ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dlouhodobý vývoj zahraničního obchodu České republiky V Praze, dne 6. října 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Automobilový průmysl ČR v roce 2013 Základní údaje a fakta
Advertisements

Smíšená pracovní skupina pro e-Customs
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_02.
Evropské internetové obchodní databáze
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz1/X Petra Kuncová OTEVŘENÁ STATISTICKÁ DATA.
Vývoj počtu obyvatel V rámci Libereckého kraje. Příklady grafů znázorňujících vývoj počtu obyvatel na území ČR.
1 ČLFA se představuje ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  48 členů  cíle prosazovat prostředí vhodné pro finanční produkty (právní, ekonomické)
Zahraniční obchod ČR po vstupu do EU Zahraniční obchod ČR po vstupu do EU Podklad pro seminář odboru 31 MF Smilovice Ladislav Prokop odbor.
Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. MSV 2009 Českomoravská elektrotechnická asociace, odborný garant MSV 2009 a spolupořadatel.
ZAHRANIČNÍ OBCHOD Lucka Vrzalová, OB.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Evropský celní informační portál (ECIP) – první fáze.
Zahraniční obchod Bilance v zahraničním obchodě. Bilancování Bilancování v zahraničním obchodě znamená porovnávání dovozů národního hospodářství ČR s.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Praha, 15. březen 2012 „POLSKO - OBCHODNÍ PARTNER“ Karel Kysilka, rada velvyslanectví velvyslanectví České republiky v Polsku.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
MEZINÁRODNÍ DĚLBA PRÁCE
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ PRŮMYSL ČESKÉ REPUBLIKY 9. třída.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 EKONOMICKÉ ÚDAJE ZA ROK 2010 produkce, obchod, zaměstnanost Při příležitosti souběžné.
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Žádná země nevyrábí vše,
Osnova přednášky Obecné funkce zahraničního obchodu v ekonomice
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Zahrani č ní obchod Č R v roce 2014 Zpracoval: Ing. Otto Dan ě k – místop ř edseda AE (dle údaj ů Č SÚ) 1.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
SOLVIT neformální systém řešení sporů na vnitřním trhu Setkání center na MPO
MEZINÁRODNÍ OBCHOD 2012.
Prof. Ing. Jaroslav Jakš, DrSc.
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
Ing. Jan Mládek, CSc. Ministr Vývoj české ekonomiky 11.
3. PLATEBNÍ BILANCE.
Statistika Statistika je matematická disciplína, která zpracovává výsledky hromadného pozorování (o objemu výroby, dovozu či vývozu zboží, výdajích a příjmech.
Statistické metody v geografii - cvičení jarní semestr určeno všem studentům prvního ročníku učitelství geografie.
ANALÝZA NEJVĚTŠÍCH ZAMĚSTNAVATELŮ VE VYBRANÉM OKRESE 31. října
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
Autor prezentace (upravit v předloze) funkce autora (upravit v předloze) NADPIS PREZENTACE (upravit v předloze) Arménie Prezentace zahraniční obchod a.
Klasifikace zaměstnání CZ-ISCO Seminář dne 18. a Tato prezentace byla vytvořena s finanční podporou Evropské komise. Názory v ní vyjádřené jsou.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
ÍRÁN Příležitosti a úskalí pro český export Ing. Jan Špiler Obchodní a ekonomický úsek ZÚ Teherán.
Autor prezentace (upravit v předloze) funkce autora (upravit v předloze) NADPIS PREZENTACE (upravit v předloze) Bulharsko Prezentace zahraniční obchod.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 1: Charakteristika MSP.
Czech Statistical Office Na padesátém 81, Praha, Český statistický úřad odd. regionálních analýz a informačních služeb Praha Jana Podhorská.
Vývoj zahrani č ího obchodu Č R od r do r Zpracoval: Ing. Otto Dan ě k – místop ř edseda AE (dle údaj ů Č SÚ) 1.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Perspektivy mzdové konvergence mezi ČR a EU v širší národohospodářské perspektivě Seminář Friedrich Ebert Stiftung a ČMKOS 6. duben 2016 Aleš Chmelař,
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Česká ekonomika v prvním pololetí 2011: na prahu nového útlumu? Tisková konference.
D OMOUŠIC E Vypracoval: Jiří Stehlík; UČO Z ÁKLADNÍ INFORMACE : kraj (NUTS 3): Ústecký okres (LAU 1): Louny katastrální výměra: 15,27 km² počet.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření Listopad 2011 Ročník9. Vzdělávacíoblastobor tematický okruh Člověk a příroda Zeměpis Hospodářský potenciál.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
MEZINÁRODNÍ OBCHOD – úloha zahraničního obchodu v ekonomice, specifika fungování zahraničního obchodu vybraných odvětví v ČR.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Český průmysl a stavebnictví v první polovině roku 2010 Tisková konference
CZECH STATISTICAL OFFICE Na padesátém 81, CZ Praha 10, Czech Republic STATISTIKA CIZINCŮ V REGIONECH ČR Tisková konference ČSÚ 11.
EGAP - POJIŠŤOVÁNÍ EXPORTU DO R USKA Ing. Jan Dubec
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz 1 DATOVÁ ZÁKLADNA PRO REGIONÁLNÍ ANALÝZY
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Finsko k možnostem obchodní spolupráce
Zahraniční obchod výměna zboží a služeb mezi státy.
Albánie Vzájemné ekonomické vazby
Zahraničně obchodní politika České republiky a Číny
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Autor diplomové práce: Bc. Eva Slabší
Veřejná databáze Českého statistického úřadu
Index exportu
Problémy trhu práce v České republice a Evropské Unii
MEZINÁRODNÍ OBCHOD 2016.
Zahraniční obchod. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Teritoriální setkání Island (ICC, )
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
MEZINÁRODNÍ OBCHOD Žádná země nevyrábí vše, zboží si země mezi sebou směňují, vzniká zahraniční (mezinárodní) obchod.
Transkript prezentace:

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Dlouhodobý vývoj zahraničního obchodu České republiky V Praze, dne 6. října 2008

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Osnova  Zahraniční obchod ČR  Dlouhodobý vývoj  Zbožová struktura  Teritoriální struktura  Zahraniční obchod ČR s Evropskou unií  Celkový přehled  Zbožová struktura  Obchod s jednotlivými státy  Údaje Eurostatu  Odkazy 1

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Zahraniční obchod ČR  Dlouhodobý vývoj  Tabulka č. 1 - Zahraniční obchod v letech  Graf č. 1 - Vývoj zahraničního obchodu  Graf č. 2 - Vývoj obchodní bilance 2

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č. 1 - Zahraniční obchod v letech

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Graf č. 1 - Vývoj zahraničního obchodu 4

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Graf č. 2 - Vývoj obchodní bilance 5

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Zahraniční obchod ČR  Zbožová struktura  Tabulka č. 2 - Vývoz podle tříd SITC  Tabulka č. 3 - Dovoz podle tříd SITC  Tabulka č. 4 - Skupiny SITC s největším vlivem na obchodní bilanci v roce 2000  Tabulka č. 5 - Skupiny SITC s největším vlivem na obchodní bilanci v roce 2007  Graf č. 3 - Obchodní bilance podle tříd SITC v roce 1993 a 2007  Graf č. 4 - Obchodní bilance podle tříd SITC v roce 2000 a 2007  Graf č. 5 - Vývoj bilance se stroji a dopravními prostředky celkem a se silničními vozidly v letech

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č. 2 - Vývoz podle tříd SITC 7

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č. 3 - Dovoz podle tříd SITC 8

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č. 4 - Skupiny SITC s největším vlivem na obchodní bilanci v roce

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č. 5 - Skupiny SITC s největším vlivem na obchodní bilanci v roce

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Graf č. 3 - Obchodní bilance podle tříd SITC v roce 1993 a

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Graf č. 4 - Obchodní bilance podle tříd SITC v roce 2000 a

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Graf č. 5 - Vývoj bilance se stroji a dopravními prostředky celkem a se silničními vozidly v letech

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Zahraniční obchod ČR  Teritoriální struktura  Tabulka č. 6 - Teritoriální struktura v roce 2000  Tabulka č. 7 - Teritoriální struktura v roce 2007  Tabulka č. 8 - Státy s největším vlivem na obchodní bilanci v roce 2000 a 2007  Tabulka č. 9 - Pořadí hlavních partnerských států ve vývozu ČR v letech  Tabulka č Pořadí hlavních partnerských států v dovozu ČR v letech  Graf č. 6 - Nejvýznamnější vývozní partneři ČR v roce 1993 a 2007  Graf č. 7 - Nejvýznamnější dovozní partneři ČR v roce 1993 a

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č. 6 - Teritoriální struktura v roce

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č. 7 - Teritoriální struktura v roce

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č. 8 - Státy s největším vlivem na obchodní bilanci v roce 2000 a

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č. 9 - Pořadí hlavních partnerských států ve vývozu ČR v letech

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č Pořadí hlavních partnerských států v dovozu ČR v letech

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Graf č. 6 - Nejvýznamnější vývozní partneři ČR v roce 1993 a

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Graf č. 7 - Nejvýznamnější dovozní partneři ČR v roce 1993 a

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Zahraniční obchod ČR s Evropskou unií  Celkový přehled  Tabulka č Zahraniční obchod s EU 27 v letech v mld. Kč  Tabulka č Zahraniční obchod s EU 27 v letech v mld. EUR  Graf č. 8 - Obchodní bilance s EU 27 v letech

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č Zahraniční obchod s EU 27 v letech

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č Zahraniční obchod s EU 27 v letech

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Graf č. 8 - Obchodní bilance s EU 27 v letech

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Zahraniční obchod ČR s Evropskou unií  Zbožová struktura  Tabulka č Vývoz do EU 27 podle tříd SITC v letech  Tabulka č Dovoz z EU 27 podle tříd SITC v letech  Tabulka č Zbožová struktura vývozu do států EU 27 v roce 2000 a 2007  Tabulka č Zbožová struktura dovozu ze států EU 27 v roce 2000 a 2007  Tabulka č Zahraniční obchod se státy EU 27 podle SITC - skupina 74  Tabulka č Zahraniční obchod se státy EU 27 podle SITC - skupina 75  Tabulka č Zahraniční obchod se státy EU 27 podle SITC - skupina 76  Tabulka č Zahraniční obchod se státy EU 27 podle SITC - skupina 77  Tabulka č Zahraniční obchod se státy EU 27 podle SITC - skupina 78  Graf č. 9 - Obchodní bilance s EU 27 podle tříd SITC v roce 2000 a

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č Vývoz do EU 27 podle tříd SITC v letech

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č Dovoz z EU 27 podle tříd SITC v letech

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č Zbožová struktura vývozu do států EU 27 v roce 2000 a

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č Zbožová struktura dovozu ze států EU 27 v roce 2000 a

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č Zahraniční obchod se státy EU 27 podle SITC - skupina 74 Stroje a zařízení všeobecně užívané v průmyslu 31

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č Zahraniční obchod se státy EU 27 podle SITC - skupina 75 Kancelářské stroje a zařízení k automatizovanému zpracování dat 32

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha Tabulka č Zahraniční obchod se státy EU 27 podle SITC - skupina 76 Zařízení k telekomunikaci, záznamu a reprodukci zvuku

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha Tabulka č Zahraniční obchod se státy EU 27 podle SITC - skupina 77 Elektrická zařízení, přístroje a spotřebiče

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha Tabulka č Zahraniční obchod se státy EU 27 podle SITC - skupina 78 Silniční vozidla

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Graf č. 9 - Obchodní bilance s EU 27 podle tříd SITC v roce 2000 a

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Zahraniční obchod ČR s Evropskou unií  Obchod s jednotlivými státy EU 27  Tabulka č Zahraniční obchod se státy EU 27  Graf č Vývoz do hlavních států EU 27 v roce 2000 a 2007  Graf č Dovoz z hlavních států EU 27 v roce 2000 a

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č Zahraniční obchod se státy EU 27 38

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č Zahraniční obchod se státy EU 27 39

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Graf č Vývoz do hlavních států EU 27 v roce 2000 a

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Graf č Dovoz z hlavních států EU 27 v roce 2000 a

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Údaje Eurostatu  Tabulka č Hlavní vývozní partneři vybraných států v roce 2007  Tabulka č Hlavní dovozní partneři vybraných států v roce 2007  Tabulka č Zahraniční obchod členských států EU 27 v roce

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č Hlavní vývozní partneři vybraných států v roce

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č Hlavní dovozní partneři vybraných států v roce

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č Zahraniční obchod členských států EU 27 v roce

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Tabulka č Zahraniční obchod členských států EU 27 v roce

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Odkazy  Internetové stránky Českého statistického úřadu:  Rychlé informace:  Databáze zahraničního obchodu:  Publikace zahraničního obchodu:  Statistická ročenka České republiky:  Analýzy a komentáře: Souborné informace | ČSÚSouborné informace | ČSÚ  Bulletin ČSÚ:  Internetové stránky Eurostatu: EUROPA - Eurostat - Home pageEUROPA - Eurostat - Home page 47