Koncept rozvoje ICT aneb ICT plán 2007 25.6.2007 Eurocamp Běšiny přednášející: Ing. Karel Rejthar MCP, AER ICT metodik SŠZP Klatovy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

© Radek Maca1 Pravidla financování v roce 2006 odbor 55 - SIPVZ Standard služeb ICT.
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
koncepce rozvoje IT učeben ve škole
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Strukturované učení PROJEKT EU
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
© Radek Maca1 Změny ve věcném standardu odbor 55 - SIPVZ Standard informačních a komunikačních služeb.
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Praktická realizace bezpečnostních požadavků standardů ISVS při tvorbě.
Obor informační technologie
Legislativa a ICT STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ neboli právní východiska pro ICTK.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
STANDARD STUDIA k výkonu specializovaných činností Koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií.
Studium k výkonu specializovaných činností: Koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií.
© Radek Maca1 Cíle SIPVZ. © Radek Maca2 Rozvoj informační výchovy ve školách Koncepce SIPVZ (UV 351/2000) Vzděláváním k informační gramotnosti – nutné.
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
© Radek Maca1 Úvod do strategie řízení. © Radek Maca2 Hlavní oblasti činností ve škole Škola (šk. zařízení) vzdělávání (služby) uplatnění (trh)řízení.
Under-Licensing Proč se zabývat správou softwarových licencí? (softwarovým managementem)
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Školní informační systémy
1. Co upravuje?  Předpoklady pro výkon PP  Pracovní dobu PP  Další vzdělávání  Kariérní systém Na koho se vztahuje?  PP škol a ŠZ zapsaných v rejstříku.
Využití informačních a komunikačních technologií (ICT) Informační systémy ve státní správě.
Vyhodnocení převodu IISSDE na obce s rozšířenou působností Ing. Karel Vybíral Odbor informatizace veřejné správy MV
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
© Radek Maca1 Vývoj SIPVZ. © Radek Maca2 Přehled UV o SIPVZ.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Vít Řanda Policejní prezidium ČR Úřad služby kriminální policie a vyšetřování oddělení informační kriminality.
NOVELY PRÁVNÍCH NOREM a jiné … PORADA ORP
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ. 1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 NázevVY_32_INOVACE_182_Deleni_poc.siti_teorie.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
© Radek Maca1 SCO 2005, Radek Maca odbor 55 - SIPVZ SIPVZ a nový školský zákon.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - SEMINÁŘ ING. JIŘÍ BARTA Operační program.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Dotkněte se inovací OP VK 51 CZ.1.07/1.3.00/
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
SIPVZ 0281P2005 Výuka studentů v odborných předmětech pomocí prezentačních, grafických a databázových programů zpracovatel: ing. Svobodová Jana Quitta.
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
© STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Pravidla financování v roce 2006 odbor 55 - SIPVZ
postup podání žádosti odbor 55 - SIPVZ
Koncepce bezpečnosti v infrastruktuře systémů veřejné správy
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Liberec.
PHmax ve středním vzdělávání
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Transkript prezentace:

Koncept rozvoje ICT aneb ICT plán Eurocamp Běšiny přednášející: Ing. Karel Rejthar MCP, AER ICT metodik SŠZP Klatovy

ICT Plán 2006 MP MŠMT Č.j / ICT Standard ve škole 2.ICT Plán Vyhodnocení ICT plánu 2006 Koncept rozvoje ICT – ICT plán 2007 …. Úvod do licencování SW Otázky a odpovědi Témata :

Prosím, vypněte si nebo ztište mobilní telefony Prezentace bude vystavena na webu Otázky a odpovědi na konci přednášky Dodržujte následující pokyny

ICT Plán 2006 MP MŠMT Č.j / MŠMT tímto MP stanovuje „Standard ICT služeb ve škole“ a náležitosti dokumentu „ ICT plánu školy“ MŠMT tímto MP stanovuje „Standard ICT služeb ve škole“ a náležitosti dokumentu „ ICT plánu školy“

Standard ICT služeb ve škole Standard definuje ukazatele, které stanovují základní úroveň ICT služeb ve škole. Při splnění těchto ukazatelů lze předpokládat, že ve škole jsou zabezpečeny minimální podmínky pro efektivní využití ICT ve výuce.Příklady: mateřská škola, ZUŠ, 4ks PC na 100 žáků ZŠ, gymnázium, konzervatoř, jazyková škola 11 ks PC na 100 žáků SŠ (- gymnázia), vyšší odborná škola 15,5 ks PC na 100 žáků

Standard ICT služeb ve škole II Technické parametry pracovní stanice Tento MP tuto problematiku neřeší ( je jedno jestli má stanice LCD monitor či CRT, nebo zda je PII nebo PIV). Pouze se má přihlédnout na délku životního cyklu. Lokální počítačová síť (LAN) školy zajišťuje: · sdílení dat, · sdílení prostředků, · připojení do internetu, · komunikace mezi uživateli, · bezpečnost dat, · personifikovaný přístup k datům.

Standard ICT služeb ve škole III Připojení k internetu norma P2C (nepovedená norma MICR) Rychlost 512/128 a 1024/256 Agregace Nejvýše 1:10 Veřejné IP adresy ANO Neomezený přístup na internet ANO Oddělení VLAN (pedagog, žák) ANO QoS (vzdálená správa) ANO Filtrace obsahu ANO Antispam ANO Antivir ANO Prezentační technika Dataprojektor !!!! NEJEN !!!! Programové vybavení umožňující přenos obrazovky učitele na žákovské PC (VNC,netmeeting a jiné) Televizní okruh

Standard ICT služeb ve škole IV Výukové programové vybavení a informační zdroje Škola zajistí přístup k evaulovaným informačním zdrojům a výukovým programům (není uvedeno jaké množství) Vzdělávání pedagogických pracovníků Úroveň Z do % ped. prac P celé (P0+2*PV) 25% ped. prac Pozor existují úrovně P0, PV (P1) S Specifické vzdělávání z DVPP M Vzdělávání ICT koordinátorů

ICT plán školy 2006 nutná podmínka pro čerpání dotace za rok 2006 popisuje stávající stav, cíle kterých chce škola dosáhnout a postup jejich dosažení Praktická ukázka plánu

ICT plán školy 2006 vyhodnocení Ke konci roku 2006 bylo nutno dle metodiky vyhodnotit ICT plán Praktická ukázka vyhodnocení plánu

Koncept rozvoje ICT – ICT plán 2007 Stávající situace, odbor SIPVZ na MŠMT končí k Konstatování zaměstnanců tohoto odboru je takové, že pokud školy nedostávají peníze ze SIPVZ nemusí vytvářet ICT plán. Výsledek je takový, že se dokument s názvem „ICT plán školy“ dělat nemusí, ale jiné nařízení MŠMT říkají, že ICT technika má být evidována a má se vytvářet tzv. “KONCEPT ROZVOJE ICT”. Po konzultaci jsme došli k názoru, že to co již školy umí využijeme a ICT PLÁN změníme na KONCEPT ROZVOJE ICT.

Koncept rozvoje ICT II Zachováme stávající strukturu dokumentu s tím, že jej přejmenujeme a vypustíme údaje o žácích, úroveň vzdělání učitelů v oblasti SIPVZ Z a P se již nemůže měnit, neboť školení bylo ukončeno k a akreditace na tyto školení vypršely a nebyly prodlouženy. Pouze pokud školy zažádaly mohly si akreditovat školení typu DVPP (S). Ostatní části bychom nechaly v původní podobě s tím, že výhled nemusí být omezen na 1 rok.

Koncept rozvoje ICT III Důležitou součástí je informace o dodržování autorského zákona a licenčních ujednání v souladu s usnesením vlády č. 624 ze dne 20. června 2001 o Pravidlech, zásadách a způsobu zabezpečování kontroly užívání počítačových programů tzv. SW management nebo SW audit Zde je potřeba kontrolovat, zda daná škola eviduje PC dle tohoto usnesení. Zde stačí napsáno, že škola toto usnesení dodržuje. Podrobnější informace v části Licence

Úvod do licencování SW ve školství Licence je dle AZ oprávnění k výkonu práva užít počítačový program způsobem, který stanoví licenční smlouva. Licenční smlouva je dokument, kterým vykonavatel autorských práv poskytuje nabyvateli …(licence)

Zdroje informací: Prezentace na serveru : Metodické pokyny : Metodické pokyny :

Otázkya dotazy ?