Freeware pro výuku fyziky aneb co se fyzikáři nebo fyzikářce může hodit Mgr. Miroslav Burda SPŠ a VOŠ technická Sokolská 1, BRNO fyzika.unas.cz/vlachovice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MATCOMP s.r.o. Inovativní metody dalšího vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. (CZ.1.07/3.2.09/ )
Advertisements

Ing. Jaroslav Parma.  Instalace programu ABBYY Fine Reader 10 Trial  Co to je PDF soubor  Práce s PDF dokumenty  Programy pro práci s PDF dokumenty.
(Master Data Manager) B1UP - Správa kmenových dat Ing. Miroslav Beran Servis/Helpdesk.
Tvorba WWW stránek ÚVOD
Základy html pro úplné začátečníky.
A jeho využití v podnikání Miroslav Drška. linux pro lidi.
Internetový (webový) prohlížeč. Druhy prohlížečů 1. byl v roce 1993 NCSA Mosaic Následovaly další … Netscape 1.0 Netscape 2.0 Netscape 3 Gold Zdroj:
Software Dělení programů.
Ing. Bohuslava Vitekerová
Počítače a marketing ve venkovském cestovním ruchu Počítačový kurz Lektor: Ing. Marta Kočková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Základy práce s počítačem – lekce V.
Informační systém pro správu dokumentů a fotografií
Tvorba webových aplikací
Počítačové vybavení Gymnázium Šlapanice. Školní síť Server s OS Linux Stanice s OS Win98, NT, XP Možnost bootování OS Linux ze serveru Rychlost sítě 100.
CIT.CZ spol. s r. o.. Projekt CIT Reader INSPO 2012.
Otázka č. 8 Ingrid Vyroubalová.  Veškeré programové vybavení počítače  Určeno pro interakci s uživatelem  Využívá grafické rozhraní (GUI) (MS Office,
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software Aplikační programy.
Online kalendář Pavla Dostálová 22. dubna Obsah Kalendáře Mozilla Sunbird / Lightning Mozilla Sunbird Portable Edition version Jak publikovat.
mp4 png pps html doc txt xlsx ppt gif docx pdf avi mp3
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
WebMathematica MathMl.CDF aneb ZASE JEDEN POVEDENÝ PROJEKT Petr Bělaška OA aVOŠE Zlín.
Počítačová grafika a prezentace 1 Radek Pinc
Software = programové vybavení Je to sada všech počítačových programů v počítači. Software = programové vybavení Je to sada všech počítačových programů.
Souborový manažer Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Lotus NotesJiří Beran Počítačová grafika. Lotus NotesJiří Beran Základní dělení počítačové grafiky: 1) Vektorová grafika – obrázek bereme jako množinu.
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
Instalace Irfan View je prohlížeč obrázků a médií, který je zdarma program je možno stáhnout z kromě programu (1.3 MB) je možno stáhnout.
WEBOVÉ PROHLÍŽEČE VLADIMÍR PASTOREK 1.ITa.  Webové prohlížeče = pomyslné oko internetu  Flamewars  Rok počátek  MidasWWW a ViolaWWW  Netscape.
Počítačová grafika a prezentace
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Informační a komunikační technologie 1.2 Operační systémy, aplikace Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Kadeřník,
Programové vybavení počítačů Ludvík Friebel Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zemědělská fakulta.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_2.2 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Legálnost užívání SW Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Počítačové vybavení Gymnázium Šlapanice. Školní síť Server s OS Linux Stanice s OS Win XP Možnost bootování OS Linux ze serveru Rychlost sítě 100 Mb/s.
Komprimace souborů a složek (*.ZIP, *.RAR) Pro uchazeče o ECDL Autor: Libor Matoušek.
Open Office Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf16 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí být použit.
Docs.google Barbora Janečková 3MA381. Osnova Docs.google - obecně Funkce Využití pro týmovou spolupráci Další produkty společnosti Google.
Informační a komunikační technologie PDF Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální péče Ročník: 4.
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
Henry Stewart Talks - The Business and Managenet Collection Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia.
Pavel Dušánek. ● 1999 – SUN kupuje StarDivision ● 2000 – otevření kódu StarOffice -> vznik projektu OpenOffice.org ● 2002 – OpenOffice.org 1.0 ● 2004.
Tvorba metainformačního systému pro prostorová data s využitím Internetových technologií Zpracovatel: Tomáš Duchoslav Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Motivační prvky ve výuce fyziky Miroslav Burda a studenti SPŠ a VOŠ technická Sokolská 1, Brno fyzika.unas.cz
FORMÁTY DATOVÝCH SOUBORŮ
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Informační systém Národní soustavy kvalifikací Návod na obsluhu.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (1) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
Webová aplikace pro koordinaci výrobních procesů Kryštof Német , Brno Autor: Kryštof Német Vedoucí práce: RNDr. Zuzana Priščáková, PhD.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_20 Open Office Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo projektu:
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo DUM: VY_32_INOVACE_INF_612 Jméno autora: Mgr. Marie Kardová.
Software Programové vybavení počítače. Operační systém Je nejdůležitějším software prvkem v počítači Zajišťuje komunikaci mezi uživatelem a hardware „program“
Svobodný software Alternativy ke komerčním produktům Operační systémy
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Zuzana Teplíková , Praha
Rozdělení software podle účelu 2
Software Počítače Rozdělení podle účelu 2. část
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Informační zdroje v zoologii Zoological resources of information
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Stručný přehled látky a požadavky ke zkoušce
Aplikačné programy Základné užívateľské programy na prácu s textom a grafikou rozdelenie: TEXTOVÉ EDITORY TABUĽKOVÉ EDITORY DATABÁZOVÉ SYSTÉMY GRAFICKÉ.
Microsoft office - Seznámení Více výukových souborů najdete na stránce: emagister.proweb.cz
Transkript prezentace:

Freeware pro výuku fyziky aneb co se fyzikáři nebo fyzikářce může hodit Mgr. Miroslav Burda SPŠ a VOŠ technická Sokolská 1, BRNO fyzika.unas.cz/vlachovice

CD Aplety ● velmi názorné ● fungují i bez internetu ● ve slovenštině »» srozumitelné

Užitečné prográmky ● Alzip - jediný freeware v češtině pro práci se soubory *.zip, *.rar,... ● Foxit reader - malý - rychlý ● Opera - víc než náhrada Internet Exploreru ● Mozilla Firefox - další alternativa k Internet Exploreru

Open Office ● kancelářský balík zcela zdarma ● bezproblémový import z MS Office ● přímý export do *.pdf

Grafika pro každý den ● Irfan view - základní práce s fotografiemi ● Proficad - velmi snadná a rychlá kresba el. schémat ● Gimp - plnohodnotná náhrada za Photoshop

Nebojme se webu - vlastního ● jakpsatweb.cz - kompletní návod na výrobu vlastního webu od úplných začátků až po CSS, PHP, a pod. ● PsPad - správa projektů - hledání v souborech - barevně zvýrazněná syntaxe a mnoho dalšího ● Total Commander - synchronizace adresářů - hromadné kopírování na web

Děkuji Vám za pozornost