Sociálně terapeutická dílna Kladno. Proč jsme potřebovali dílnu V Kladně tato služba chyběla, bylo nutné zajistit pro klienty program a náplň, podle jejich.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DOMOV HÁJ LEDEČ NAD SÁZAVOU
Advertisements

Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Možnosti práce u dlouhodobých uživatelů psychiatrické péče Uživatelé zaměstnávájí uživatele o.s.KOLUMBUS.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Studie zjišťující potřebnost denního stacionáře pro cílovou skupinu – lidé po ukončení povinné školní docházky s tělesným a kombinovaným postižením Zadavatel:
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Květen Historie sociálního podniku Vznik v červenci 2005 v sekci sociálně podnikatelských aktivit Ligy 16 pracovních míst pro cílové skupiny osob.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
PROVOZNÍ ONIV 2015 Pro rok 2015 byl rozpočet provozních ONIV stanoven ve výši tis. Kč Do příjmů rozpočtu kraje byl stanoven odvod z investičních.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Projekt „Čistá toaleta“.  zrod myšlenky v agentuře Studioo GmbH ve spolupráci s městem Aalen v roce 2001  do projektu zapojeno již více než 200 měst-nejedná.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
ZAHRADNÍ TERAPIE Bc. Martina Moravcová, DiS.. Projekt „Výměna mezinárodních zkušeností a dobré praxe v sociální oblasti“. impuls získaný v rámci stáží.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Zkušenosti s fungováním sociálního podniku 3B sociální firma s.r.o.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb - konference MPSV Radka Soukupová Transformace a deinstitucionalizace prizmatem sociálních reforem.
HOSPICOVÁ A PALIATIVNÍ PÉČE v Libereckém kraji CESTA K VÝSTAVBĚ KAMENNÉHO HOSPICE.
Sociální podnikání a jeho potřeby v ČR
ZŠ Třebíč ŠKOLA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CHCEME ŽÍT S VÁMI ŠKOLA OTEVŘENÝCH
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Sociální podnikání v Praze
Integrovaný regionální operační program
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Opavě
Společensky odpovědného podnikání
Sociálně terapeutické dílny
Polytechnická hnízda pro Prahu Partnery projektu jsou Hospodářská komora hl.m. Prahy a cechy řemeslníků Cílem je vybudování sítě dílen na SŠ pro ZŠ vychází.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Financování sociálních služeb
Transkript prezentace:

Sociálně terapeutická dílna Kladno

Proč jsme potřebovali dílnu V Kladně tato služba chyběla, bylo nutné zajistit pro klienty program a náplň, podle jejich potřeb, která by je však zároveň dále rozvíjela zajistit pro klienty i občany s postižením možnost pracovního zapojení, terapie a dalších aktivit připravit klienty na práci na otevřeném trhu připravovat klienty na život mimo zařízení Dřívější nevyhovující prostory

Výstavba dílny Vlastní investiční prostředky - 0 Reakce na výzvu ROP Střední Čechy Vlastní zpracování projektu Schválení projektu Výstavba zahájení 10/2008 Uvedení dílny do provozu Celkové náklady Kč.

Sociálně terapeutické dílny Keramická, textilní, výtvarná dílna, počítačová učebna, zahradnické práce Financování Rok 2010 dotace MPSV Rok 2011 – 2013 Individuální projekt Náklady na provoz cca tis. Kč ročně

Co získávají klienti v keramické, textilní a výtvarné dílně - základní pracovní návyky - rozvoj jemné i hrubé motoriky - estetické cítění - ocenění vlastní práce - poznání úspěchu - zvyšování samostatnosti - navazování nových vztahů - získávání sebedůvěry - týmová spolupráce

Keramická dílna

Výtvarná dílna

Textilní dílna

počítačová učebna Počítačová učebna o Výuka didaktických programů uzpůsobených pro osoby se speciálními potřebami (PETIT) Základy práce s PC Seznámení s funkcemi PC Práce s textovým editorem internetu – zakladání e- mailu využívá elektronické pošty, komunikace na facebooku, sledování filmů, písní, naučných textů.

Počítačová učebna

Zahradnické práce Nauka o rostlinách Pracovní postupy Práce s nářadím a nástroji Nauka o vazbách živých i sušených květin Péče o záhony

Využitelnost dílen při zahájení provozu 108 uživatelů uživatelů Z toho 90 klientů Zahrady 75 externích uživatelů V rámci hospodářské činnosti (prodej výrobků) byl v roce 2013 obrat 350 tis. Kč, čistý zisk 248 tis.Kč

Děkujeme za pozornost Eva Bartošová a Míla Pořádková Zahrada pss. Kladno