Narodila se v roce 1926 Daniel Brandl a Michael Verner.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
divadelní inscenace ze vzpomínek, veršů a Pohádek pro nehodné děti připomínající dávný svět Prévertova dětství, v němž mnozí z nás poznávají.
Advertisements

Oběti koncentračních a vyhlazovacích táborů
Z Kolína do Jeruzaléma Hana Greenfieldová.
Tento dokument pošlete svým přátelům,rodičům i prarodičům.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Řazení událostí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Osvětim(Auschwitz) ( )
Čtvrtek Středozemní moře & historie holocaustu v českých zemích.
NÁZEV: PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA
Bratři Čapkové.
Napsala:Daniela Krolupperová Ilustrovala:Lucie Dvořáková Zpracovala: Lucie Kydlíčková.
Alfred Bernhard Nobel Jakub Koschull.
HOLOKAUST Zdravotní pomůcky...
Terezín (1941 – 1945).
Orlík. Příjezd  Dnes jsme se vydali na exkurzy do vodní elektrárny Orlík.  Moc hezky nás přivítal bývalý zaměstnanec, který provází návštěvy.
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA (X. ČÁST) Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
VY_III/2_INOVACE_99_Josef Čapek
ZLOČINY PROTI LIDSKOSTI
KAREL POLÁČEK 9. ročník.
Šárka Nová a Lenka Petráková
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Moje Rodina Sára Bolacká.
Prvouka 3.ročník ZŠ „DOMOV-RODINA-TRADICE -VÁNOCE“
Eva Jedličková * 22. června 1993 Autor. Ing. Jedlička karel.
Kurz pro výchovné poradce Právní rámec výkonu poradenské činnosti
Návštěva zoo Denisa Kukrálová. Malý Tomášek měl narozeniny. Přál si malou opičku. Maminka mu řekla, že opičku nedostane, protože je moc drahá a doma by.
(*2.července 1930 Praha +31.března 1973 Praha)
Martin Jirásko Já a moje rodina Martin Jirásko
Nela Sováková, Johana Černá
Magen – Davidova hvězda – symbol židovství
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Můj komunikační pas Jmenuji se Martin Krtek. Osobní informace  Narodil jsem se  Oslovujte mne Martine.  Jsem žákem Základní školy speciální.
Ota Pavel OB 21. Ota Pavel - vlastním jménem Otto Popper, - * 2. července 1930 v Praze – 31. března 1973 byl český prozaik, novinář a sportovní reportér.
VY_32_INOVACE_ Název výukového materiálu: Holocaust Autor: Mgr. Pavla Rosyvková Datum: Březen 2012 Předmět: Dějepis Cílová skupina: 9. ročník.
VY_32_INOVACE_Lul_II_11 Leo Haas a Hans Krása Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_11 _Moje rodina TÉMA:
Rodina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vlasta Faktorová rozená Daňková ze Sedlčan Zpracovaly Veronika Macháčová a Kateřina Cihelková Sedlčany 2015.
VY_32_INOVACE_Lul_II_01 Úvod do problematiky holocaustu Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Co je to domov? DOMOV Domov je máma, táta a sourozenci … Domov je můj pokoj, hračky, knížky … Domov je náš dům, byt, obývák, kuchyň, ložnice,
Židé v protektorátu  na počátku protektorátu platí v ČSR platí norimberské rasové zákony  Češi nejsou árijci = povoleny smíšené sňatky  děti do transportu.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Karel Čapek II. Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR:Světlana Havránková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ČJ_SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI.
 narodila se 3. dubna 1928 ve Stonařově  celá rodina Schebestových byla německé národnosti  rodiče a dvě dcery hospodařili na statku  Hermina navštěvovala.
VY_32_INOVACE_Lul_II_13 Petr Ginz Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
VY_32_INOVACE_Lul_II_16 Osvětim I. Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Jiří Brady se narodil 9. února 1928 v Novém Městě na Moravě. (88 let) Je kanadský podnikatel českého původu.
ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
VÝLET DO PRAHY PROSINEC 2013.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Hostinec U Zlaté Prahy Rodina Schückova z Bobrové
VY_32_INOVACE_Lul_II_15 Helga Weissová - Hošková
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
VY_32_INOVACE_Lul_II_18 Osvětim - Březinka
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Vztahy a pravidla soužití - rodina
Druhá třída hraje vánoční hru pro své rodiče
Vítám vás na prezentacích IX.ročníků
Iva Procházková Eva Švančarová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
OSVĚTIM.
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Transkript prezentace:

Narodila se v roce 1926 Daniel Brandl a Michael Verner

Krásné dětství Hodné rodiče Prarodiče Rudolf Wolner Emila Wolnerova Jak žili před norimberskými zákony a po? Chodila do školy nebo ne? Kde bydleli? Daniel Brandl a Michael Verner 1 Jana Dubová o Norimberských zákonech

Terezín-koncentrační Osvětim-vyhlazovací a koncentrační Merzdorf-pracovní Treblinka- vyhlazovací Mauthausen-koncentrační p a-mapa/terezin_aeropostcard_zero.jpg.-.html Daniel Brandl a Michael Verner

24. dubna 1942 přijeli do Terezína Praha-Bohušovice-Terezín Rodiny rozděleny Pracovali bez mzdy a bylo málo jídla Nemoce Blízko k bývalým hranicím s nacistickým Německem, proto si vybrali Němci tohle město. transfers.co.uk/terezin-excursion.htm Daniel Brandl a Michael Verner 2.Jana Dubová o životě v Terezíně 3.Čte Hana Hniličková z textu, který napsala Jana Dubová o sestřiných narozeninách 4.Jana Dubová vypráví o své práci v Terezíně

Maminka paní Dubové Maminka byla celou dobu s paní Dubovou až do Osvětimi Když paní Dubová měla narozeniny, dostala od maminky chlebový dort Daniel Brandl a Michael Verner

Tatínek paní Dubové Pracoval jako vrchní účetní Moji milí, nejprve moc děkuji za oba balíčky, které jsem v pořádku obdržel. Moc radosti mi udělal chléb, dobrý salám, cigarety, polévkové kostky a sladkosti. Také děkuji za rukavice (bez prstů) a šátek na krk…. Meierovi ještě nic neposlali a já čekám denně na zásilku od nich. Daniel Brandl a Michael Verner 5.Jana Dubová vypráví o svém tatínkovi

Transport Selekce 1. Na práci 2. Do plynu Blonďatý chlapeček Číslo tracni-tabor-osvetim-se-rozpada-bude-pro-budouci-generace- zapomenut/foto/24021/ Daniel Brandl a Michael Verner 6.Hana Hliničková čte vzpomínky paní Dubové o příjezdu do Osvětimi

Továrna na len Francouzští zajatci Zásobování Den v Merzdorfu Děti Práce Konec války Cesta do Prahy a_krajowa_B115_%28Niemcy% 29 File:Brandenburg_location_map_G.svg Daniel Brandl a Michael Verner 7.Paní Dubová vypráví o stravování v Merzdorfu 8.Paní Dubová vypráví o stravování a životě v Mertzdorfu 9.Paní Dubová vypráví o práci v Merzdorfu 10.Dagmar Kavková čte vzpomínky paní Dubové o dětech, které se měly narodit 11.Hana Hliničková čte vzpomínky paní Dubové o konci války kdy je osvobodili Rusové

Cesta do Prahy V bytě už někdo bydlí Nový byt Sestra přijela? Na jaře roku 2013 se podívala do bývalého bytu Daniel Brandl a Michael Verner