Úloha č. 1 Výsevní zkouška univerzálního rozmetadla KS 40 M2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pneumatické secí stroje s čelním zásobníkem
Advertisements

Úloha 6. Stanovení dynamické tuhosti izolačních materiálů s´
Technická dokumentace
Zpracování laboratorní práce SPŠ SE Liberec a VOŠ Mgr. Jaromír Osčádal.
SPŠ SE Liberec a VOŠ Mgr. Jaromír Osčádal
Kalmanuv filtr pro zpracování signálů a navigaci
Dráha při rovnoměrném pohybu tělesa
FYZIKÁLNÍ VELIČINY Co a jak měříme?
FMVD I - cvičení č.2 Měření vlhkosti dřeva a vlivu na hustotu.
Rozmetadla statkových hnojiv
Digitální učební materiál
Příprava plánu měření pro přírubu
Měření fyzikální veličiny
Statistika Zkoumání závislostí
Autoři:Iveta Rejnušová a Karolína Moravcová
Aritmetický průměr v úlohách. V rodině Novákových se spotřebovalo v lednu 15 m 3 vody, v únoru 14 m 3 vody a v březnu 19 m 3 vody. Naměřené hodnoty zapiš.
Definice rovnoměrného pohybu tělesa:
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_09C19 AutorMgr. Monika Chvostková Období vytvořeníZáří 2013.
Rovnoměrný otáčivý pohyb
Anotace Prezentace, která se zabývá měřením rychlosti Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty.
Kinematika 4. PRŮMĚRNÁ RYCHLOST Mgr. Jana Oslancová
Rychlost rovnoměrného pohybu
 Zkoumáním fyzikálních objektů (např. polí, těles) zjišťujeme že:  zkoumané objekty mají dané vlastnosti,  nacházejí se v určitých stavech,  na nich.
Kinematika 5. ROVNOMĚRNÝ POHYB I. Mgr. Jana Oslancová
Základy statistiky Autor: Jana Buršová.
STATISTIKA 3  Opakování základních pojmů VY_32_INOVACE_21-18.
9 Hodnocení udržovatelnosti strojů a zařízení
ROVNOMĚRNÝ PŘÍMOČARÝ POHYB  Rovnoměrný pohyb je pohyb, při kterém hmotný bod urazí ve zvolených stejných časových intervalech stejné dráhy.
VY_32_INOVACE_21-16 STATISTIKA 2 Další prvky charakteristiky souboru.
Rovnoměrný otáčivý pohyb
ŽIVOTNOST STROJNÍCH SOUČÁSTÍ (základní pojmy) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Moravec. Dostupné z Metodického.
17. ROVNOMĚRNÝ POHYB PO KRUŽNICI II. – Frekvence, perioda
STATISTIKA 1. MOMENTY Vztah mezi momenty v rámci skupin a celku Data rozdělena do několika skupin S 1, …, S k Počty objektů v jednotlivých skupinách n.
ÚLOHA č.3 ÚLOHA č.3 Laboratorní hodnocení postřikovače SLEZA 1000 a výpočet pracovní rychlosti dle zadané měrné dávky Q [l.ha -1 ]
Výpočet aritmetického průměru Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
ÚLOHA č.2 Kontrola nastavení měrné dávky hnojiva u odstředivého rozmetadla AMAZONE -ZAU 1000.
SLOVNÍ ÚLOHY O POHYBU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Hana Kuříková Název: VY_32_INOVACE_02_B_20_Slovní úlohy o pohybu Téma:
Název: Měření spotřeby paliva na volnoběh s nezahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové motory.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Radek Martinák FUNKCE – lineární Co znamená lineární? Jak souvisí lineární funkce s přímou.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_C_05.
Název: Měření spotřeby paliva na volnoběh se zahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové motory.
Výpočty ve statistice – test k procvičení
SLOVNÍ ÚLOHY O POHYBU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Hospodářské výpočty 1 – Převody jednotek 2
VY_32_INOVACE_07M_Zlomek, výpočet více částí z celku - 3
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
MĚŘENÍ KVALITATIVNÍCH UKAZATELŮ ORBY PLUHEM 2 PN 30
PŘEVODY JEDNOTEK Vypracuj vše do sešitu.
FUNKCE – grafické znázornění
ELEKTRICKÉ MĚŘENÍ VLASTNOSTI MĚŘICÍCH PŘÍSTROJŮ.
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_16_FYZIKA
Slovní úlohy o pohybu postup na konkrétním příkladu
PŘEVODY JEDNOTEK Vypracuj vše do sešitu.
ELEKTRICKÉ MĚŘENÍ CHYBY PŘI MĚŘENÍ.
Měření objemu pevného tělesa
Převody minuty, stupně. Převody minuty, stupně.
Název: Chyby měření Autor: Petr Hart, DiS.
Průměrná rychlost ZŠ Velké Březno.
Strojní obrábění – Praktická úloha 1
SPŠ SE Liberec a VOŠ Mgr. Jaromír Osčádal
DEFINICE FUNKCE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
4. Metoda nejmenších čtverců
Rychlost, dráha a čas Autor: Lukáš Polák.
Slovní úlohy O pohybu 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Slovní úlohy o pohybu.
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Slovní úlohy o pohybu.
Slovní úlohy o pohybu Varianta 2: Pohyby stejným směrem.
Pohyb tělesa rychlost,dráha, čas – příklady.
Transkript prezentace:

Úloha č. 1 Výsevní zkouška univerzálního rozmetadla KS 40 M2

1.Rozmetadlo je určené pro rozmetání drobných semen trav, hořčice, vikve, jetele, pohanky, svazenky vratičolisté přípravků pro hubení slimáků, plžů nebo hraboše polního. 2.Při rozmetání semen a přípravků uvedených v bodě 1., se předpokládá nízké dávkování, řádově kilogramy na hektar. Při nastavení rozmetadla je možné se řídit návodem výrobce a přiloženými výsevními tabulkami. Objemová hmotnost, velikost granulí se nemusí vždy shodovat s údaji uvedenými v tabulkách, z toho důvodu je vhodné provést výsevní zkoušku. Na základě průměrné pojezdové rychlosti traktoru, pracovního záběru rozmetadla a měrné dávky přípravku zjišťujeme hmotnost zahyceného osiva (přípravku) za dobu jedné minuty a porovnáváme s výsledkem dle vztahu 1 nebo 2.

Postup výsevní zkoušky: 1.Při výsevní zkoušce zjišťujeme hmotnost zachyceného osiva nebo přípravku M o po dobu jedné minuty. (1) Kde: v p – průměrná pojezdová rychlost traktoru [m.s -1 ], B p - pracovní záběr rozmetadla[m], m- měrný výsevek, měrná dávka[kg.m -2 ], k 1 -přepočítávací konstanta Při zvolených jednotkách uvedených u vztahu 1 má konstanta k 1 hodnotu 60.

Postup výsevní zkoušky: 1.Při výsevní zkoušce zjišťujeme hmotnost zachyceného osiva nebo přípravku M o po dobu jedné minuty. (2) Kde: v p – průměrná pojezdová rychlost traktoru [km.h -1 ], B p - pracovní záběr rozmetadla[m], m- měrný výsevek, měrná dávka[kg.ha -1 ], k 2 -přepočítávací konstanta Při zvolených jednotkách uvedených u vztahu 2 má konstanta k 2 hodnotu 600.

2. Pro zdárný výsledek zkoušky je potřebné zjistit následující parametry: a) Průměrnou pojezdovou rychlost stroje v p při zařazeném rychlostním stupni nebo režimu převodovky. b) Pracovní záběr rozmetadla B p. c) Měrnou dávku přípravku nebo měrný výsevek m.

Stanovení průměrné pojezdové rychlosti traktoru v p při zařazeném třetím a čtvrtém převodovém stupni. a) Stanovení průměrné pojezdové rychlosti traktoru v p při zařazeném třetím a čtvrtém převodovém stupni. Příprava dráhy pro stanovení průměrné pojezdové rychlosti- vytýčení zkušební dráhy 100 m (začátek a konec je označen výtyčkou, měříme čas na projetí dráhy pro dva rychlostní stupně při konstantních otáčkách motoru. Průměrná pojezdová rychlost traktoru v p se stanoví výpočtem dle vztahu 3. Kde: v p – průměrná pojezdová rychlost traktoru [m.s -1 ], s- zkušební dráha [m], t-čas na ujetí zkušební dráhy [s]. (3)

b) Pracovní záběr rozmetadla B p Pracovní záběr rozmetadla B p je závislý na druhu rozmetaného materiálu a otáčkách rozmetacího kotouče. Potřebné hodnoty určíme dle výsevních tabulek uvedených v návodu k obsluze v kapitole 7 a nastavíme pomocí ovládacího panelu.

7. Výsevní tabulky

c) Měrná dávka přípravku nebo měrný výsevek m Měrná dávka přípravku nebo měrný výsevek m se určí z příbalového letáku přípravku nebo dle agrotechnických požadavků plodiny ATP.

3. Stálost dávkování φ Zkoušku opakujeme 5x a stanovíme výpočtem stálost dávkování φ dle vztahu 4. (4) φ - stálost dávkování osiva, přípravku [%], Δ i -relativní odchylka dávky osiva [%], -aritmetický průměr měrné dávky [kg.min. -1 ], m i -jednotlivé měrné dávky osiva, přípravku [kg.min. -1 ], n-počet měření.