CELOU PREZENTACI I PDF PODOBU NALEZNETE NA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Advertisements

ÚVOD DO EKOLOGIE 1. lekce.
POLITICKÁ GEOGRAFIE Teoretické základy.
Bezpečnost, bezpečnostní hrozby a rizika
Sociální problematika světa
Světová ekonomika (SE) Proč se tak radikálně změnil svět od poslední třetiny 19.století? Zásadní změny ve světě -dramatický růst efektivity zemědělství.
PRAKTICKÁ A SOCIÁLNÍ ETIKA
Přírodní a civilizační rizika
SVĚTOVÁ LITERATURA 2. POLOVINY 20. STOLETÍ
Historie a práce II. výboru v rámci Valného shromáždění OSN a Valného shromáždění Pražského modelu OSN.
NIKAZAM „Posílení konkurenceschopnosti absolventů MENDELU v oblasti rozvojové spolupráce a managementu přírodních zdrojů v zemích třetího světa“ ,
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_06_OSVZ_ON Anotace: Seznámit žáky s problematikou Ročník:
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
MIGRACE A ROZVOJ Jiří NOVOSÁK. MIGRACE A ROZVOJ Rozvoj jako jedno z vůdčích paradigmat současného světa. Jak rozvoje dosáhnout? Rozvoj jako jedno z vůdčích.
Sociální konstruktivismus
Globální svět.
Ekologické problémy Společenské problémy
MIGRACE.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Člověk na Zemi 1.
Populační problém Vypracovali:Adam Páv,Marek Nedvídek.
ÚVOD OD ROZVOJOVÝCH STUDIÍ I
HOSPODÁŘSKÉ PROBLÉMY SOUČASNÉHO SVĚTA
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
VLIV ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ NA NAŠE ZDRAVÍ Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo.
Globalizace z různých úhlů dopadu
Sociálně patologické jevy
Sociální politika 06 CHUDOBA.
Společenské a hospodářské prostředí
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Předmět: Občanská výchova Ročník: první Téma: Soudobý svět
Globální, regionální a místní problémy životního prostředí
Ekologie jako věda Obory ekologie.
Zpráva mezinárodní komise UNESCO ,,Vzdělávání pro 21.století"
Chudoba jako sociální problém
Globální problémy Počátky environmentálního myšlení.
Globální problémy.
Nástin hospodářských problémů Čínské lidové republiky a rozvojových zemí od druhé světové války do roku 1990.
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Základní poznatky o Zemi a společnosti - Úvod do studia planety Země. Vyd. 1. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, s. - Murphy, Alexander.
Základy sociální politiky PVZASP Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý.
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Globalizace Milena Tichá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Milena Tichá. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Globální problémy lidstva. GLOBALIZACE - Co myslíš, že znamená tento pojem? Je abstraktní pojem, který naznačuje „srůstání světa“. Jde o nerovný proces,
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Globální problémy a globální změny Tematická oblast:Ekologie Ročník:1. Číslo.
Přírodovědná gramotnost aktuální téma současnosti Ladislav Podroužek.
9.A Zdroj vyhledávání: Internet Dne Patrik Pavlica Renata Schiebertová.
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_2101_GLOBÁLNÍ E. Téma: Pojem F. G._ GLOBÁLNÍ EKONOMIKA Číslo.
Globální problémy – úvod. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Globalizace a globální problémy N á zev sady: Výuka občanské nauky v.
EVROPA OBYVATELSTVO. Obyvatelstvo Evropy počet obyvatel – asi 730 mil. (2009) prognóza – obyvatel bude ubývat přírůstek z mezikontinentálního stěhování.
Základní poznatky o Zemi a společnosti - Úvod do studia planety Země. Vyd. 1. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, s. - Murphy, Alexander.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY LIDSTVA
Stav zdraví obyvatelstva a jeho sociální, ekonomické aspekty prevence
Lidstvo - problémy demografické problémy jako součást problému globálních 1) vyplývající 2) související.
doc. JUDr. Jan Ondřej, CSc., DSc.
Ekonomika životního prostředí
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Globální problémy lidstva
Globální problémy lidstva globální problémy týkají se celého lidstva ohrožují samotnou existenci člověka.
MIGRACE.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Globalizace z různých úhlů dopadu
GLOBALIZACE.
Transkript prezentace:

CELOU PREZENTACI I PDF PODOBU NALEZNETE NA

Globální problémy lidstva

Hlavní problémy lidstva I. Intersociální problémy II. Přírodněsociální problémy III. Antroposociální problémy IV. Všelidské problémy sociální, humanitární a kulturní.

I. Intersociální problémy ● ty vznikají ve vzájemných vztazích mezi lidmi (relace člověk - člověk) a jsou spojeny se zásadním střetem zájmů různých společenských a ekonomických skupin a systémů ● 1/ problém války a míru ● 2/ problém překonání sociálně ekonomické zaostalosti měně rozvinutých (rozvojových) zemí ● 3/ problém mezinárodní zadluženosti ● 4/ problém změn mezinárodních ekonomických vztahů

II. Přírodněsociální problémy ● ty pramení z porušených vazeb mezi přírodou a lidskou společností 1/ populační problém 2/ potravinový (nutriční) problém 3/ surovinový a energetický problém 4/ ekologický problém

III. Antroposociální problémy ● týkají budoucností člověka, většinou spadají do jedné kategorie problémů

III. všelidské problémy sociální, humanitární a kulturní. ● Často se v této souvislosti hovoří o souhrnném problému budoucnosti člověka 1/ problém absolutní chudoby 2/ problém šíření epidemií a drogových závislostí 3/ problém nekontrolované mezinárodní migrace 4/ problém terorismu

Díky za pozornost DMS AFRIKA