Palivová soustava traktoru Zetor

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/ / ČERPADLA Autor: Vojtěch Rozsíval.
Advertisements

Škola Střední odborné učiliště a střední odborná škola Hustopeče, Masarykovo nám. 1 AutorIng. Ivana Bočková Číslo NázevKotle ve vytápění Téma hodinyKotle.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Snímače teploty Pavel Kovařík Rozdělení snímačů teploty Elektrické Elektrické odporové kovové odporové kovové odporové polovodičové odporové polovodičové.
Vybrané snímače pro měření průtoku tekutiny Tomáš Konopáč.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače otáček Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov, Školní 164.
Stroje a zařízení pro výrobu a přenos energií 3.Přednáška BW06/56 – STAVEBNÍ STROJEIng. Svatava Henková, CSc.
Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření: Datum ověření ve výuce: Ročník:
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače teploty, tlaku a výfukových plynů Tematická oblast:Zapalování Ročník:2.
VY_32_INOVACE_AUT2_15 Posilovače řízení. Posilovače řízení snižují ovládací sílu řidiče na volant. Pro vytvoření posilovacího účinku se využívá energie.
SPALOVACÝ MOTORY – DIESELOVÉ. OBSAH Úvod Vynález dieselového motoru
Typy hydraulických soustav Poslední aktualizace: Verze: 1.0 © Použití pouze se svolením autora. ČVUT FD, Ústav letecké dopravy.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti 1. Spalovací motor jako zdroj energie. 2. Charakteristika automobilových paliv. 3. Pracovní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Dynamo – regulace Tematická oblast:Zdroje elektrické energie motorových vozidel.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Plně elektronické zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Systémovým řešením z jedné ruky nabízí Pöttinger koncept, který se vyznačuje hospodárností, výkonností a kvalitou práce! Systémovým řešením z jedné ruky.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 18 AnotaceSeznámení.
Obr. 11. Zadní náprava traktoru Zetor Unifikovaná řada 1.
VY_32_INOVACE_AUT1_20 Tlakové mazání čtyřdobých motorů.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Denní údržba traktoru Zetor
Technická údržba 1. stupně traktoru Zetor Unifikovaná řada 1.
Vytápění Zabezpečovací zařízení otopné soustavy. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název: Vstřikovací element řadového vstřikovacího čerpadla Autor: Ing. Jiří Kubeček Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Autotronik Motorová.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada21 AnotaceCharakteristika,
VY_32_INOVACE_ROZ_17 Variabilní rozvod Honda VTEC.
Název:Diagnostika tlaku paliva vznětového motoru. Autor:Bc. Jan Spurný Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Diagnostika motorových vozidel.
Technická údržba 2. stupně traktoru Zetor Unifikovaná řada 1.
Technická údržba 3.stupně traktoru Zetor Unifikovaná řada 1.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
VY_32_INOVACE_ES_18 SADA Elektrické systémy. Systém mívá dvě přípojky : Nízkotlaká větev - modrá hadice Vysokotlaká větev - červená hadice.
VÝROBA JADER OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U PŘÍKLADY VÝROBY JADER Malá jednoduchá jádra se zhotovují v jednodílných jadernicích (formách), z nichž se vyjmou.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 18 AnotaceSeznámení.
Škola Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 AutorIng. Ivana Bočková Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada14 Anotace.
Název školyStřední škola hotelová Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Bc. Pavel Sedlák Název šablonyVY_32_INOVACE SAZ Název DUMuSAZ U.
Základní škola T ř emošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj T ř emošnice, Internátní 217; I Č : , tel: , emaiI:
SPALOVACÍ MOTORY. Jsou to stroje (tepelné motory), ve kterých se přeměňuje tepelná energie vzniklá hořením paliva na energii pohybovou. Palivo spalují.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 7. Odpadní vody a čistírny odpadních vod Název sady: Základy ekologie.
VY_32_INOVACE_AUT2_18 Zpomalovací brzdy. Účelem zpomalovací brzdy je vozidlo zpomalit, nikoliv však zastavit. Brzdu nelze použít ani jako brzdu parkovací.
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 3. ročník oboru strojírenství.
Elektrické stroje točivé
DUM - Digitální Učební Materiál
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název prezentace (DUMu): Regulace klepání motoru
Motory – mazání a chlazení Ročník:
Tlumiče kapalinové VY_32_INOVACE_14_265
Pístové kompresory VY_32_INOVACE_21_416
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Pístové spalovací motory
Teplovodní otopné soustavy Vypracovala: Ing
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 4. ročník oboru strojírenství.
Vytápění Mechanické odvaděče kondenzátu
Přídavná zařízení.
Projekt: Generální oprava traktoru Zetor 4011
Lapování Patří mezi dokončovací způsoby obrábění, kdy k úběru materiálu dochází působením volného brusiva rozptýleného v kapalině nebo brusné pastě, dodávaného.
Motor je stroj, který mění jiné druhy energie na mechanickou práci.
PŘEDVÝJEZDNÍ PROHLÍDKA VOZIDLA
VY_52_INOVACE_I–04–10 Název a adresa školy:
Tepelné motory Motory s vnějším spalováním parní stroj parní turbína
Tepelné motory.
Diagnostika palivové soustavy MPI
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická
Vylučovací soustava funkce: vylučuje odpadní látky: oxid uhličitý voda
Transkript prezentace:

Palivová soustava traktoru Zetor Unifikovaná řada 1.

Úkolem palivové soustavy je doprava paliva z nádrže do spalovacího prostoru vznětového motoru traktoru Palivem je motorová nafta Skládá se ze dvou částí – nízkotlaká a vysokotlaká část Nízkotlaká část – nádrž, hrubý čistič paliva, podávací čerpadlo s ručním čerpadlem, jemný čistič paliva, spojovací potrubí Vysokotlaká část – vysokotlaké vstřikovací čerpadlo s regulátorem vstřikovacího čerpadla, vysokotlaké potrubí, vstřikovače s vstřikovacími tryskami, odpadní potrubí

1 2 3 Palivová nádrž Je umístěna na pravé straně pod kabinou traktoru ve směru jízdy Obsah nádrže je dle provedení – 55, 70, 95 litrů paliva . Plnící otvor nádrže . Sací a zpětné potrubí . Plovákový systém – snímač aktuální hladiny paliva

4 5 3 1 2 Přívodní potrubí paliva z nádrže Hrubý čistič paliva (odkalovač) – zachycuje hrubé nečistoty a částečně odlučuje vodu v palivu Podávací čerpadlo – pístová konstrukce, pracuje na principu podtlak – přetlak, namontován na tělese vstřikovacího čerpadla Ruční čerpadlo – součást podávacího čerpadla, slouží k odvzdušnění nízkotlaké části palivové soustavy, dočerpání paliva z nádrže do soustavy Potrubí odvádějící palivo z podávajícího čerpadla do jemného palivového čističe

1 5 4 2 3 Palivový čistič jemný dvoustupňový U novějších motorů je nahrazen jednostupňovým čističem paliva . Přívod paliva do palivového čističe z podávacího čerpadla . První stupeň čističe paliva – hrubá čisticí vložka . Druhý stupeň čističe paliva – jemná čisticí vložka . Výstup paliva z dvoustupňového jemného čističe paliva . Odvzdušňovací šroub

5 6 4 3 7 2 1 1. Vysokotlaké vstřikovací čerpadlo – pístové vstřikovací jednotky, uložené v řadě a jejich počet je závislý na počtu válců motoru 2. Regulátor vstřikovacího čerpadla – je součástí vstřikovacího čerpadla, řídí množství paliva v závislosti na otáčkách a zatížení motoru, chrání motor před překročením jeho maximálních otáček 3. Přívod paliva do vysokotlakého vstřikovacího čerpadla 4. Vysokotlaké porubí – vede palivo do vstřikovačů

5 6 4 3 7 2 1 Zpětné potrubí – odvádí palivo z vstřikovacího čerpadla zpět do nádrže Odvzdušňovací šroub vstřikovacího čerpadla Přívod motorového oleje do vstřikovacího čerpadla – mazání vstřikovacích jednotek

3 1 2 Vysokotlaké potrubí Těleso vstřikovače se vstřikovací tryskou Zpětné potrubí – odvádí přebytečné palivo zpět do vysokotlakého vstřikovacího čerpadla

3 2 4 7 5 1 6 Těleso vstřikovače – upevněný v hlavě motoru Seřizovací šroub – seřizuje se otevírací tlak vstřikovače Průtokový šroub – spojuje zpětné potrubí s tělesem vstřikovačem Pružina Tlakový čep Vstřikovací tryska Jehla vstřikovací trysky

Literatura: Fotografie: Návod k obsluze traktorů Zetor 5211, 5245, 6211, 6245, 7211, 7245, 7245 Horal, 7711, 7745 Vydal: AGROZET ZETOR, k. p. Brno, 1987 Fotografie: Vlastní zdroj autora