Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Soňa Vrátná Jednodenní školení jazykové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006.
Rozvoj a zdokonalení integrovaného diagnostického, informačního a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání Priorita 3 Rozvoj celoživotního.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Česko-německý fond budoucnosti Jihlava, PhDr. Tomáš Jelínek, Ph.D. ředitel.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
ICT ve výuce jazyků Mgr. Jana Sochorová Základní škola a Mateřská škola Česká Bělá.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Grantový projekt OP VK oblast podpory 1.3 DVPP škol a školských zařízení Mozaika nových inspirací pro pedagogy mateřské školy CZ.1.07/1.3.02/
Projekt střední školy stavební Jihlava Partneři: Vysočina Education Romsdal Videregående skole Godalen Videregående skole.
Saský zemský svaz pro sociální soudnictví e. V. Evropská poradna pro trestně stíhané osoby a oběti trestných činů EBS Dresden Přeshraniční sociální práce.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Projekt „PURE COSMOS – Úloha veřejné správy při podpoře konkurenceschopnosti malých a středních podniků“
Jsou venkovské školy horší než městské?
Setkání zástupců 1. ročníků
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Dětský domov a Základní škola Liptál
Ing. Kateřina Lichtenberková
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Úřad práce České republiky
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
Hlavní město praha a integrace cizinců
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Proč je důležité podpořit rozvoj KP ve škole

KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Pozvánka na kulatý stůl „Centrum robotiky – partner v polytechnickém vzdělávání “ pořádaný v rámci MAP pro ORP Plzeň Robotika Příležitost pro školu Obavy.
Gymnasium Jižní Město Praha
Program celoživotního učení Comenius
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
vzdělávání dětí a žáků s odlišným mateřským jazykem
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
Úvodní přednáška pro 1. ročník
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
Šablony I a jejich realizace
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
Nabízené služby společnosti
Je kvantita zárukou kvality ? Vladimír Ort
5. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Transkript prezentace:

Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Soňa Vrátná Jednodenní školení jazykové animace Jihlava 13. listopad 2013 Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch

Poslání Tandemu Koordinační centra podporují sbližování a rozvoj všestranných styků a přátelských vztahů mezi mladými lidmi z Česka a Německa.

Mission Statement Koordinační centra vyvíjejí činnost především v oblastech: poskytování poradenství a podpory, iniciování výměnných projektů a nových forem přeshraniční spolupráce, zprostředkování partnerství, předkládání doporučení česko-německé radě a příslušným národním ministerstvům, finanční podpora česko-německé spolupráce v oblasti práce s dětmi a mládeží.

O Tandemu Tandem Plzeň byl zřízen MŠMT jako součást ZČU v Plzni. Patří pod Sekcí koordinace politik a mezinárodních záležitostí MŠMT. Tandem Regensburg je zařízení spolkového ministerstva pro mládež a zemí Bavorsko a Sasko, je součástí Bavorského kruhu mládeže. založen v roce 1997 celostátní odborné pracoviště pro výměnu dětí a mládeže mezi Českem a Německem

Oblasti působení 1.mimoškolní oblast 2.školská oblast a oblast jazyka 3.předškolní oblast 4.aktivity zaměřené na jednotlivce z řad mladých lidí

Spolupráce škol podpora základních, středních a odborných škol se zájmem o sousední zemi zprostředkování partnerství škol další akreditované vzdělávání informace o financování

Spolupráce v odborném školství Program podpory odborných praxí V rámci programu podpory odborných praxí mají žáci, učni a absolventi středních odborných škol, učilišť a vyšších odborných škol možnost absolvovat odbornou praxi v sousední zemi. finanční příspěvky na realizaci praxe pro učiliště, střední a vyšší odborné školy pro všechny obory. 3–12 týdnů v sousední zemi

Jazyková animace kreativní metoda přiblížení cizího jazyka odbourání bariér v jazykově smíšených skupinách využití her a podobnosti jazyků při setkáních, odb. praxích, školních i mimoškolních projektech

Němčina nekouše Projekt na podporu motivace žáků českých a německých škol k výuce němčiny resp. češtiny prostřednictvím jazykové animace Bezplatné realizace jazykových animací na školách 14 vzdělávacích seminářů pro učitele Prezentace při rodičovských schůzkách na základních školách Doplnění metodických podkladů pro pedagogy k samostatné realizaci jazykové animace

Na jedné lodi Projekt podporuje česko-německá setkání, při kterých účastníci komunikují převážně v angličtině 4 hodinový animační modul organizovaný během již probíhajícího česko-německého setkání. Modul obsahuje aktivity zaměřené na jazyk, interkulturní výchovu při prohloubení spolupráce a intenzivnější poznávání účastníků. Nabídka projektu je zdarma! Projekt je určen partnerským školám z Česka a Německa, které organizují projekty a výměny, při kterých účastníci komunikují převážně v angličtině nebo neovládají jazyk partnerské skupiny.

Publikace informační materiály materiály pro česko-německá setkání mládeže internetový e-shop

Zprostředkování partnerství internetová kontaktní databáze aktivní vyhledávání partnerských organizací kontaktní semináře

Projektová databáze příklady dobré praxe česko-německých výměn dětí a mládež inspirace pro česko-německou spolupráci

Česko-německý portál pro mládež informace o studiu, dobrovolnických pobytech, aktuality spravují dobrovolníci Evropské dobrovolné služby

Zažij Plzeň! projekt, který mladým lidem zpřístupňuje Plzeň jako Evropské hlavní město kultury 2015 průvodci z řad mladých Plzeňanů, kteří představují město ze svého vlastního pohledu interaktivní a interkulturní prohlídky městem, městské rallye pro česko-německé skupiny facebook.com/ErlebePilsen

Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Riegrova 17, Plzeň Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Maximilianstraße 7, Regensburg