vybavení (EL52) Ing. Zuzana.
Automation and Drives A&D AS Tomáš Halva Strana 1 (C) Si emens AG, 2002, Automation & Drives EK SIMATIC S7-200 SIMATIC S7-200 Komunikační procesor pro.
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A16 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Universal Serial Bus - USB
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Název úlohy: 3.19 Výkon elektrického proudu. Fyzikální princip Výkon P elektrického proudu vypočítáme jako součin napětí na spotřebiči a proudu, který.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Autonomní robot ovládaný pomocí Bluetooth
Digitální učební materiál
Team Petr Pavel Žákzástupce Václav Brašničkaprůzkum
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Informatika - Klávesnice, polohovací zařízení akademický rok 2013/2014
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-12.
skupina signálových vodičů - Paralerní - skupiny řídicích, adresových a datových vodičů - Sériové - sdílení dat a řízení na společném vodiči Má za účel.
PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY RS232 Ing. Jana Horáková Elektrotechnika
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Špionážní kamera v propisce. Nová Originální Špionážní kamera skrytá v propisce a flashdisk 4GB v jednom s 30 FPS ( obrázků za sekundu ) + webkamera Využití:
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Stmívací jednotka.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
VY_32_INOVACE_ES_11 SADA Elektrické systémy. Připojení- každé autorádio je napájeno vždy pouze 12V, to platí i pro 24V soustavu !!! vždy zapojujeme autorádio.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Roletová jednotka.
Arduino 101 Workshop Štěpán Martin
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Web server SEA a monitorování dat pomocí tabletu nebo „chytrého“ telefonu Jan Voříšek.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Technologie počítačů 1. Stavba počítače © Milan Keršláger
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
1.5 Porty. porty  slouží k připojení externích zařízení  existuje řada typů portů seriový paralelní PS/2 USB FireWire grafické, zvukové, síťové …
NOTEBOOK někdy také laptop, Anglicky na klíně (počítač, s kterým lze pracovat na klíně)) je označení pro přenosný počítač. Notebooky používáme na stejné.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Autoalarm I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových vozidel.
AV TECHNIKA - ŠKOLENÍ UŽIVATELŮ Michal Bureš Mgr. Marcela Janíčková.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Multifunkční tiskárna Číslo DUM: III/2/VT/2/1/16 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
PT – P750W Základní specifikace:
RF Ethernet komunikační interface LAN Komunikace po ethernetu
Zapojení PC NÁZEV ŠKOLY
SKLADBA PC 2 OP VK VYT 2.2 Zdroj PC
Program prezentace O firmě Produkty Popis vybraných funkcí.
Programování mikropočítačů Platforma Arduino
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zapnutí a vypnutí počítače
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Technologie počítačů 1. Stavba počítače
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
SKLADBA PC 1 OP VK VYT 2.1 Skříň PC
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Václav Chvál
Transkript prezentace:

GNSS Flight Recorder

Autoři Juraj Rojko (Software, Hardware) Jindřich Švorc (Hardware)

Úvodem Zařízení typu black-box Jedno ovládací (event) tlačítko Dvě indikační LED napájení GPS signál, fix Rozměry 65 x 52 x 28 mm Hmotnost 120g

Elektrické parametry Napájecí napětí 6 – 24 V Příkon ~0,5W (40mA při 12V) Napájení pro externí PDA 5V / 2A, účinnost až 90%

Možnosti propojení RS-232 Konektor RJ-12 (Colibri... ) Konektor RJ-45 (Volkslogger...) USB mini

Deklarace & Záznam Konfigurace a deklarace prostřednictvím připojeného počítače (PC nebo PDA) Dvě alternativní deklarace (task A, task B), výběr tlačítkem před startem. Kapacita záznamu cca 140 h při fix/1s cca 700 h při fix/5s G–record RSA 512 bitů

Dodávaný software konfigurační SW pro PC konfigurační SW pro PDA komunikační knihovna pro SeeYou komunikační knihovna pro ConnectMe DLL knihovna podle specifikace FAI sada command-line programů podle specifikace FAI ovladač pro USB

Současný stav Vyhotoveny prototypů Finální verze hardwaru Firmware funkční: záznam polohy, výšky funkční komunikace s PC / PDA G – record (algoritmus již funguje) Deklarace, tlačítko, pípání,... USB knihovny pro PC zbývá implementovat ENL

Závěrem Předpokládaný termín ukončení 1.fáze vývoje a zahájení vlastní FAI certifikace: únor 2008 Předpokládaný termín ukončení certifikace: květen ??? Předpokládaná cena s DPH až CZK

DĚKUJI... Případné dotazy a podněty směřujte na: