Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Morfologie savců a ptáků Karolína Rezková. T-exkurze jsou skvělou příležitostí pro středoškoláky, kteří si chtějí vyzkoušet něco nad rámec školní výuky.
Advertisements

Třítýdenní odborná stáž v holandských opravárenských firmách Střední škola zahradnická a technická Litomyšl.
Masarykovo gymnázium.
ANGLIE Termín: – Místo pobytu: Torquay Cena: Kč (doprava, ubytování v rodinách, strava, výuka v jazykové škole pojištění). V.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
Anglie / Školní studijní  V druhém dubnovém týdnu se někteří studenti primy, sekundy a kvarty zúčastnili studijního pobytu v jihoanglickém.
Anglie a Paříž pro základní školy
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Portsmouth 2015 František Novotný. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu.
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Markéta Tomanová. Obsah Povinnosti Výhody (kurz)
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Praxe 2015 Birmingham ONDŘEJ DRAHORÁD. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou krocích: Nejdříve všichni, kdo měli zájem o praxe.
University of Central Lancashire Preston - England.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Praxe Portsmouth Výběrové řízení  Přihlášky- průměry známek z předchozích ročníků, známky z angličtiny, absence, motivace k přihlášení se na stáž.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Erasmus+ Šimon Blaschka.
Zahraniční praxe 2015 Birmingham Kateřina Pášová.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
Praxe v Rotenburg Tomáš Petružálek. Před praxí Odevzdání životopisu Přijetí na praxi Ústní pohovor Motivační dopis Jazyková příprava 1.Týdně 60 minut.
ZAHRANIČNÍ PRAXE BIRMINGHAM Jakub Knittl 16. dubna 2016 – 14. května 2016 Číslo projektu: CZ01-KA
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
Math Exercises for You (Math4U)
Veronika Kratochvílová
Birmingham Anna Marie Nešpůrková, P3A 16. Dubna května 2016
Pracovní stáž v Londýně
Birmingham Alžběta Reinhardová – Č. euro p.
Odborná Praxe Portsmouth
Erasmus+/SOŠ pro Administrativu EU
Vojtěch Plíva Portsmouth
Praxe v Německu – Rotenburg –
Vaňková tereza – cz01-ka Birmingham Vaňková tereza – cz01-ka
Birmingham 16. dubna 2016 – 14. května CZ01-KA
Kateřina Kynčlová Praxe Anglie - Portsmouth –
CZ01-KA dubna – 14. května 2016 Ilona Bartášková
– CZ01-KA Ambrožová Jitka
Odborná praxe Dublin 2016 Kateřina Jehličková.
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
Odborná praxe Portsmouth
Birmingham 16. dubna – 14. května CZ01-KA
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
ROTENBURG (WÜMME) Lenka Bitarová –
Praxe Německo Rotenburg
Odborná stáž -Portsmouth
Erasmus Slovensko - Nitra.
Praxe Rotenburg Jan Kříž – 21. 5
Zahraniční praxe Rotenburg Wümme –
Zahraniční praxe BIRMINGHAM
Adéla Kupčeková Portsmouth –
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Praxe v Portsmouth 2015 Adéla Pálková.
Dublin - Irsko – CZ01-KA Wasmand Basharmal Dublin - Irsko – CZ01-KA
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
Daniel Pek Birmingham 16. Duben – 14. květen 2016
Anastasiya Onchulenko
Michaela Niklová Portsmouth
ŠKOLNÍ VÝLET DO PORTSMOUTH
Transkript prezentace:

Praxe v Anglie- Portsmouth

Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky) První kolo- 130 studentů Motivační dopis ( proč mám zájem o tyto praxe, zkušenosti, úroveň angličtiny) Pohovor - v anglickém jazyce ( praktické otázky) - v českém jazyce ( motivace- proč, z jakého důvodu se chci zúčastnit, zkušenosti s angličtinou) Druhé kolo- 60 studentů Vybráno bylo 21 a 2 náhradníci.

Jazyková příprava Září 2014-duben hodin- příprava ve škole pod vedením dvou profesorů (jazyková příprava v podobě procvičování mluveného i písemného projevu; rozšiřování slovní zásoby a osvojování si britských zvyků a návyků)

Praxe Ubytování- hostitelská rodina s dalšími studenty z jiných zemí Stravování- polopenze v rodině, samostatné obstarávání obědů Doprava- z Prahy přímý let do Londýna- Gatwick, poté cesta vlakem až do města Portsmouth Doprava po Portsmouthu- autobusová doprava společnosti Firstbus, nebo Stagecoach

Volný čas Výlet do Londýna Výlet do Brightonu Pláž v Portsmouthu Historické doky

Výlety- Londýn, Birmingham Kavárny, restaurace Fish and chips, crépes, pancakes Noční život

Pracovní pozice Politická strana- Conservatives Portsmouth South Pracovní doba- 6 hodin od 9:30 od 12:00- přestávka na oběd Pracovní náplň- třídění poštovní korespondence, roznášení poštovní korespondence, práce s volebním softwarem, rozdávání letáku v centru města, tvoření statistiky, zjišťování adres voličů.

Úkoly Pracovní deník- každý den bylo povinností zaznamenávat pracovní náplň do předem určeného dokumentu Slovník- zaznamenávání nově použitých neznámých výrazů

Dokumenty Europass mobility- mezinárodní dokument dokládající pracovní zkušenost v zahraničí Závěrečná zpráva- jedná se o online zhodnocení praxe a jejího průběhu Potvrzení o praxi- závěrečný certifikát z firmy IBD a Placement Evaluation

Financování Výše grantu -výše grantu byla naprosto dostačující, byli jsme schopni zajistit si tak financování výletů, návštěvy divadel, památek, kaváren, cestování po městě

Zhodnocení S organizací praxe jsem byla velmi spokojena, nevyskytla se žádná komplikace. S ubytováním a rodinou jsem byla nadmíru spokojena, rodina byla velice otevřená, milá a komunikativní. Pracovní pozice mi vyhovovala a náplň práce byla velice rozmanitá dokonce jsem se dostala i do kontaktu se zajímavými osobnostmi z politického spektra. Myslím si, že jsem za čtyři týdny strávené v Portsmouthu získala neocenitelné zkušenosti jak do budoucnosti, tak ale i do živo ta.