Č Í S L O V K Y ZÁKLADNÍ KOLIK? ŘADOVÉ KOLIKÁTÝ? DRUHOVÉ KOLIKERÝ? KOLIKERO? NÁSOBNÉ KOLIKRÁT? KOLIKANÁSOBNÝ? (2.díl) určité: tři, osm neurčité: mnoho,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronická učebnice - I
Advertisements

EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
SKLOŇOVÁNÍ ČÍSLOVEK Mgr. Michal Oblouk.
ČÍSLOVKY Český jazyk - 8. ročník ( základní seznámení )
(Jak správně píšeme číslovky.)
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Co víme o číslovkách.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_CESKYJAZYK_02
ČÍSLOVKY Mgr. Michal Oblouk.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ8_12 Sada DUM Český jazyk 8 Předmět Český jazyk Název materiálu Číslovky (jak správně píšeme číslovky).
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_04.
Znalostio zlomcích.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_752_7TR_CJ Autor: Mgr. Květuše Zmrzlíková.
ČÍSLOVKY.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj
Druhy číslovek VY_32_INOVACE_135 pro 5. ročník ZŠ
Číslo v digitálním archivu školy
Číslovky Český jazyk 5. ročník ZŠ
Číslovky.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Mgr. Michal Oblouk. slova číselného významu, vyjadřují počet, pořadí, množství druhů, násobenost a kolikrát se něco vyskytuje rozlišujeme číslovky: 1)URČITÉ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_307_Číslovky-základní dělení AUTOR: Ilona Kozubová ROČNÍK,
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_584_5TR_CJ Autor: Mgr. Leona Szabó 1.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_340_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
Číslovky.
Základní škola a mateřská škola T.G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují druhy číslovek, žáci si.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_491_Druhy číslovek AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_586_5TR_CJ Autor: Mgr. Leona Szabó 1.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.05 Anotace: Prezentace je zaměřena na číslovky a jejich dělení. Žáci si hravou formou procvičí pravidla pro psaní číslovek ve.
Skloňování základních číslovek
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Číslovky.
ČÍSLOVKY Druhy číslovek a jejich užití 6. ročník.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_Čj8-číslovky.
Podstatná jména Přídavná jména Zájmena Číslovky Slovesa
Mgr. Michal Oblouk OHEBNÉ SLOVNÍ DRUHY.
Pozor, čárka I..
ČÍSLOVKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Číslovky s obrázky I Autor obrázků © Tomasz Nogol souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník ČÍSLOVKY Co už známe Pokud v závodě předběhneš závodníka na druhém místě, na jakém místě.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Linda Tůmová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_ČJ_18 TÉMA:
Jméno autora: Mgr. Veronika Macků Škola: ZŠ a MŠ Náklo Datum vytvoření (období): listopad 2013 Ročník: 6,7,8,9 Tematická oblast: Skladba a tvarosloví pro.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Mgr. Marie Havránková TVAROSLOVÍ 6 - číslovky Mluvnice pro 2. ročník 2. ročník Srpen 2012.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová SKLOŇOVÁNÍ ČÍSLOVEK.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_199_ ĆÍSLOVKY
Číslovky Bc. K. Matějková.
DRUHY ČÍSLOVEK Tvarosloví
Český jazyk – 3.ročník, Číslovky
Základní škola Unhošť CZ.1.07/1.4.00/ Projekt MŠMT ČR
VY_32_INOVACE_06_Český jazyk pro 8. ročník_Číslovky
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marie Vališová Číslo
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ČÍSLOVKY - SKLOŇOVÁNÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_07_CISLOVKY Název materiálu: Číslovky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ČÍSLOVKY Vyjadřují množství čtyři (koně), tři (mušketýři) pořadí
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název: VY_32_INOVACE_2C56Čj6_Číslovky
ČÍSLOVKY - DRUHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Zdeňka.
Transkript prezentace:

Č Í S L O V K Y ZÁKLADNÍ KOLIK? ŘADOVÉ KOLIKÁTÝ? DRUHOVÉ KOLIKERÝ? KOLIKERO? NÁSOBNÉ KOLIKRÁT? KOLIKANÁSOBNÝ? (2.díl) určité: tři, osm neurčité: mnoho, málo určité: první, druhý neurčité: kolikátý, několikátý určité: dvoje, trojí neurčité: několikery, několikerý určité: jednou, dvakrát neurčité: mnohokrát, několikanásobný

Vyhledej v textu č í s l o v k y. Číslovky základní zakroužkuj, ostatní druhy číslovek podtrhni. Číslovky zapiš do odpovídající housenky. Venda je žákem čtvrté třídy. Děti, nebudu to opakovat dvakrát! V kolik hodin ti jede vlak? Učebnice matematiky stála sto třicet korun. Oslava narozenin se konala od čtyřech hodin. Několik psů z útulku už našlo nového majitele. Jízdu na vodních lyžích jsem zkoušela již mockrát. Teď budu počítat do pěti. Babička se dnes dožívá šedesáti sedmi let. KOLIK? ZÁKLADNÍ U R Č I T É ZÁKLADNÍ N EU R Č I T É ŘADOVÉ, DRUHOVÉ, NÁSOBNÉ

Doplň tabulku. ČÍSLOVKAOTÁZKADRUHURČITÁ/NEURČITÁ padesát třiKOLIK?ZÁKLADNÍURČITÁ stokrát sedmero tolik osminásobná dvanácté pětadvacetkrát trojí nesčíslněkrát čtvero = __________

Teta má _____ syny. Zítra máme trénink od ______ hodin do čtyřech. Na koloběžce se umím odrážet __________ nohama. S _______ těmito chlapci chodím na fotbal. Na dovolenou k moři pojedu s ________ nejlepšími kamarádkami. Po dnešní túře mám puchýře na _________ nohách. Osm děleno _______ jsou čtyři. Pavel má ____ kola a _____ jsou závodní. V _______ případech jsi měl pravdu. Doplň spisovné tvary číslovek dva (oba), dvě (obě). OBĚ DVĚ OBA DVA Vyfotila jsem si _____ malé bílé tygříky. V ZOO nám ošetřovatel ukázal ___ dvě mláďata. číslovka DVA (DVĚ)

Dvanáct děleno (3) ________ jsou (4) _______. Malá Vendulka už začíná lézt po (4) __________. Ke (3) _________ příkladům nám paní učitelka přidala další (4) ______. Kolik je deset bez (3) _______ ? Se svými (3) _______ kamarádkami jsme nacvičily novou choreografii. Výtvarný kroužek máme každou středu od (3) ______ do (4) ________ hodin. Zvol si mezi (4) ______ možnostmi tu správnou. V dálce vidím (3) _______ tmavé postavy. Doplň tvary číslovek tři a čtyři. U číslovek nadepiš pád. Jirka vymyslel pohádku O (3) ________ červených muchomůrkách. V matematice se učíme násobit (4) _________. číslovky TŘI, ČTYŘI

K (10) __________ dívkám přiřadil pan učitel ještě (12) ____________ šikovných chlapců. Po (11) _________ letech se opět obě sestry setkaly. Lucka se narodila před (26) ______________ lety. Dědeček šel do důchodu v (65) ______________ letech. Vytvořili jsme družstva po (8) __________ soutěžících. V (18) ____________ letech jsem vyhrála svůj první tenisový turnaj. Před (7) _________ dny jsem složila závěrečnou zkoušku z matematiky. Náš tým se skládá ze (6) ________ dívek a (9) __________ chlapců. Malá Janička umí počítat do (35) _________________. Doplň správné tvary číslovek. Přáli jsme Monice k jejím (15) ____________ narozeninám.

OSMISMĚRKA plná číslovek. Vyhledej v osmisměrce 11 číslovek. Zapiš je na řádky. Z volných písmen vylušti tajenku. DVOJEČJÍ STSLMEOŠ OMTDÁET MLVNŘSLR NIOKTEO OKEYTJ HPATERYÍ OMOCKRÁT 1. _____________ 2. _____________ 3. _____________ 4. _____________ 5. _____________ 6. _____________ 7. _____________ 8. _____________ 9. _____________ 10. _____________ 11. _____________

Použité zdroje mgrefurl= gI4R71odJRLM&imgurl= pat1_2.jpg&w=350&h=300&ei=ixRvT9TDLa_N4QS0xMi_Ag&zoom=1&iact=rc&dur=1&sig= &page=1&tbnh=118& tbnw=122&start=0&ndsp=26&ved=1t:429,r:15,s:0&tx=86&ty=50 refurl= priatelstva/&docid=GonH0__QTwpsgM&imgurl= numerologia_2% jpg&w=350&h=300&ei=NBVvT6X2MMv64QTTz7G_Ag&zoom=1&iact=hc&vpx=683&vpy=165&dur=220&hovh=2 08&hovw=243&tx=106&ty=117&sig= &page=1&tbnh=111&tbnw=130&start=0&ndsp=27&ved=1t:429,r:5,s:0 z6g7r2mkCzmXmM:&imgrefurl= s/medium/1c88659.jpg&w=180&h=200&ei=mxVvT5COIOrU4QT3sbG_Ag&zoom=1&iact=hc&vpx=625&vpy=118&dur=214&hovh=160&hov w=144&tx=98&ty=91&sig= &page=6&tbnh=137&tbnw=123&ndsp=26&ved=1t:429,r:22,s:122 url= organizace/epa/&docid=OzW0He8IWY04rM&imgurl= x1.jpg&w=229&h=171&ei=NhZvT4WgDobi4QSP0PW_Ag&zoom=1&iact=hc&vpx=366&vpy=204&dur=3606&hovh=136&hovw=183&tx=69 &ty=46&sig= &page=1&tbnh=117&tbnw=148&start=0&ndsp=25&ved=1t:429,r:2,s:0 QN5e1Wo8esdOM:&imgrefurl= VOM&imgurl= q4JqTb4QTzpbjAAg&zoom=1&iact=hc&vpx=345&vpy=8&dur=155&hovh=184&hovw=274&tx=187&ty=104&sig= &page=14&tbnh=132&tbnw=176&ndsp=24&ved=1t:429,r:1,s:313 M:&imgrefurl= rodice/&docid=iFY4gwwjTpbzYM&imgurl= 6TNvLP4QTTjKXAAg&zoom=1&iact=hc&vpx=266&vpy=145&dur=90&hovh=183&hovw=275&tx=145&ty=60&sig= &page=13&tbnh=129&tbnw=187&ndsp=26&ved=1t:429,r:13,s:319

aspx&docid=QHDVZZawscOzZM&imgurl= muchomurky_ _clanek.jpg&w=500&h=331&ei=ciFvT6PrAeb_4QSW6KW_Ag&zoom=1&iact=hc&vpx=836&vpy=151&dur=191&h ovh=183&hovw=276&tx=127&ty=132&sig= &page=2&tbnh=129&tbnw=192&start=25&ndsp=27&ved=1t:429,r:11,s: 25 mgrefurl= qicYqAah_9ALM&imgurl= NC_Ag&zoom=1&iact=hc&vpx=383&vpy=230&dur=93&hovh=263&hovw=99&tx=92&ty=164&sig= &page=4&tbnh=1 39&tbnw=52&ndsp=29&ved=1t:429,r:9,s:84 VmcM:&imgrefurl= VLM&imgurl= kytka.jpg&w=226&h=230&ei=JDh3T9q5BK2Q4gTLvJChDw&zoom=1&iact=hc&vpx=352&vpy=151&dur=179&hovh=184&hovw=180&tx=97&ty= 58&sig= &page=4&tbnh=138&tbnw=136&start=72&ndsp=24&ved=1t:429,r:1,s:72