Společným postupem sociálních partnerů k přípravě na změny důchodového systému Posilování bipartitního dialogu (BIDI 2) Praha, 5.11.2013 Sekce vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě na změny důchodového systému (BiDi) Havlíčkův Brod, Informační seminář Zlata Houšková.
Advertisements

Podporujeme Vaši budoucnost Bipartitní dialog v odvětvích.
Podpora meziobecní spolupráce
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Projekt Kvalita II: výsledky vzdělávání, vývoj školství v krajích.
příspěvek pro 5. workshop k projektu „Řemesla“
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Sektorové dohody Ano či Ne? Jednání Svazu dopravy
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
BiDi Praha, Výkonný výbor SKIP Zlata Houšková.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Vývoj vzdělávání a školství v krajích ČR Problémy a perspektivy středního školství Jan Kovařovic Seminář k projektu ESF Kvalita II Praha a Brno, 15. a.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
Širší ekonomické souvislosti rodinné politiky Daniel Münich.
Českomoravská vzdělávací, s.r.o nám. Winstona Churchilla 1800/2
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Konkrétní změny v české verzi CAF 2013 oproti CAF CZ 2009 Pavel Kajml Unie zaměstnavatelských svazů ČR.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pracovní jednání k problematice prevence kriminality.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Registrace 10:00 – 10:15 I. blok 10:15 – 11:00 Jitka Zukalová, MPSV, poradce EURES ČR Obsah: srovnání.
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Účast na vzdělávání a výkony škol Jan Koucký Vývoj vzdělávání a školství.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě na změny důchodového systému Info o projektu Praha, Zlata Houšková.
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
P r o j e k t „Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému – etapa I“ K o n f e r e n c e 29. dubna 2015 Praha.
Právo sdružovací, kolektivní vyjednávání a sociální dialog v České republice Arnošt Blumentrit člen předsednictva OSD Subregionalní seminář MOP 16. – 17.
CZ / /0213 Praxe v technických oborech - součást výuky Integrovaná střední škola energetická, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Programy regionálního a municipálního rozvoje Mgr. Oldřich Hájek.
#KonecLevnePrace. 1. Jaká je aktuální situace ve mzdách? 2. Co nám říká ekonomika? 3. Jaký požadujeme růst mezd pro rok 2017? 4. Naše další požadavky?
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Strategické řízení a plánování
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 02/2007 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc Zlín Uherské Hradiště 18.
Praha, Sekce vzdělávání Zlata Houšková
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
1. Současný legislativní stav
Problémy a perspektivy středního školství
Informace o průběhu informačních seminářů a výsledcích strukturovaných rozhovorů za stranu zaměstnavatelů BP Stavebnictví I.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Sekce pro práci s členskou základnou OSZSP ČR
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Účast na vzdělávání a výkony škol
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Transkript prezentace:

Společným postupem sociálních partnerů k přípravě na změny důchodového systému Posilování bipartitního dialogu (BIDI 2) Praha, Sekce vzdělávání SKIP Zlata Houšková

Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů a odbory Všechny resorty; za kulturu vybrány knihovny (SKIP a OSPK) Nositel projektu

Problematika Prodloužení věku odchodu do důchodu: ekonomicky, sociálně i jinak náročné Kolik a jakých bude profesí, které budou problematické, co se bude dít (východisko = NSP) Jaké problémy vzniknou zaměstnavateli/ zaměstnancům

Forma I 30 jednodenních seminářů (pro zainteresované zaměstnavatele a zaměstnance) v jednotlivých krajích, kromě Prahy; veškeré náklady na účast hrazeny z projektu 15 účastníků/seminář z krajských a větších MěK Věk: ideálně smíšený (mladí a 50+, jde o perspektivu pro dnešní třicátníky)

Forma II Následné řízené rozhovory k tématice (20 rozhovorů za resort) jako podklady pro „audit“ a demografickou prognózu

Obsah seminářů Budoucnost knihoven v perspektivě 30 let Zaměstnanci ve vyšším věku v pracovním týmu, age management/aging Věková situace zaměstnanců v knihovnách a její vývoj Workshop: neuralgické body a problémy, hledání cest

Co nás čeká, jak to řešit, na co se připravit, co změnit, kolik to bude stát apod. Změna pracovních nástrojů, pracovních podmínek, pracovního režimu (?), příprava tréninku na nové podmínky… Vytvoření informovaného prostředí (vybrané organizace se zájmem o participaci); příprava „auditu“, demografické prognózy; relevantní data pro odvětví Cíl – hledání problémů a cest

Kontakt Zlata Houšková Tel.: