ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Geografická data pro veřejnou správu - data resortu zeměměřictví a katastru Plzeň 18. 5. 2016 Petr Dvořáček.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Organizační struktura ČUZK a legislativní zajištění KN v ČR
Advertisements

Ing. Milan Kocáb Ing. Ivana Valdová
Informace o geografických podkladech pro veřejnou správu
Aktuální Státní mapové dílo
INFORMAČNÍ SYSTÉM KATASTRU NEMOVITOSTÍ
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS 2014 PŘEDPISY A NORMY PRO INŽENÝRSKOU GEODÉZII 17.
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
Změny a předpoklady dalšího vývoje legislativy Bohumil Janeček Praha dne 26. června 2007.
Základní registry veřejné správy
DIGITÁLNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA (DKM)
GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU
Zeměměřické a kartografické služby ČR – současná nabídka, řešení, cíle, problémy a výzvy ke spolupráci Michal Traurig
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Katastr nemovitostí Minimum znalostí pro realitní makléře.
Problematika zavedení věcného břemene do KN
11. SETKÁNÍ GEODETŮ Beroun 2014
ANALÝZA STRUKTURY HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
ŘEŠENÍ PROBLÉMU KVALITY GEODETICKÝCH PRACÍ Z POHLEDU KOMORY GEODETŮ A KARTOGRAFŮ Ing. Jan FAFEJTA GEODET, spol. s r.o. Plamínkové Plamínkové 1592, 140.
Činnost odboru centrální dokumentace v rámci SŽG Praha
Organizace Státní správy
Vymezení základních geoprostorových dat na úrovni pozemkového datového modelu Doc. Ing. Václav Čada, CSc. Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta aplikovaných.
Ověřené výpisy z informačního systému katastru nemovitostí Ing. Vít Suchánek Český úřad zeměměřický a katastrální Komise pro informační systémy SMO Praha,
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství.
Základy správního práva
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Informační systém o území v Plzeňském kraji a v Bavorsku Studie – analytická a návrhová část Informationssystem über das Gebiet in der Region Pilsen und.
MONIS Monitorovací služby veřejné správy ČR
Finanční a rozpočtové právo
Seminární práce z předmětu SIPOL
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Státní správa Petr Machala.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Informační systémy zeměměřictví a katastru v ČR
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Územní členění státu a právo na samosprávu v ČR
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Letecké měřické snímkování a ortofotografické zobrazení území ČR Plzeň Petr Dvořáček.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Konference „Pět let činnosti Nemofora“, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2004 Katastr nemovitostí pracovní skupina č. 3 Ing. Václav Čada, CSc. ZČU v Plzni,
Geoportál – příspěvek ČÚZK pro naplňování směrnice INSPIRE Petr Dvořáček – Zeměměřický úřad Ivana Valdová – Český úřad zeměměřický a katastrální Workshop.
GEOGRAFICKÁ KARTOGRAFIE Jaro 2012 Monika RUSNÁKOVÁ Hana KOČOVÁ 2.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Státní mapové dílo Petr Dvořáček Plzeň
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Tato prezentace je součástí projektu TD Zvýšení efektivity ochrany autorských práv v kartografii a geoinformatice. Projekt je realizován za finanční.
Seminář k problematice katastru nemovitostí, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2001 Seminář k problematice katastru nemovitostí Ing. Václav Čada, CSc. vedoucí.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
1 ZRUIN - součást základních datových fondů geodat - souřadnicová lokalizace (diskusní příspěvek - Čada, Hojdar) Seminář „NEMOFORUM“. Praha,
Územní samospráva a její organizace
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Inspirativní pohled do minulosti pro budoucnost technických map v ČR
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Podmínky užití dat ČÚZK
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Geografická kartografie
Geografická kartografie
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky
Transkript prezentace:

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Geografická data pro veřejnou správu - data resortu zeměměřictví a katastru Plzeň Petr Dvořáček

Geografická data pro veřejnou správu – data resortu zeměměřictví a katastru Blok ČÚZK (9:30 – 11:30) Úvod – představení resortu ČÚZK, organizační strukturaPetr Dvořáček Letecké měřické snímkování, Ortofoto ČR, letecké laserové snímkování, nový výškopis ČR Petr Dvořáček Základní báze geografických dat (ZABAGED®)Jana Pressová Služby ISKN, RÚIANPetr Souček Státní mapové díloPetr Dvořáček Poskytování dat a služeb, Geoportál ČÚZK, podmínky užití dat ČÚZKPetr Dvořáček Jana Volná Přestávka (11:30 – 12:00) Blok Plzeňského kraje (12:00 – 13:00)

Organizační schéma resortu zeměměřictví a katastru Český úřad zeměměřický a katastrální Katastrální úřady (14) Zeměměřické a katastrální inspektoráty (7) Zeměměřický úřad Výzkumný ústav geodetický, topografický a kartografický, v. v. i. Základní legislativa: Zákon č. 359/1992 Sb. – Zákon o zeměměřických a katastrálních orgánech Zákon č. 200/1994 Sb. – Zákon o zeměměřictví a o změně a doplnění některých zákonů souvisejících s jeho zavedením Vyhláška č. 31/1995 Sb. – Vyhláška, kterou se provádí zákon č. 200/1994 Sb. Nařízení vlády č. 430/2006 – Nařízení vlády o stanovení geodetických referenčních systémů a státních mapových děl závazných na území státu a zásadách jejich používání Katastrální pracoviště (94– ke dni ) Jako veřejná výzkumná instituce (v.v.i.) byl zřízen 1. ledna 2007 zřizovací listinou ČÚZK č.j. 2700/ ze dne 13. června 2006.

Poskytování dat a služeb - správa geodetických základů ČR, - zeměměřické činnosti na státních hranicích, - správa ZABAGED ®, - vedení ortofotografického zobrazení ČR, - vedení výškopisu ČR, - tvorba státních mapových děl, - standardizace geografického názvosloví, - vedení Ústředního archivu zeměměřictví a katastru. Věcná působnost Zeměměřického úřadu

Informační systém zeměměřictví IS Geoportál IS CZEPOS IS bodových polí IS ortofoto IS UAZK IS SMD IS výškopisu IS ZABAGED® IS Geonames Prohlížečka archiválií WWW rozhraní Geoportálu Data Služby Objednávky Hlášení chyb Tištěné mapy

Organizační schéma Zeměměřického úřadu Ředitel Personální oddělení Interní auditor Zeměměřická sekce Kancelář úřadu Odbor kartografie a polygrafie Obchodní oddělení Odbor geodetických základů Odbor správy a rozvoje IS zeměměřictví Odbor ZABAGED Zeměměřický odbor Pardubice Odbor hospodářské správy Ekonomický odbor Ústřední archiv zeměměřictví a katastru Sekretariát Názvoslovné komise ČÚZK 397 zaměstnanců

Dislokace pracovišť ZÚ Liberec Plzeň Sedlčany České Budějovice Pardubice Brno Opava Praha Sídlo ZÚ Pracoviště kartografie a polygrafie Pracoviště fotogrammetrie Oddělení sběru dat ZABAGED Prodejna map

úřad, Pod sídlištěm 9, Praha 8 Zeměměřický úřad Pod sídlištěm Praha 8 Tel: Fax: ID datové schránky: