ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE okres KOLÍN,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Advertisements

ZŠ Ořechov Pohádková škola Charakteristika školy  Pojem malotřídní škola: žáci se učí ve dvou třídách po dvou ročnících v jedné třídě  Od
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Ekocentrum Paleta – Zdraví na talíři. Vazba na strategické dokumenty města – Akční plán strategie města – opatření „Rozvoj programů péče o zdraví obyvatel“
Spolupráce s rodinami dětí s nařízenou ústavní výchovou.
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9 MOST MEZI ŠKOLKOU A ŠKOLOU.
KONCEPCE ŠKOLSTVÍ ÚJEZD NAD LESY MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY V Újezdě nad Lesy.
Role asistenta v Montessori pedagogice
VEDENÍ ŠKOLY Ing., Bc. Karel Matějů Bc. Marie Baštová Radka Mazancová
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Základní škola a Mateřská škola Šebrov
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání, s. r. o.
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Reintegrace žáků s chronickým onemocněním zpět do škol projekt TIMSIS Action Comenius 2.1 Action Comenius 2.1 Doba trvání projektu: 3 roky Doba trvání.
10. Prostředí a jeho vliv na rozvoj dítěte
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Odloučené pracoviště NAD PLOVÁRNOU Statutární zástupce školy Mgr. Božena Suchánková Vedoucí učitelka Věra Kopečná.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
MAP Trutnovsko Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠ , Havlovice MAP Trutnovsko.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA CHOTÝŠANY „KAŽDÝ JE JEDINEČNÝ“
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Stav svazkového školství k červnu Fyzické stavy dětí ve věku od 1 roku do 14 let v jednotlivých obcích Vernířovice, Rapotín, Sobotín, Petrov nad.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG. Náplň práce nabízí možnost učitelům, žákům i jejich rodičům konzultovat některé problémy, které souvisí se speciálními vzdělávacími.
STRATEGIE ROZVOJE ŠKOLY
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
MAP – Místní akční plán ORP RK
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Sdílené radosti a strasti škol ze správního obvodu ORP Český Brod
LOGOPEDICKÁ ODBORNÁ PÉČE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
ZŠ a MŠ Svatobořice-Mistřín
Vazba na Operační programy
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_06_Školní místnosti
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
10. Prostředí a jeho vliv na rozvoj dítěte
7. Prostředí a jeho vliv na rozvoj dítěte
Brána, ZŠ a MŠ založena jako církevní škola
7. Prostředí a jeho vliv na rozvoj dítěte
Vítejte na třetí místní konferenci
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
PaedDr. Dagmar Kuzníková
Digitální učební materiál
Pracovní stáž Malta 2019.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Transkript prezentace:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE okres KOLÍN,

ZÁKLADNÍ ŠKOLA

ZÁKLADNÍ ŠKOLA - INFORMACE Základní škola se nachází ve středu obce Vitice. Zřizovatelem školy je Obec Vitice. Je určena pro žáky ročníku, školu navštěvují žáci z blízkého okolí. Součástí areálu školy je mateřská škola a školní jídelna, kde se stravují i cizí strávníci. V těsné blízkosti školy je venkovní bazén, o jehož údržbu se stará zřizovatel.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA – POPIS ŠKOLY Objekt školy má 2 učebny, školní družinu, tělocvičnu a šatnu: -učebna sloužící k hlavním výukovým programům -učebna sloužící k hudebním a výtvarným činnostem -učebna s výpočetní technikou umístěná ve školní družině. Škola dále disponuje touto informační technologií: -interaktivní tabule - výukové tablety.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA – ŽÁCI 1/3 V současné době je v 1. – 5. ročníku zapsáno 15 žáků. Žáci jsou vzděláváni podle ŠVP,, Naše školička“. Ve škole klademe důraz na přátelské prostředí a individuální přístup k žákům. Žáci mají možnost navštěvovat školní družinu, jsou i bezplatně vybavováni pomůckami.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA – ŽÁCI 2 / 3 Menší počet žáků ve třídě je dobrým předpokladem pro vytváření příznivého sociálního klimatu. Žáci naší školy se dobře znají a starší se učí přirozenou cestou pomáhat mladším spolužákům. Rodinná atmosféra učí žáky samostatnosti, toleranci, vzájemné pomoci, soustředěnosti i za mírného ruchu. Přínosná je i lepší péče o žáka ze strany pedagoga a upevňování vztahu učitel – žák- rodič. Nevyskytují se závažné kázeňské problémy.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA – ŽÁCI 3 / 3 Někteří z žáků se účastní matematické olympiády,,Cvrček“ a,,Logické olympiády“ nebo informatické soutěže,,Bobřík informatiky“. Velmi dobré výsledky máme i u žáků s vývojovými poruchami učení. Jsou vzděláváni podle individuálního vzdělávacího plánu a mají k dispozici asistenta pedagoga.

Fotografie 8 z 21 STORNO Další

ZÁKLADNÍ ŠKOLA – PROJEKTY Škola je také zapojena do projektu: -,,Ovoce do škol“ (ovoce a zelenina) -školního programu,,Školní mléko“ (mléčné výrobky podporované EU – Mléko pro evropské školy). -projektu EU,,Sdílené radosti a strasti základních škol ORP Český Brod“, kde byl žákům k dispozici logoped, psycholog a speciální pedagog. Další krátkodobé projekty: -Zdravá 5 (stravování), -Muzikoterapie ( hudba), -Canisterapie ( pes) Základní škola spolu s Mateřskou školou se zapojila do sběru víček od PET lahví, které jsou zasílány nemocnému dítěti.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA – VEŘEJNÁ PREZENTACE Škola se prezentuje na stránkách obce kde jsou umisťovány fotografie z pořádaných akcí a důležité informace pro rodiče, a to i v oblasti stravování. K prezentaci školy je využíván i Kolínský deník. Spolupracuje i s místními hasiči Vitice a JSDH Kšely, Pečovatelským domem ve Viticích a Mysliveckým sdružením Vitice.

MATEŘSKÁ ŠKOLA

MATEŘSKÁ ŠKOLA - INFORMACE Cílem mateřské školy je spokojené, nebojácné dítě, jemuž se snažíme naslouchat a které je připravené pro vstup do základní školy. Kapacita mateřské školy je 28 dětí věkově smíšených. Děti jsou vzdělávány dle Školního vzdělávacího programu,, Díváme se kolem sebe“, který vychází z Rámcového programu pro mateřské školy.

MATEŘSKÁ ŠKOLA – POPIS ŠKOLY V roce 2015 byla budova mat. školy zateplena a také proběhla výměna oken. Takto byl ošetřen i hospodářský pavilon školy. Prostory mateřské školy jsou dostatečné a jsou postupně vybavovány novými didaktickými pomůckami. Děti mají k dispozici i interaktivní tabuli a dětské tablety.

MATEŘSKÁ ŠKOLA - DĚTI Děti mají pravidelný denní rytmus a řád, který reaguje na aktuální situaci a potřebu dětí, rodičů i školy. Dále se snažíme naplňovat potřeby dětí, aby se cítily šťastně a spokojeně. Všechny děti mají rovnocenné postavení, žádné z nich není zvýhodňováno ani znevýhodňováno. Jakékoliv projevy nerovnosti, podceňování a zesměšňování dětí jsou nepřípustné.

MATEŘSKÁ ŠKOLA – VEŘEJNÁ PREZENTACE Mateřská škola spolupracuje se zřizovatelem, základní školou, hasiči z Vitic i JSDH Kšely, Mysliveckým sdružením Vitice, Mateřskou školou Kozojedy a i s odborníky poskytujícími pomoc zejména při řešení individuálních výchovných a vzdělávacích problémů / depistáž/. K prezentaci dětských výrobků a akcí slouží nástěnka ve školce, vitrína v obci a internetové stránky obce.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ZÁVĚR Dětem poskytujeme plnohodnotnou a vyváženou stravu. Je dodržována zdravá technologie přípravy pokrmů a nápojů. Pro dodržování pitného režimu mají děti v nabídce sladký i nesladký nápoj. Škola podporuje výuku cizích jazyků (anglický jazyk) již od věku 3 let. Rodiče jsou pravidelně informováni o prospívání jejich dětí v individuálních pokrocích a rozvoji učení. Domlouvají se na společném postupu při výchově a vzdělávání dětí.

Rádi vás v naší škole přivítáme a pochlubíme se tím, co již umíme. Děkujeme, učitelský sbor