Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum15.8.2012 NázevVY_52_INOVACE_23_ryby TémaŽivočichové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ROZDĚLENÍ RYB Přírodopis 7 třída.
Advertisements

RYBY.
Základní škola Kladruby
RYBY.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Třída RYBY Obratlovci žijící ve sladké i slané vodě Obratlovci žijící ve sladké i slané vodě. Mají kostěnou kostru a dýchají pomocí žaber. Tělo.
Digitalizace výuky Příjemce
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Prvouka 3.ročník Gabriela Mikulková 2012
Sladkovodní ryby ČR Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.36
Živočichové našich rybníků – ryby, obojživelníci a plazi
OSTATNÍ DRUHY RYB v mimopstruhových vodách
Ryby v ČR Vytvořila Lenka Švejdarová 7.B.
Zoologická zahrada Východ ZOO.
Živočichové opakování Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Třídění živočichů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.16
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
OBRATLOVCI Ryby a obojživelníci.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_11.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s různými druhy sladkovodních.
RYBY 2 Ryby 2.
Třída Ryby Nejpočetnější skupina obratlovců, výskyt od prvohor
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Základní škola Kladruby
TAJENKY.
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
Kmen: STRUNATCI podkmen: OBRATLOVCI nadtřída: bezčelistnatci
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_294_ŽIVÁ_PŘÍRODA_ŽIVOČICHO.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Jana Dobrá Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.7 Živočichové - dělení Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_52_INOVACE_06_rys TémaRys ostrovid.
Třída: Ryby znaky: ● tělo protáhlé, ze stran zploštělé ● kůže kryta šupinami a slizem ● končetiny = ploutve: – párové – břišní, prsní – nepárové – hřbetní,
Ekosystém rybník Živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr.
Ryby Obratlovci vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
RYBY SLADKOVODNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Zástupci ryb Obratlovci vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
VY_52_INOVACE_65_Ryby - učební text + kontrolní otázky Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
Bezostní Clupeiformes. Bezostní Obecně jsou primitivní kostnaté ryby, mezi které patří některé hospodářsky velmi významné druhy ryb, jako jsou sledi,
Jméno:. * Pstruh říční * Zelené řasy * Rak říční * Kapr obecný * Štika obecná * Skokan hnědý * Blatouch bahenní * Leknín bělostný * Kachna divoká rybník.
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_294_ŽIVÁ_PŘÍRODA_ŽIVOČICHO.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov Autor: Mgr. Jarmila Kolářová Název: VY_32_INOVACE_1A_04_Dělení živočichů Téma: Člověk a jeho svět Datum tvorby:
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
RYBY VY_32_INOVACE_06-55 Ročník: 3. Vzdělávací oblast:
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Autor: Olga Kociánová Datum ( období): říjen 2011 Ročník: 4
RYBY (písemka - zástupci)
Člověk je součástí přírody
RYBY A OBOJŽIVELNÍCI (opakování)
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
VY_52_INOVACE_14_ Živočichové v řece
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Poznávačka ryb.
VY_32_INOVACE_04-35 Ročník: VII. ročník Vzdělávací oblast:
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
OBRATLOVCI - POPIS Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Elektronická učebnice - II
RYBY Původně sladkovodní, některé druhy se dokázaly přizpůsobit životu ve slané vodě. Je to nejpočetnější třída obratlovců( druhů, u nás žije asi.
Transkript prezentace:

Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_52_INOVACE_23_ryby TémaŽivočichové Ročník3.,4.,5. Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/

Anotace : Materiál slouží jak k prezentaci nové učební látky, tak k následnému opakování. Lze jej použít v prvouce i v přírodovědě. Žáci mohou pracovat samostatně na osobních počítačích nebo pod vedením učitele na interaktivní tabuli (prezentace podporuje výklad učitele). V prezentaci jsou snímky určené k opakování. Žáci např. doplňují text ústně nebo písemně do sešitu (slouží jako zápis), vyplňují tajenku. Citace : 1.AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. rybar.snadno.eu [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 3. Obrázky webu

Ryby jsou vodní obratlovci obývají všechny typy vodního prostředí (sladké, slané, smíšené, termální) rozmnožují se třením (jikry, mlíčí) jsou velmi rozmanité býložravé dravé všežravé cizopasné

Ryby mají tělo přizpůsobené životu ve vodě plovací měchýř ploutev skřele žábry kůže je hladká, pokrytá šupinami a slizem tělesná teplota se přizpůsobuje prostředí

Naše nejznámější ryby

O každé z ryb vyhledej informace v encyklopedii KAPR Chová se v rybnících pro maso, je býložravý, je naší nejznámější užitkovou rybou. Známe druhy šupináč, lysec, naháč. AMUR pochází z Číny, žije v teplejších oblastech, je býložravý, čistí vody zarostlé vegetací. LÍN žije v rybnících, loví se pro maso, je býložravý. TOLSTOLOBIK Pochází z Ruska, je mohutný (až 25 kg), živí se planktonem, žije společně s kaprovitými rybami. OKOUN je dravá ryba, žije spíše v tekoucích vodách, loví se pro maso. CANDÁT je dravý, loví malé plevelné rybky. Loví se pro maso.

ŠTIKA je dravá, velká (až 1 m), má protáhlé tělo a ozubenou tlamu, loví i větší ryby, je cennou lovnou rybou. SUMEC je naše největší ryba, dožívá se až 40 let. Živí se různou potravou (podle věku), loví i savce a ptáky. Obývá hluboké bahnité vody, je cenným úlovkem. ÚHOŘ má štíhlé válcovité tělo (připomíná hada). Ke tření táhnou úhoři až do moře. Živí se drobnými vodními živočichy. Je velmi chutnou a cennou lovnou rybou. PSTRUH je štíhlá dravá ryba, žije v horských bystřinách, je oblíbenou sportovní rybou. SIVEN pochází z Ameriky, loví hmyz a drobné vodní živočichy. Je cennou lovnou rybou.. JESETER je zákonem chráněný. Má chrupavčitou kostru, živí se drobnými bezobratlými.

Vylušti tajenku

Řešení