LIDSKÉ RASY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Člověk a příroda Přírodopis Biologie člověka Lidské rasy VY_52_INOVACE_05 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Advertisements

Lidské rasy.
Autor: PaedDr. Hana Hrubcová Název: VY_32_INOVACE_3B_05_Lidské rasy
LIDSKÉ RASY (PLEMENA) 8. ročník.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_08_Moravskoslezský.
C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_INOVACE_Fi_III_14 Název Státy světa podle původu a počtu obyvatel Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP.
Části obličeje VY_52_INOVACE_01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
30.1. LIDSKÉ RASY Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Zeměpis Autor: Mgr. Lenka Hrdá Lidská.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Ing. Lubor Dvořák Název: VY_32_INOVACE_05_A_13_Kožní soustava Téma: Biologie člověka Číslo projektu:
Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U Rasy a národy, rasismus.
OSOBNÍ HYGIENA VY_32_INOVACE_5A_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a jeho svět Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Silvie Šimečková NÁZEV:VY_52_INOVACE_24_Přírodopis 9. ročník TÉMA: lidská plemena ČÍSLO PROJEKTU:
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_LIDSKÉ RASY ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
V RESTAURACI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ŽIVÁ PŘÍRODA - opakování
Obyvatelstvo Na Zemi žije v současnosti více než 7 miliard lidí.
ČISTOTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
VÁNOČNÍ REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NOVOVĚK renesanční zámky v ČR
AUTOR: Mgr. Blanka Hipčová
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
ZDRAVÉ ZUBY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
HELENA ZMATLÍKOVÁ Životopis a díla
HOSPODÁŘSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Rasismus Obr.1 ZŠ Hejnice M. Hradil.
Služby banky-spořící účet
VY_28_INOVACE_01 _LIDSKÁ PLEMENA
  ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZEMĚDĚLSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Lidské hodnoty Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – ZAJÍMAVÉ MÍSTO
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
POHÁDKY PRO DĚTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
MULTIKULTURNÍ VÝCHOVA
MEZILIDSKÉ VZTAHY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola, Hradec Králové
Název školy: Základní škola Záboří nad Labem, okres Kutná Hora, příspěvková organizace Autor: Ivana Stará Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název materiálu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
VELKÁ KOTLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Ochrana lesa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Společenstva lesů Houby
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Společenstva lesů Rostliny
LIDSKÉ RASY.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
OBYVATELSTVO A SÍDLA.
PAMĚTIHODNOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Pavouk Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10_Pavouk.
Žák ví,jak přispět k ochraně přírody
Pravidla chování v CHKO, národních parcích a přírodních rezervacích
Pohádky pro děti Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STÁTNÍ SYMBOLY ČESKÉ REPUBLIKY Poznáváme státní symboly
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
JIHOMORAVSKÝ KRAJ - ROZLOHA
Název školy: Základní škola Záboří nad Labem, okres Kutná Hora, příspěvková organizace Autor: Ivana Stará Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Odkrývačka rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

LIDSKÉ RASY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_lidské rasy Informace o jednotlivých rasách a rozdílech mezi nimi. Mgr. Monika Frolcová

Anotace: Žák se dozví, co je to lidská rasa a jaké druhy existují. Spolupracuje s ostatními žáky. Každý si vytvoří masku jedné rasy a řeknu spolužákům, jaké vlastnosti má jejich rasa a jak se mezi sebou liší. Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Multikulturní výchova Druh učebního materiálu: prezentace Power Point

LIDSKÁ RASA Je to skupina lidí, kterou spojuje dlouhodobý společný vývoj a mají společné určité znaky (barva pleti, barva a tvar vlasů, očí, nosu, …) 3 základní druhy ras ◦ Europoidní ◦ Negroidní ◦ mongoloidní

EUROPOIDNÍ RASA bílá běloši původ v Evropě, západní Asii a severní Africe Vlasy: hnědé, černé, zrzavé, blond, rovné, vlnité, kudrnaté Oči: světlejší Nos: protáhlý, úzký Rty: Nejužší

EUROPOIDNÍ RASA

MONGOLOIDNÍ RASA žlutá Eskymáci američtí Indiáni východ a jihovýchod Asie, severní a jižní Amerika Barva pleti: žlutohnědá Vlasy: rovné, černé Oči: šikmé, tmavé Postava: menší Nos: nízký Rty: středně silné

MONGOLOIDNÍ RASA

NEGROIDNÍ RASA černoši Afrika Barva pleti: tmavě hnědá Vlasy: černé, kudrnaté Oči: velké, tmavé Nos: nízký, široký Rty: masitější, plnější

NEGROIDNÍ RASA

MÍŠENCI Mestici– (europoidní+mongoloidní) Mulati – (europoidní+negroidní) Zambové– (negroidní+mongoloidní)

MESTICI

ZAMBOVÉ

ÚKOL Vytvořte trojice. Každý z trojice bude zástupcem jedné rasy (europoidní, mongoloidní, negroidní). Z papíru si vystřihněte masku tvar obličeje, na který nakreslete člověka s charakteristickými vlastnostmi té určité rasy. Spolužákům řekni, jaké jsou mezi vámi rozdíly.

Bibliografické citace FREDERIK, Edmont. Eva Habermann.jpg [online]. 12.srpna [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:. QUADELL. Kenyan man 2.jpg [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:. HERNANDÉZ, Ivan. Lila Downs.jpg [online]. 7. června 2007, 21:47. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:.