Jak zchladit horké hlavy cestujících aneb nebojte se klimatizací v MHD SDP, odborná skupina Tramvaje Praha, červen 2016 Thermo King.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Multi-neck hořáky, Chili vložky a LIFE+ špičky Technologie dělá rozdílné svary.
Advertisements

Ing. Milan Balcer oddělení obnovitelných zdrojů energie Energetická legislativa Novela vyhlášky č. 194/2007 Sb.
VY_52_INOVACE_04_02_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
[ 1 ] MUDr. Jana Mladá Farmakovigilance © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv 5 minut pro bezpečnější farmakoterapii – proč se zabývat nežádoucími účinky.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
E K O N O M I K A Spotřební daně Daň z vína. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1.VYHLÁŠENÍ RESORTNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH CÍLŮ MZ na období červen 2011– duben PODEPSÁNÍ PROHLÁŠENÍ WHO „Čistá péče je bezpečnější“
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Dynamo – regulace Tematická oblast:Zdroje elektrické energie motorových vozidel.
Praha, Ing. Petr Řádek Číslování vlaků - Rekapitulace Setkání dopravců a zástupců provozovatele dráhy.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 11Číslo.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
© Fronius 2009 Saftey rules © Fronius 2009 Saftey rules Vítejte na semináři o servisu a údržbě FV systémů.
E K O N O M I K A Spotřební daně Daň z piva. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Základní deska Slouží k mechanickému upevnění komponent počítače. Propojuje veškeré komponenty počítače pomocí sběrnic a zajišťuje jejich napájení. Svými.
Technická údržba 2. stupně traktoru Zetor Unifikovaná řada 1.
VY_32_INOVACE_ES_18 SADA Elektrické systémy. Systém mívá dvě přípojky : Nízkotlaká větev - modrá hadice Vysokotlaká větev - červená hadice.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_580 Jatečné zpracování drůbeže Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Jordánová Marcela Název prezentace (DUMu): 2. Teplotní stupnice - převody, teplo a 1. termodynamický zákon Název.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Další součástky s jedním přechodem PN Autor: Lukáš Polák.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Elektromagnetická slučitelnost
Motory – mazání a chlazení Ročník:
Aspekty monitorování v povolení a inspekce (1)
ŠKOLA: Městská střední odborná škola, Klobouky u Brna,
STARÁ HLUKOVÁ ZÁTĚŽ dle novely NV 272/2011 Sb
Vytápění Tepelné ztráty
Vlastnosti zvuku - test z teorie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
DUM - Digitální Učební Materiál
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Pracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech Autor
Problematika chlazení počítačových komponent
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Elektromagnetická slučitelnost
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Úspory energie u VZT zařízení
Tělesa –čtyřboký hranol
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
MATEMATIKA – GEOMETRIE 7
ÚPDI - Úřad pro přístup k dopraní infrastruktuře
Zlatá medaile na výstavě Aqua-therm Praha 2002
Portál naměřených dat 13. – , Říčany u Prahy Josef Mádlo.
Postup při vydávání povolení k používání ZIZ v RT
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Prezentace semestrálního projektu
Důlní požáry a chemismus výbušniny
Senzorická řešení pro monitorování kvality ovzduší.
CNC - programování v ŘS Heidenhain iTNC 530
Řezání vnějších závitů
PŘEDZKOUŠKOVÁ PREZENTACE
Daňové přiznání k dani z příjmů fo
Klimatizace.
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Klimatizace.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín
V lékárnách od BŘEZNA V lékárnách od BŘEZNA 2018.
Sdružení dopravních podniků odborová skupina TRAMVAJE
Transkript prezentace:

Jak zchladit horké hlavy cestujících aneb nebojte se klimatizací v MHD SDP, odborná skupina Tramvaje Praha, červen 2016 Thermo King

Delivering What Matters Jak dál? Zvýšit komfort cestujících

Delivering What Matters Hheating, topení Vventilation, ventilace ACair conditioning, úprava vzduchu, přeneseně chlazení HVAC systém Thermo King – světový leader v oblasti mobilního chlazení

Delivering What Matters Chladící výkon Definice chladícího výkonu Musí být definována vnější teplota, vnitřní teplota a vlhkost Pracovní bod maximálního výkonu musí být pod křivkou vypnutí Akustický výkon není závislý na poloze zařízení okolních podmínkách a vzdálenosti od měřeného bodu. Intenzita hluku je různá v různých polohách vůči zdroji hluku

Delivering What Matters Hlavní komponenty a funkce

Delivering What Matters Provozní řízení klimatizací Z jednoho místa lokálně v kabině Clima Aire Z jednoho místa Např. po CANu celý vlak Obr.

Delivering What Matters Údržba a servis Lokálně v DP Výměna filtrů přívodu čerstvého vzduchu a vzduchu nasávaného z prostoru pro cestující: standardně 90 dní V návaznosti na specifika lokality provozu od 35 do 120 dní Cca 10 minut na jednotku Jednou ročně se doporučuje vizuální kontrola a vyčištění jednotky - výměníky vyfoukat vzduchem, VAP může poškodit lamely Cca 2,5h na jednotku Climador – přípravek na čistění výměníků s desinfekcí

Delivering What Matters Údržbový plán Subdodavatelsky Dealeři v ČR: PEK TK (www,pek.cz) Brema TK ( Výměny komponent, doplnění chladiva, rozsáhlé opravy Údržba preventivní – doporučení TK na základě životností komponent udaných výrobcem, vysoká spolehlivost - MTBF h Údržba korektivní – přiměřená v ČR Reálně – někde mezi nimi podle lokality použití a rozpočtových zvyklostí Stanoví se roční hodinová náročnost údržby (podle typu a velikosti jednotky) a ta se přenásobí hodinovou sazbou

Delivering What Matters Klimakomory Měření hluku Dlouhodobé testy komponent Vibrační testy Ověřovací výkonové testy klimatizací

Delivering What Matters Děkuji za pozornost Ivan Vučković Tel