Zlínský kraj Pracovní list Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce VY_32_INOVACE_12_38.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
Advertisements

ZLÍNSKÝ KRAJ.
Zlínský kraj Baťův kraj → Baťa svojí výrobou
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA
Zlínský kraj.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_17.
Zlínský kraj krajské město Zlín.
Zlínský kraj Z.
ZLÍNSKÝ KRAJ.
49.1 Zlínský kraj – poznáš jeho dominanty?
Zlínský kraj - procvičování
Zlínský kraj.
Zlínský kraj.
Anotace: ČR – Zlínský kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Olomoucký a Zlínský kraj územní jednotka Střední Morava Olomoucký kraj - hlavním střediskem oblasti je univerzitní město Olomouc, kde je sídlo Nejvyššího.
Zlínský kraj – opakování VY_32_Inovace_01KR-3 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Zlínský kraj Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS14 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Zlínského kraje Téma: Česká republika jako součást Evropy.
K A N A D A Druhá největší země světa VY_32_INOVACE_08_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
Česká republika Zlínský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Zlínským krajem.
FOTOSYNTÉZA Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_26.
Alpská země – náš soused Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_17_38.
Zlínský kraj Vypracovali: Jan Balák a Lenka Kohoutová.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Zlínský kraj Jméno autora: Mgr. Dana.
Přírodní rezervace Kanada Zlínský kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_35.
Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_15_38.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_09_35.
Slovní úlohy s procenty VY_42_INOVACE_18_01. Opakování - procenta Doplň: Základ je % % %
Český ráj Královéhradecký kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_38.
Litovelské Pomoraví Litovel CHKO Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_08_38.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
THALETOVA VĚTA VY_42_INOVACE_13_02.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Moravskoslezský kraj.
NOTA PŮLOVÁ.
TATO PRÁCE JE ŠÍŘENA POD LICENCÍ CC BY-SA 3
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
AMONIAK Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_20_26.
Jak se jmenuje tato část České republiky ?
METEOROLOGIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_29.
Č e s k á r e p u b l i k a Jak se jmenuje žlutě označená oblast České republiky?
Anotace Prezentace obsahuje přehled míst regionu Zlínska. Je určena žákům 4. a 5. tříd, lze ji využít i v jiných předmětech, kde se probírá téma Můj region,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-11-Zlínský kraj-průmysl strojírenský.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Jezero Titicaca VY_32_INOVACE_14_38
Niagarské vodopády VY_32_INOVACE_18_38
Slovní úlohy polovina, čtvrtina
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Sčítání, odčítání, násobení, dělení – příklady k procvičení
BUNĚČNÉ DÝCHÁNÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_13_26.
Převody jednotek délky
HORMONY Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_15_26.
POHYB Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_16_29.
VY_52_INOVACE_29_02_Zlínský kraj
Základní škola Rosice, okres Chrudim
ZLÍNSKÝ KRAJ.
Předmět: Vlastivěda Ročník: V. Tematický celek: Česká republika
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_19_Zlínský_kraj
Zlínský kraj Baťův kraj → Baťa svojí výrobou
Školník Kulda je jednička
NOTA OSMINOVÁ.
Notová osnova.
Kroměříž VY_32_INOVACE_13_38
tato práce je šířena pod licencí cc by-sa 3
Atlantský oceán VY_32_INOVACE_01_35
Transkript prezentace:

Zlínský kraj Pracovní list Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce VY_32_INOVACE_12_38

Práce s atlasem a učebnicí 1.Uveď řeku, která protéká Zlínem ……………….. Uherským Hradištěm…………….. Rožnovem pod Radhoštěm……………………. 2.Jak se nazývá nejvyšší vrchol kraje ……………………nadm. výška……….. 3.Přes která města (železniční zastávky) pojedeš vlakem ze Zlína do Olomouce a) ……………….b)……………….c) ………………… 4.Jméno zakladatele obuvnického průmyslu ………………………. 5.Jméno význačného cestovatele, který spolu s Jiřím Hanzelkou procestoval celý svět …………………….

Správné odpovědi 1.Uveď řeku, která protéká Zlínem Dřevnice Uherským Hradištěm Morava Rožnovem pod Radhoštěm Bečva 2.Jak se nazývá nejvyšší vrchol kraje Čertův mlýn nadm.výška 1206 m. 3.Přes která města (železniční zastávky) pojedeš vlakem ze Zlína do Olomouce a) Otrokovice b) Hulín c) Přerov 4.Jméno zakladatele obuvnického průmyslu Tomáš Baťa 5.Jméno význačného cestovatele, který spolu s Jiřím Hanzelkou procestoval celý svět Miroslav Zikmund

Připište k městům kraje čím jsou známa a co je proslavilo Zlín Rožnov pod Radhoštěm Bystřice pod Hostýnem Otrokovice Kroměříž Napajedla Uherské Hradiště Uherský Brod Staré Město Holešov Barum Continental (výroba pneumatik) Fatra (výrobky z PVC) TON (ohýbaný nábytek), poutní místo Hostýn Muzeum Velkomoravské říše, výroba barev NESTLE-SFINX (výroba sladkostí), Arcibiskupský zámek, květná zahrada, Bývalé město obuvi, Baťa, Mezinárodní festival pro děti a mládež Zbrojovka, muzeum J.A. Komenského Letní filmová škola, folklor, výroba letadel (Let Kunovice) Skanzen, Elektrotechnický průmysl

Zlín - Obuvnický průmysl, Baťa, Mezinárodní festival pro děti a mládež Otrokovice - Barum (výroba pneumatik) Napajedla - Fatra (výrobce plastů) Uherské Hradiště - Letní filmová škola, výroba letadel (Let Kunovice) Uherský Brod - Zbrojovka, muzeum J.A. Komenského Staré Město - Muzeum Velkomoravské říše, výroba barev Rožnov p. Radhoštěm - Skanzen, Elektrotechnický průmysl Kroměříž - Arcibiskupský zámek, květná zahrada Bystřice p. Hostýnem - TON (ohýbaný nábytek), poutní místo Holešov - NESTLE-SFINX (výroba cukrovinek), meteorologická stanice Správné odpovědi

Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu: Zlínský kraj – pracovní list Autor: Radomír Schoř Vytvořeno: Ročník: Osmý Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Kraje ČR Téma: Zlínský kraj Pomůcky: Atlas ČR, učebnice zeměpisu pro 8. ročník Fraus, propagační materiály, slepá mapka Anotace: pracovní list je určen k získání nových informací o Zlínském kraji samostatnou prací s různými prameny Zdroje: texty jsou vlastní originální tvorbou autora.