Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Navštivte hlavní město České republiky
Advertisements

Hlavní město České republiky
Vysočina.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
PRAHA-hlavní město ČR.
Prvouka – 2.ročník ZŠ „ČR a hlavní město Praha“
PO STOPÁCH KARLA IV. ŠKOLNÍ PROJEKT 4. B –
Středočeský kraj.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Praha.
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
KRAJE ČR HLAVNÍ MĚSTO PRAHA.
PAMÁTKY PRAHA.
Veronika Šturcová Druhá
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
„Matka měst“ „Zlatá Praha“ „Stověžatá Praha“
Darek Matwikow Jan Jelínek
Plzeň Plzeň.
Středočeský kraj.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Česká republika Hlavní město Praha
Kraj Praha Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
Praha Andy Poláková.
Název kraje Obr. Typický prvek kraje - přírodní. Znak a vlajka a mapa kraje v rámci ČR.
Jihočeský kraj.
VYSOČINA.
Geografické údaje Řecka
Město Brno.
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
EVROPSKÁ UNIE NEJVĚTŠÍ politická a HOSPODÁŘSKÁ INTEGRACE
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Jihomoravský kraj.
ŠVÝCARSKO ŠVÝCARSKÁ KONFEDERACE. MAPA ŠVÝCARSKA VELIKOST OBYVATELSTVO Ve Švýcarsku žije kolem 8, 40 milionu obyvatel. 96. Stát na světě podle počtu obyvatel.
Kraj Vysočina.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Název školyZákladní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektuCZ.1.07./1.4.00/ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
Praha Martin Otýpka, Jiří Pres. Základní informace  Počet obyvatel: (2015)  Rozloha: 496km 2.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
 Hlavní + největší město ČR  Zároveň kraj a statutární město  Rozloha: 496 km²  Obyvatel: 1,3 mil  Primátor: RNDr. Tomáš Hudeček  Nadmořská výška:
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zlínský kraj Vypracovali: Jan Balák a Lenka Kohoutová.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Česká republika.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
JIHOČESKÝ KRAJ.
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Transkript prezentace:

Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu Rozloha km² počet obyvatel ( ) Hustota zalidnění – 2 601,2 obyvatel/km²

Založení měst a Praha vznikla v 2. polovině 9. století, kdy byl založen Pražský hrad. Poté se rozdělila na mnoho dalších měst. Tehdy byla Praha 3. největším městem v Evropě (po Římu a Konstantinopoli).

Přírodní podmínky Praha leží na členitém území. Jednou z rozhodujících podmínek pro založení Prahy byla blízkost řeky Vltavy. Nadmořská výška Prahy se pohybuje okolo 230 m. n. m.

Obyvatelstvo Pro obyvatelstvo Prahy je charakteristické neustálé zvyšování průměrného věku, který dnes přesahuje celostátní průměr. Ze všech krajů ČR se obyvatelé Prahy dožívají nejvyššího věku.

Hospodářství Praha se stala atraktivním cílem mnoha domácích i zahraničních podnikatelů. Zemědělství není ve městě rozšířeno, v přilehlých částech se pěstují květiny a jídlo pro městskou spotřebu.

Staré město Srdcem Prahy je staré město. Jeho centrem je Staroměstské náměstí, kde se nachází Staroměstská radnice s orlojem. Do roku 1784 bylo Staré Město samostatným městem, které se od téhož roku stalo součástí Královského hlavního města Prahy.

Zajímavosti Praha je díky svým památkám nejnavštěvovanějším místem v republice. Převážnou většinu návštěvníků tvoří cizinci. Pro svou výjimečnou architekturu je historické centrum Prahy zapsáno na seznamu UNESCO. Karlův most Staroměstská mostecká brána Staroměstský orloj

Shrnutí Praha byla založena při postavení Pražského hradu Rozloha km² počet obyvatel Hustota zalidnění – 496 km² Je to 15. největší město Evropské unie sídlo prezidenta, vlády, parlamentu

Použité zdroje informací Wikipedie Google RnDr. Daniel Borecký, CSc Vypracoval Jakub Staňka 8.A

Konec