Základní informace o projektu ANALÝZA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT V ČR Mgr. Markéta Pěchoučková MPSV, Řídicí orgán Operačního programu Zaměstnanost Závěrečná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
INFORMACE Z XI. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU OP VK PRAHA, pro předsednictvo RVŠ, 19. září 2013 Zpracovala: doc. Ing. Ivana Kraftová, CSc.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Individuální projekt Karlovarského kraje. Financování: Financování: ESF – OP LZZ prioritní osa 4.3 sociální integrace a rovné příležitosti, oblast podpory.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
INOVACE 2011 Pražská rada pro výzkum a ekonomiku (PRVEK) Bohuslav Svoboda Primátor hl. m. Prahy
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro sociální oblast Brno,
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Setkání s NNO – představení KPSVL 23. duben 2015, Jakub Švec.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Místní plán inkluze + OP VVV
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
ITI Ústecko-chomutovská aglomerace
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Transkript prezentace:

Základní informace o projektu ANALÝZA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT V ČR Mgr. Markéta Pěchoučková MPSV, Řídicí orgán Operačního programu Zaměstnanost Závěrečná konference k prezentaci hlavních výstupů Praha, 27. května 2015

Historie – Analýza září 2006 proběhla v Praze konference k prezentaci výstupů původní Analýzy sociálně vyloučených romských lokalit a absorpční kapacity subjektů působících v této oblasti, kde byla také představena první Mapa sociálně vyloučených a sociálním vyloučením ohrožených romských lokalit.Mapa sociálně vyloučených a sociálním vyloučením ohrožených romských lokalit Pro MPSV ji zpracovala společnost GAC – proto se zažil název „Gabalova analýza“

Analýza důvody aktualizace Problém sociálního vyloučení vykazuje nesmírnou dynamiku, proto jsme se rozhodli pro přípravu programového období a vyhlašování výzev z OPZ zajistit údaje, které reflektují současnou situaci i její vývoj za uplynulé období (tj. období 2006 – 2015). Po 9 letech představujeme aktuální situaci o vývoji a charakteru sociálního vyloučení v ČR, která se významně od výstupů původní Analýzy proměnila – ať již co do počtu lokalit, regionálního rozmístění v rámci ČR nebo počtu obyvatel žijících v tomto prostředí.

Cíle Analýzy 1.Vytvořit strukturovaný přehled všech dosud realizovaných analýz a výzkumů týkajících se problematiky integrace obyvatel sociálně vyloučených lokalit v ČR. 2.Zpracovat celkový přehled o sociálně vyloučených a sociálním vyloučením ohrožených lokalitách v ČR a jejich vývoji od r Provést vlastní terénní šetření o aktuálním stavu sociálně vyloučených lokalit. 4.Analyzovat a propojit data do jednotného výstupu – aktualizované Analýzy sociálně vyloučených lokalit v ČR a Mapy sociálně vyloučených lokalit v ČR. 5.Popsat celkovou situaci využívání/nevyužívání prostředků z OP LZZ určených pro oblast sociálního začleňování ve vybraných 20 obcích a formulovat doporučení na zacílení vyhlašovaných výzev v rámci nového programového období

Harmonogram Analýzy 5. června 2013 vyhlásilo MPSV, odbor řízení pomoci z ESF, veřejnou zakázku na zpracování Analýzy sociálně vyloučených lokalit v ČR. Doba realizace: 01/2014 – 05/2015 (prodloužena o 3 měsíce z důvodu realizace dodatečného šetření, tj. verifikace obcí). Úzká spolupráce se členy Poradního výboru – zřízen za účelem dohledu nad realizací Analýzy (ASZ, Sekretariát Rady vlády pro záležitosti romské menšiny, zástupci věcných sekcí MPSV). 5 průběžných workshopů k projednání průběžných předběžných výstupů Analýzy.

Výstupy Analýzy 1.Strukturovaný přehled analýz a výzkumů věnujících se problematice sociálního vyloučení v ČR 2.Analýza sociálně vyloučených lokalit v ČR (publikace) 3.Mapa sociálně vyloučených lokalit v ČR K dispozici budou na webu esfcr.cz (stejně jako všechny prezentace z dnešní konference)

Všechny podrobné informace a výstupy se dozvíte během dne od zástupců GAC a dalších expertů. Děkuji za pozornost a přeji všem zajímavou a plodnou konferenci!