JUDr. Milan Fára. Výchozí podmínky Stav MKDS (počet kamer, stáří ……) Analýza kriminality ve městě Vlastní finanční možnosti na rozšiřování Možnosti splnit.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak dodržují veřejné instituce zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím? Úkol pro předmět Svobodný přístup k informacím FFMU v Brně, Ústav.
Advertisements

Městský kamerový dohlížecí systém Bílovec. Město Bílovec  Založeno mezi lety 1316 – 1324  Severní část okresu Nový Jičín  6 místních částí 
EStrategie statutární město Ostrava Ing.Jaromír Tomala
Přednáška č. 3 Normalizace dat, Datová a funkční analýza
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
AU UK - školení zaměstnanců z BOZP
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
Seznam.gov.cz Seznam fyzických osob, podnikajících fyzických osob, právnických osob a orgánů veřejné moci, které mají zřízenu a zpřístupněnu datovou schránku.
Občané Velkého Meziříčí se ve městě cítí bezpečně Velké Meziříčí – Téměř všichni občané našeho města ví o tom, že některá místa jsou monitorována kamerami.
Městská (Obecní) policie je orgán obce, který zřizuje a ruší zastupitelstvo města obecně závaznou vyhláškou (OZV č. Městská policie a č. Městská policie,
Městské kamerové dohlížecí systémy a ochrana osobních údajů Hradec Králové seminář AMBO 29. května 2014 JUDr. Tomáš Koníček.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Projektový zám ě r na rok  Zvýšení bezpečnosti obyvatelů domů.  Snížení anonymity v domech.  Snížení rizika pohybu neoprávněných osob v prostorách.
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Sněmovní tisk 1046 Legislativní komise RVŠ. Sněmovní tisk 1046 Sněmovní tisk 746/3 Obsah: –řešení ubytovacích stipendií pro studenty soukromých vysokých.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
NOVELY PRÁVNÍCH NOREM a jiné … PORADA ORP
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Situační prevence -MKDS- Cíl ● preventivní funkce, tj. vytváření bezpečných zón v exponovaných lokalitách, ● snížení trestné činnosti /i přestupků/ a její.
Problematika informační kriminality
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska.
KAMEROVÝ SYSTÉM V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. ÚVOD Statutární město České Budějovice má obyvatel MKDS provozuje prostřednictvím městské policie od roku.
Konference Městské kamerové dohlížecí systémy a ochrana osobních údajů, Praha 18. února 2011 PhDr. Miroslava Matoušová Úřad pro ochranu osobních údajů.
Doporučení pro výběrová řízení na dodavatele kamerového systému a další standardy MKDS Doporučení pro výběrová řízení na dodavatele kamerového systému.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Městské kamerové dohlížecí systémy a ochrana osobních údajů, pravidla a standardy JUDr. Tomáš Koníček mezinárodní Konference 18. února 2011 Praha.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Kamerové systémy na území MČ Praha 11 1.Městský kamerový systém hl. města Prahy 2.Kamerový systém MČ Praha 11 3.Multifunkční dohledové centrum 4.Vzdálená.
Kamerové systémy metodika Plzeňský kraj 7. března 2013 ÚOOÚ.
Firemní data mimo firmu: z pohledu zákoníku práce JUDr. Josef Donát, LLM, ROWAN LEGAL ISSS 2014, Hradec Králové.
Vyhodnocení Programu prevence kriminality Výzvy kola Programu prevence kriminality –1. řádné – ukončeno v únoru 2013 –2. pro obce spolupracující.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Projekt Bezpečí pro seniory Krajský úřad Plzeňského kraje Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj 8. června 2011.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Spokojenost občanů Kladna s bezpečností Sonda veřejného mínění Statutárního města Kladna – stručný souhrn Již sedmým rokem je realizována sonda.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Setkání starostů obcí Datové úložiště Kamil Augustýn Bc. Jiří Dospíšil.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
KAMEROVÉ SYSTÉMY NA ČERPACÍCH STANICÍCH
Poznatky z kontrol agentur práce
Videoverifikace.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
PROGRAM PREVENCE KRIMINALITY FRÝDLANT 2007
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Znění k Zákon má k tomuto datu 54 novel
Kontrola činnosti oprávněných osob v praxi
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Role manažerů kvality na odborech MěÚ
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Novinky v předškolním vzdělávání
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Historie Městské policie
V. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

JUDr. Milan Fára

Výchozí podmínky Stav MKDS (počet kamer, stáří ……) Analýza kriminality ve městě Vlastní finanční možnosti na rozšiřování Možnosti splnit Rozšiřující podmínky pro zpracování projektů MKDS v rámci programu prevence kriminality

Rozšiřující podmínky pro zpracování projektů MKDS v rámci programu prevence kriminality Zajištění nepřetržitého monitoringu Kvalita a proškolení obsluhy MKDS Práce se záznamy (vnitřní směrnice pro používání MKDS) Zajištění práva na soukromí při provozování MKDS Výstup MKDS u Policie ČR a případná kompatibilita s dalšími systémy (IZS, PCO, městský rozhlas) Vyhodnocení účinnosti MKDS Zjišťování pocitu bezpečí občanů ve vztahu k MKDS Expertní výpovědi Dodržování legislativních norem

Zajištění nepřetržitého monitoringu Obsluha MKDS na monitorovacím pracovišti MP Příbram pouze strážníci Obsluhu provádí přímo velitel směny nebo jím určený strážník Obsluha je prováděna nepřetržitě 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce Současně se strážníky MP Příbram monitorují výstup z MKDS i policisté na Obvodním oddělení PČR Příbram

Kvalita a proškolení obsluhy MKDS Obsluhu MKDS na monitorovacím pracovišti provádějí pouze řádně vyškolení strážníci v souladu s § 24 písm. b) zákona č. 553/1991 o obecní policii ve znění pozdějších novel Všichni strážníci jsou opakovaně v pravidelných cyklech (1x ročně ) proškolováni Operátorem velitel směny nebo jím pověřený zkušený strážník

Práce se záznamy (vnitřní směrnice pro používání MKDS) MP Příbram má „Vnitřní předpis pro používání MKDS“ Archivace záznamu na digitální záznamové zařízení umístěné na MP Příbram Přístup k záznamům mají pouze určené osoby přes své osobní heslo Přístup k záznamům mají vybraní policisté, kteří mohou záznam prohlížet na druhém monitorovacím pracovišti na OO PČR Archivní záznam může být také předán OČTŘ na základě řádně odůvodněné písemné žádosti

Zajištění práva na soukromí při provozování MKDS Všechny osoby obsluhující MKDS jsou povinny dodržovat příslušná ustanovení zák. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů ve znění pozdějších předpisů Vstup na obě monitorovací pracoviště (na MP a OO) je umožněn pouze vyčleněnému okruhu osob – Jakýmkoliv cizím osobám je vstup přísně zakázán!!!!! Obsluha MKDS je poučena, že nesmí sledovat soukromí osob (byty, provozovny) a ani poskytovat jakékoliv informace zjištěné pomocí MKDS soukromým subjektům a sdělovacím prostředkům Archivace záznamu je cca 14 dní, pak je automaticky přehrán novým záznamem

Výstup MKDS u Policie ČR a případná kompatibilita s dalšími systémy (IZS, PCO, městský rozhlas) Od roku 2008 je zajištěn výstup z MKDS i na OO PČR, kde je druhé monitorovací pracoviště Policisté nejen sledují všech 13 kamer, ale mohou s nimi i pohybovat, s tím,že prioritu mají strážníci na monitorovacím pracovišti MP O propojení PCO s MKDS se uvažuje v následujících letech, v současnosti je výstup z PCO přímo na monitorovacím pracovišti MP

Zjišťování pocitu bezpečí občanů ve vztahu k MKDS Snaha o finančně nenáročné provedení požadovaného šetření Jednoduchá anketa obsahovala pouze 6 základních otázek uvedených v rozšiřujících podmínkách Anketní lístek byl obsahem měsíčníku MěÚ Příbram, který zdarma obdrží každá domácnost v Příbrami Možnost odpovídat elektronicky prostřednictvím webových stránek MP Příbram

Výsledky Ankety k MKDS v Příbrami Anketa proběhla od 6.ledna do 30.ledna 2009 Ankety se zúčastnilo 132 osob (70 elektronicky, 62 přineslo vyplněný anketní lístek)

Otázka č. 1 Z odpovědí občanů je patrné, že pouze necelá jedna čtvrtina respondentů (22%) je dostatečně informována o MKDS. Skoro tři čtvrtiny (74%) respondentů uvedly, že nejsou dostatečně informovány o MKDS.

Otázka č. 2 Z analýzy anketních lístků jednoznačně vyplynulo, že občané v drtivé většině podporují další rozšiřování MKDS, a to v 85% odpovědí. Proti záměru města rozšiřovat MKDS je pouze 13% občanů, kteří se zúčastnili ankety.

Otázka č. 3 Obdobně jednoznačné odpovědi byly zaznamenány i u třetí otázky, která se týkala přínosu MKDS pro bezpečnost ve městě. Skoro čtyři pětiny respondentů (přesně 78%) se domnívají, že MKDS přispívá k vyšší bezpečnosti ve městě. Naopak, 14% účastníků ankety nesouhlasí s tím, že by MKDS přispíval k vyšší bezpečnosti ve městě.

Otázka č. 4 Velký počet respondentů si také přeje rozšíření MKDS do okolí svého bydliště, a to 80% účastníků ankety. Pouze v 15% odpovědí bylo uvedeno, že si dotazovaní nepřejí rozšíření MKDS do okolí svého bydliště.

Otázka č. 5 Bezpečně se cítí na veřejných prostranstvích, která jsou nepřetržitě MKDS monitorována, 52% účastníků ankety, 32% účastníků ankety se ani na těchto monitorovaných prostranstvích necítí bezpečně. Určitá část respondentů (16%)to nedokáže posoudit.

Otázka č. 6 Poslední otázka byla zaměřena na vnímání pocitu bezpečí ve městě. Pouze 14% respondentů odpovědělo, že se cítí v Příbrami bezpečně. Naopak, velká část účastníků (76%) anketního šetření uvedla, že se v Příbrami bezpečně necítí. V jedné desetině odpovědí respondenti uvedli, že to neumí posoudit.

Výsledkem zpracování 2 projektů na rozšíření MKDS (v roce 2008 a 2009) a jejich předložením na OPK MV ČR s žádostí o dotaci je : Rozšíření MKDS o 5 kamerových bodů (nárůst z 8 kamerových bodů na 13 kamerových bodů) Modernizace řídícího pracoviště MKDS na MP Příbram Vybudování paralelního monitorovacího pracoviště na Obvodním oddělení PČR

Za pozornost Vám děkuje a šťastnou cestu domů přeje : JUDr. Milan Fára manažer prevence kriminality a strážník MP Příbram Náměstí T. G. Masaryka 121, Příbram I Tel