Přístupnost webu Kontrast. Současné skiny (vzhledy) Graficky špičkové Kvalitní šablony pro různé části webů a funkcionalitu Netradiční graficky zajímavé.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Software Dělení programů.
Advertisements

Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Vytvoření nového účtu na Gmail. Odeslání u na konkrétní ovou adresu.
Veřejná správa bez bariér – služba všem občanům Michal Rada (Iniciativa informatiky pro občana)
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
ŠTĚPÁN LÍSKOVEC, 4.A Prezentace. Principy úspěšné prezentace Vhodný styl pro příslušnou prezentaci S posluchači je nutné aktivně komunikovat Přednášející.
Přechod na verzi 18 systému Aleph – školení klienta.
1 Radek Pavlíček, říjen Proč přístupné dokumenty? Spousta informací dnes není prezentována v HTML, ale v jiném formátu. Informace, kterou uživatel.
Přístupnost jako jeden z aspektů kvalitního webu Autor: Mgr. Radek Pavlíček Metodické centrum informatiky SONS ČR
Radek Pavlíček, duben 2010 Aktuální trendy v přístupnosti.
CSS – style Mgr. Lenka Švancarová. CSS – značka style (textstyle.html)
Statutární město Ostrava
Macromedia Dreamweaver Software pro editaci kódu Bohuslav Čech3MA381.
aneb zásady správné tvorby webových stránek Informatika Milan Šimek
Webový design Web zábavního areálu - akvapark Barbora Chumlenová.
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Grafické formáty Autor: Mgr. Petr Vanický.
Autor: Jakub Černek jakub(zavináč)cernek.cz µŠkolení Efektivnějšího využívání PowerPointu 2003.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
EPSON … vždy skvělý obraz. … v projektorech č. 1 na světě !!! č. 1 v Evropě !!!
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Práce do Cvičení z tech. a techn. vzděl. (TE2BP_CTV/PV)
Referát č.8 Daniela Venusová.
Téma: Úvod do Corelu Photo Paint -11. díl
Bezbariérové mapy ZČU bezbariérově pomocí SVG?
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (3)
GIMP Využití nástroje Cesty Michal Zerzáň
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Přístupnost v praxi aneb jaký smysl mají testy, provedené handicapovanými uživateli Mgr. Radek Pavlíček, RNDr. Hana Bubeníčková, duben 2007.
Školení WordPress a publikování na webu Mgr. Pavel Krejčí
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Základy VY_30_INOVACE_GR_781. CO JE TO GIMP ? Název vychází ze zkratky GNU Image Manipulation Program, což česky znamená GNU program pro úpravu obrázků.
7. Nová pravidla přístupnosti Tereza Balabánová
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
VYTVÁŘENÍ POWERPOINTOVÝCH PREZENTACÍ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
 softwerová licence  nechává autorovi autorská práva, ale umožňuje ostatním bezplatný přístup k softwaru  software nesmí být pozměňován  autoři poskytují.
Jak jsou na tom parádní weby s přístupností Radek PAVLÍČEK, TyfloCentrum Brno, o. p. s.
Přístupnost (bezbariérovost) důležité kritérium hodnocení expertní tým zrakově postižených uživatelů pod vedením RNDr. Hany Bubeníčkové a Mgr. Radka Pavlíčka.
Implementace moderní "technické" počítačové grafiky do ŠVP s důrazem na tvorbu zpracovaných výstupů, zpracování návrhů dodatků do ŠVP v TV.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web16 Označení materiálu web16_barvy.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
PIXLR ‒ ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (5) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (1) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
Delphi – práce se základními komponentami (2. hodina) OB21-OP-EL-KON-DOL-M-4-008B Orbis pictus 21. století.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// Ukázky použití šablony a problémy s jednotným vzhledem.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_16_16_internetový prohlížeč.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky III. Co se všechno.
23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Hotel Tatra, Velké Karlovice Portlety, navigace a personalizace UIS Milan Šorm.
Mobilní marketing v ČR Autor bakalářské práce: Daniel Němec Vedoucí bakalářské práce:Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent bakalářské práce: Ing. Mgr. Adéla.
Grafické programy - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PRACUJEME S TEXTY TEXTOVÉ EDITORY
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pravidla pro tvorbu výukových PowerPointových prezentací
Inf Prezentace informací
Inf Barevné ladění dokumentů
SOFTWARE II Aplikační software.
Humanitární aplikace informatiky
Inf Formáty grafických souborů
Mobilní marketing v ČR Autor bakalářské práce: Daniel Němec
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Obhajoba maturitní práce
Transkript prezentace:

Přístupnost webu Kontrast

Současné skiny (vzhledy) Graficky špičkové Kvalitní šablony pro různé části webů a funkcionalitu Netradiční graficky zajímavé prvky Mnoho různých řešení téhož prvku Weby mají unikátní design*

Přístupnost Přístupný web umožňuje plnohodnotné používání všem svým uživatelům Lidé různého věku (s různými hendikepy) Lidé s různým technickým vybavením Lidé s různými znalostmi a dovednostmi Přístupnost webů veřejných institucí je vyžadována zákonem a existují metriky: vyhláška č. 64/2008 Sb. Vychází z WCAG 2.0.

Kontrast Kontrastní poměr (rozdíl) mezi barvou textu a jeho pozadím. bílá / černá Kontrastní poměr: 21:1 černá / bílá Kontrastní poměr: 21:1 # / # Kontrastní poměr: 1,5:1 #FFFF00 / #4F6228 Kontrastní poměr: 6,3:1 Nesmí být nižší než 4,5:1*

lidí nad 60 let let věku v ČR

Analyzér kontrastu barev

Analyzér kontrastu pro celý vzhled webu Rozšíření Color Contrast Analyzer do prohlížeče Chrome Umí projít celou stránku nebo celý obrázek z Photoshopu Ve Photoshopu Ctrl+Alt+Shift+S, uložit jako JPG a otevřít v Chrome Velmi urychlí práci s kontrolou webu

Děkuji za pozornost