LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
EURES Evropské služby zaměstnanosti
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Studyline s.r.o LET ZKUŠENOSTÍ  Založeno v roce 1999 => 11 LET ZKUŠENOSTÍ  5 kanceláří v ČR - Praha, Brno, Plzeň, Liberec, Olomouc.
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Zákon o dobrovolnické službě č. 198/2002 Sb.. Zákon upravuje pojmy: Dobrovolník – člověk vykonávající dobrovolnou činnost, resp. práci bez nároku na finanční.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
DOBROVOLNICTVÍ V DIVADLECH Akreditace dobrovolnické služby.
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
YOUTHPASS (Pas mládeže) Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro Vysílající a Hostitelské organizace)
Do Německa na zkušenou Versuch´s mal in Deutschland! Alena Vlachová Václav Kazda.
YOUTHPASS Pas mládeže Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro dobrovolníky)
Program EU „Mládež v akci“ EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem Koordinační centrum česko-německých.
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Obsah: Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Možnosti pobytů v Evropské unii Do zemí EU po střední škole Do zemí EU po střední škole.
Komunitní a otevřená škola
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Anglie a Paříž pro základní školy
Greifswald Meklenbursko – Přední Pomořansko Ročník
5 P Inex SDA. Inex SDA - Brno Vysíláme dobrovolníky za zkušenostmi na mezinárodní projekty po světě a umožňujeme setkávání různých pohledů na svět, pochopení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
VYSLÁNÍ DOBROVOLNÍKŮ Tisková konference
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Dobrovolnictví na Praze 14. Lucius Annaeus Seneca, římský filozof „Člověk je zrozen k vzájemné pomoci “ Setkání s NNO 2016.
Dům zahraniční spolupráce Mládež v akci. Erasmus + - Mládež v akci 2 Klíčová Akce 1 (1.1, 2.1, 3.1, 4.3) Klíčová Akce 2 (1.2) Klíčová Akce 3 (1.3, 5.1)
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
INEX – Sdružení dobrovolných aktivit. Dobrovolnické příležitosti Více než dobrovolnických projektů po světě. krátkodobé (14–21 dní) Workcampy střednědobé.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Program podpory odborných praxí Iva Tesařová Jihlava 12. září 2013 Tandem Koordinační centrum.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
ZAHRANIČNÍ PRAXE BIRMINGHAM Jakub Knittl 16. dubna 2016 – 14. května 2016 Číslo projektu: CZ01-KA
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Erasmus+/SOŠ pro Administrativu EU
Vojtěch Plíva Portsmouth
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Vaňková tereza – cz01-ka Birmingham Vaňková tereza – cz01-ka
Birmingham 16. dubna 2016 – 14. května CZ01-KA
Kateřina Kynčlová Praxe Anglie - Portsmouth –
CZ01-KA dubna – 14. května 2016 Ilona Bartášková
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Odborná praxe Dublin 2016 Kateřina Jehličková.
Odborná praxe Portsmouth
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
Odborná stáž -Portsmouth
Zahraniční praxe BIRMINGHAM
Daniel Pek Birmingham 16. Duben – 14. květen 2016
Michaela Niklová Portsmouth
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Co je program Mládež v akci?
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Transkript prezentace:

LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)

o MOŽNOST STRÁVIT NĚKOLIK MĚSÍCŮ JAKO DOBROVOLNÍK V ZAHRANIČÍ o ZÍSKAT TAK ZKUŠENOSTI, POZNAT NOVOU KULTURU, NAUČIT SE CIZÍ JAZYK Co je to EDS (EVS) ?

o VĚK 17 – 30 LET o TRVALÝ POBYT V NĚKTERÉ ZE ZEMÍ EU NEBO PARTNERSKÝCH ZEMÍCH o DÉLKA PROJEKTU 2 – 12 MĚSÍCŮ o SPECIÁLNÍ PROJEKTY 2 TÝDNY – 2 MĚSÍCE (SKUPINY NAD 10 DOBROVOLNÍKŮ, DOBROVOLNÍCI SE SPECIÁLNÍMI POTŘEBAMI) Podmínky pro EDS:

NÁPLŇ ČINNOSTI JE ROZMANITÁ: o PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ o ORGANIZACE KULTURNÍCH AKCÍ o ENVIRONMENTÁLNÍ TEMATIKA (OSVĚTA, PRÁCE V NÁRODNÍCH PARCÍCH) o PRÁCE S MENŠINAMI, IMIGRANTY, SENIORY, LIDMI S HENDIKEPEM o JAKÉKOLIV JINÉ VEŘEJNĚ A SOCIÁLNĚ PROSPĚŠNÉ PROJEKTY... Co můžu na EDS dělat?

o DOPRAVA NA PROJEKT A ZPĚT o UBYTOVÁNÍ, STRAVA, KAPESNÉ o JAZYKOVÝ KURZ o ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ o VÍZA, OČKOVÁNÍ (JE-LI NUTNO) o ŠKOLENÍ PŘED ODJEZDEM, BĚHEM PROJEKTU A PO NÁVRATU Co je dobrovolníkovi financováno

3X DO ROKA „UZÁVĚRKY PROJEKTŮ“ PŘED UZÁVĚRKOU SI DOBROVOLNÍK SÁM HLEDÁ PROJEKT V DATABÁZÍCH NA VYBRANÉ PROJEKTY POŠLE ŽIVOTOPIS A MOTIVAČNÍ DOPIS POKUD BYL VYBRÁN, JEHO VYSÍLAJÍCÍ A HOSTITELSKÁ ORGANIZACE SPOLEČNĚ PODÁVAJÍ ŽÁDOST O FINANCE K DANÉ UZÁVĚRCE DOBROVOLNÍK MŮŽE NA PROJEKT ODJET NEJDŘÍVE 3 MĚSÍCE PO UZÁVĚRCE! Jak na to

NÁŠ WEB: EVS.LUZANKY.CZ KONZULTAČNÍ HODINY: KAŽDÉ ÚTERÝ 14 – 16 HODIN, DOBROVOLNICKÉ CENTRUM 67, LIDICKÁ 50, BRNO (BUDOVA LUŽÁNEK) TELEFON: Kde získat více informací