ŽÁKOVSKÉ ZASTUPITELSTVO PRAHA - LIBUŠ 28.9.2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Advertisements

Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
MČ Praha 21 - Újezd nad Lesy Újezd nad Lesy dne 8. března 2012.
ŽÁKOVSKÉ ZASTUPITELSTVO PRAHA - LIBUŠ
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Ve školním roce 2009 – 2010 získala naše škola finanční příspěvek z grantového programu Na zelenou, který vyhlásila Nadace Partnerství a jehož generálním.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace koordinátorka MA21 Iva Hájková
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Veřejné setkání dne 21. května 2012 rok 2012 – rok 2022.
MANAGEMENT MOBILITY Jiří Galatík CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU.
ZŠ Meteorologická a MŠ Montessori
Fórum Zdravého města 2009 Ing. Jana Čechová politik Projektu Jilemnice – Zdravé město 9. dubna 2009, Společenský dům Jilm.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
Žákovské zastupitelstvo Újezd nad Lesy
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Setkání krajských zástupců EVVO 29. – 30. listopadu 2010 SEV – STŘEVLIK Oldřichov v Hájích.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotační projekty Vysokého Mýta
SUMP - Plány udržitelné městské mobility Ministerstvo dopravy , Žďár nad Sázavou.
Bezpečné cesty do školy optikou jejich uživatelů MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ Radek Patrný , Magistrát.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY 2016 Jak to začalo? V lednu 2016 proběhla schůzka ředitele školy s paní starostkou a panem místostarostou a výsledkem je – 20.
BOLATICE DOBRÁ PRAXE Zlepšení kvality projektu MA21 v obci Bolatice Tato akce je pořádána v rámci projektu Zlepšení kvality projektu MA21 v.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
KONFERENCE MĚSTO PRO DĚTI
Projekt Bezpečné cesty do škol ZŠ Praha 5 Košíře, Nepomucká 1/139 Eva Marková.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Zdravotní plán Města Jihlavy Ing. Soňa Krátká Koordinátorka PZM a MA
Vítejte. Ke škole bezpečněji Projekt:Cíle projektu  Vize projektu vznikla od samotných žáků školy ZŠ Krátká v Klášterci nad Ohří, s cílem zvýšit bezpečnost.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Bezpečné cesty do školy – projekt pro města a obce v ČR
Firemní plány udržitelné mobility
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007
Desatero problémů – „10P“
Vítejte na veřejném fóru
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Konference rozvoje vzdělávání v MŠ a ZŠ
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

ŽÁKOVSKÉ ZASTUPITELSTVO PRAHA - LIBUŠ

Žákovské zastupitelstvo http://zz-praha-libus.cz 2  založeno v dubnu 2007  zázemí v ZŠ Meteorologická  schůze jednou za 14 dní dopoledne a jednou měsíčně odpoledne  věk let  21 členů v čele se starostou Danielem Rantošem  cíl: zvyšování kvality života dětí a mládeže na Libuši a Písnici

Žákovské zastupitelstvo http://zz-praha-libus.cz 3

Dosavadní činnost http://zz-praha-libus.cz 4  Bezpečná cesta do školy pro ZŠ Meteorologická  Školní plán mobility ZŠ Meteorologická  Mezinárodní projekt Great Expectations  Cyklojízda  Kampaně (Den Země, Dny zdraví, Národní dny bez úrazu)  Karneval  Ankety (témata: zdravý životní styl, MHD, pejskaři)  Pomoc MČ při organizaci kulatých stolů

Bezpečná cesta do školy http://zz-praha-libus.cz 5  spolupráce: o.s. Pražské matky, o.s. Oživení  časový harmonogram:  říjen 2007: úvodní seznámení s projektem  listopad 2007: rozdání map okolí školy rodičům  prosinec 2007: sběr a vyhodnocení výsledků  leden 2008: předání výsledků projektantovi  červen 2008: prezentace připravených řešení  od té doby realizace dopravních opatření

BCDŠ – příprava  – stanovení časového harmonogramu  – předání výsledků projektantovi

BCDŠ – realizace http://zz-praha-libus.cz 7  přechod U Libušské sokolovny

BCDŠ – realizace http://zz-praha-libus.cz 8  kruhový objezd Generála Šišky × Novodvorská × Meteorologická

Školní plán mobility http://zz-praha-libus.cz 9  Plán mobility = živý dokument, který mapuje nabídku a poptávku s cílem usnadnit jejich propojení pomocí udržitelných způsobů dopravy (chůze, kolo, MHD, spolujízda…)  Školní PM popisuje vztah školy a oblasti, ze které docházejí žáci  plán určuje postup školy v propagaci pěší a cyklistické dopravy a průběžně se doplňuje

Školní plán mobility – fáze http://zz-praha-libus.cz mapování  v rámci BCDŠ 2. úpravy na straně infrastruktury  zřízení bezbariérového vstupu do školy  instalace cyklostojanů  zakoupení skříněk pro cyklisty  dohled na realizaci BCDŠ 3. motivace, informovanost  kampaně, besedy, projekty, ankety, zájmová činnost  upřednostnění udržitelného způsobu dopravy před neudržitelným

Školní plán mobility – výsledky http://zz-praha-libus.cz 11  skříňky na uložení cyklistických pomůcek  cyklostojany

Školní plán mobility – cyklostojany http://zz-praha-libus.cz 12

Great Expectations http://zz-praha-libus.cz 13  společný projekt studentských parlamentů Velké Británie (Londýn), Bulharska (Sofia + Gorna Oryahovitsa) a ČR (Studentské zastupitelstvo Prahy 7 + ŽZ)  červen 08: setkání v Praze  listopad 08: setkání v Bulharsku  březen 09: setkání v Londýně  cílem výměna zkušeností a možnost poznání jednotlivých kultur

GE Prague http://zz-praha-libus.cz 14

GE Bulgaria http://zz-praha-libus.cz 15

GE London http://zz-praha-libus.cz 16

Cyklojízda http://zz-praha-libus.cz 17  besedy s policisty a závod pro 1. stupeň základních škol v MČ  v loňském roce proběhl druhý ročník, již připravujeme další  součástí kampaní Dny bez úrazu a Vidíš mě?

Cyklojízda http://zz-praha-libus.cz 18

Cyklojízda 09 19

Karneval http://zz-praha-libus.cz 20  každoročně pořádáme ve spolupráci se ZŠ Meteorologická karneval  poslední proběhl

Besedy se starostou http://zz-praha-libus.cz 21  každý rok také spolupořádáme besedy se starostou pro žáky základních škol

Ankety http://zz-praha-libus.cz 22  proběhlo již pět anket  Zdravý životní styl  MHD na Libuši, Písnici a jejich okolí  Psi kolem nás  2. anketa o dopravě v MČ  Zdravý životní styl 2

Zdravý životní styl http://zz-praha-libus.cz 23  anketa v ZŠ Meteorologická  odpovědělo 223 žáků z 300  součást říjnové kampaně Dny zdraví 2007

Zdravý životní styl http://zz-praha-libus.cz 24  listopad 2009  odpovědělo 187 žáků  sledování změn pro Školní plán mobility

MHD na Libuši, Písnici a jejich okolí 25  proběhla v březnu 2009 jako reakce na připravované změny v dopravě  anketa rozšířena mezi obyvatele pomocí časopisu U nás a webových stránek MČ  celkem jsme získali 307 odpovědí

2. anketa o dopravě v MČ http://zz-praha-libus.cz 26  říjen 2009  reakce na změny v dopravě od 1. září  vrátilo se 112 vyplněných lístků

2. anketa o dopravě v MČ http://zz-praha-libus.cz 27

Psi kolem nás http://zz-praha-libus.cz 28  březen 2009, 236 anketních lístků  součástí také práce v terénu – kontrola téměř 90 pejskařů se strážníky MP  z výsledků byly vytipovány lokality pro rozmístění nových odpadkových košů

Kulaté stoly 29  ŽZ pomáhá MČ organizovat akce pro veřejnost – kulaté stoly, veřejná fóra atp.  zajišťujeme prezenční listinu, focení, roznášení mikrofonů

Webové stránky http://zz-praha-libus.cz 30  vyhráli jsme soutěž vypsanou společností Emaweb o vytvoření webových stránek  zprovozněny byly v září 2009

Semináře, prezentace, propagace http://zz-praha-libus.cz 31  Magistrát hl. m. Prahy  předání zkušeností na semináři pro koordinátory Bezpečné cesty do školy  prezentace činnosti v rámci projektu Zdravá Libuš a Písnice  Staroměstská radnice  účast na semináři o Plánech mobility  Ministerstvo dopravy ČR  prezentace Bezpečné cesty do školy  Bar Krásný ztráty  TK k Bezpečné cestě do školy a Plánu mobility  Praha 2, 6, 7, 12 a Kunratice  pokus o vytvoření Pražského parlamentu dětí a mládeže  ÚMČ Praha – Libuš  obhajoba kategorie B místní Agendy 21  setkání zástupců MČ, které se zajímají o MA21

Ze schůzí… http://zz-praha-libus.cz 32  z jednání o Bezpečné cestě do školy

Ze schůzí…  setkání se Studentským zastupitelstvem Prahy 7

Ze schůzí… http://zz-praha-libus.cz 34  seminář pro koordinátory projektu Bezpečná cesta do školy

Ze schůzí… http://zz-praha-libus.cz 35  z jednání Pražského parlamentu dětí a mládeže na P7

Ze schůzí… http://zz-praha-libus.cz 36  po setkání se zástupci MČ Praha- Kunratice

Ze schůzí… http://zz-praha-libus.cz 37  schůze se strážníky MP ohledně ankety Psi kolem nás

Ze schůzí… http://zz-praha-libus.cz 38  prezentace projektu Zdravá Libuš a Písnice na MHMP

Ze schůzí… http://zz-praha-libus.cz 39  seminář v prostorách Staroměstské radnice na téma Plány mobility

Ze schůzí… http://zz-praha-libus.cz 40  z prezentace Bezpečné cesty do školy na Ministerstvu dopravy

Přínos http://zz-praha-libus.cz 41  My se učíme:  komunikovat s úřady, médii i vzájemně mezi sebou;  prezentovat a obhajovat naše nápady, projekty;  koordinovat svoji činnost a řešit problémy s tím spojené;  být zodpovědní, vážit slov;  zajišťovat partnery, sponzory, granty;  a vůbec jak funguje „zastupitelská demokracie“.  Vy se učíte(?):  že i děti a mládež mají svůj názor a pokud dostanou prostor, nebojí se ho říct;  nahlížet na nás i jinak, než jako na bandu nadávajících a sprejujících idiotů;  nás pochopit.

Děkuji za pozornost http://zz-praha-libus.cz 42 Kryštof Štafl