Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bourání postupným rozebíráním.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Advertisements

Opravy schodišť Střední odborná škola Otrokovice
Název operačního programu:
Název operačního programu:
Název operačního programu:
Název operačního programu:
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Výměna schodišťových stupňů
Schodiště – návrh a konstrukční řešení
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 11Číslo.
schodišťový stupeň schodišťové rameno
Název materiálu: VY_32_INOVACE_09_CIHELNÉ NOSNÉ ZDIVO_S4
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Pokládka Nářadí a materiál. Pokládka Nářadí a materiál.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_BOURÁNÍ A ZAZDÍVÁNÍ OTVORŮ_S4
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_OPRAVA KLENEB_S4
Název operačního programu:
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Název operačního programu:
Názvosloví Schodišťový prostor – prostor v němž bude umístěno schodiště. Schodišťové rameno – konstrukce, která má min. 3 stupně a spojuje různé výškové.
Schodiště v RD.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Co to jsou stavební materiály (staviva)?
Název operačního programu:
Obklady stěn a stropů Mají praktický, hygienický a estetický význam.
Broušení Slouží k vyhlazování povrchů materiálů. Obrábění probíhá pomocí zrn. Nástrojem je brusný papír nebo plátno. Skládají se z podkladového materiálu,
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Dřevěná schodiště Umožňují spojení různých výškových úrovní. Jsou lehké, teplé a z hlediska stavebních nákladů levné, mají pěkný vzhled a často zabírají.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
SCHODIŠTĚ. Kce sloužící ke spojení různých výškových úrovní Za schodiště lze považovat min.3 výškové stupně Od 3 stupňů by mělo být zábradlí Schodišťové.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch panelových staveb.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 12Číslo DUMO7.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dlažeb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky šikmých střech vaznicových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad konstrukce schodiště a použitého materiálu.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 12Číslo.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky střešních plášťů a druhů krytin.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav obkladů a dlažeb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stropu a montáž pracovního postupu.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad druhů mazanin, jejich úpravy, lité podlahy.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad postupu při provádění hydroizolace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy povlakových podlah.
VRSTVY PODLAH nášlapné vrstvy podlah: – stěrkové podlahy na bázi umělých pryskyřic, – cementové potěry hlazené a leštěné, – teracové podlahy, – dlažby.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky zdění.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 11Číslo.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch plochých střech.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_27-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
Opravy obkladů a dlažeb
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Výměna stropních částí
Svislé zděné konstrukce
Bourání postupným rozebíráním konstrukcí
VRSTVY PODLAH nášlapné vrstvy podlah:
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Povrchové úpravy vnějších omítek
všechny animace a obrázky - archiv autora
Opravy kleneb CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_05
Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_OPRAVA PILÍŘŮ_S4
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_27-08
Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_15
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bourání postupným rozebíráním svislých a vodorovných konstrukcí.

Schodiště – nosná konstrukce, která slouží k překonání svislých výšek,  Je velmi zatěžovaná provozem, dochází k opotřebení stupně – schodu. Opravy nášlapných vrstev Opravy stupňů z umělého kamene – teraca  Poškozené místo je nutno vysekat  Zdrsnit, odstranit prach  Disperzní nátěr pro dobré spojení hmot  Směs cementu a kamenné drtě v původní barvě teraca  Zahladíme  Velmi pracné, proto se používají obklady, koberce Opravy stupňů z umělého kamene – teraca  Poškozené místo je nutno vysekat  Zdrsnit, odstranit prach  Disperzní nátěr pro dobré spojení hmot  Směs cementu a kamenné drtě v původní barvě teraca  Zahladíme  Velmi pracné, proto se používají obklady, koberce

Obložení stupňů deskami  Lze použít tam, kde nevadí zvednutí úrovně podest  Obklady dlaždicemi, teracovými deskami  Očistit, provést disperzní nátěr  Desky se pokládají do maltové směsi, která se nanese na původní stupeň  Spáry mezi deskami se zapraví spárovací hmotou  Poškozené hrany se opatřují nášlapnou hranou, z pryže, PVC  Do kamenných desek se frézují drážky,  Povlakové úpravy – osadí se okraj s drážkou z PVC a lepidlem se přilepí podlahový povlak z PVC, jejich výhodou je snadná údržba, zabraňují uklouznutí, tlumí hluk  Dřevěné schody se vyspraví směsí pilin a pryskyřice. Obložení stupňů deskami  Lze použít tam, kde nevadí zvednutí úrovně podest  Obklady dlaždicemi, teracovými deskami  Očistit, provést disperzní nátěr  Desky se pokládají do maltové směsi, která se nanese na původní stupeň  Spáry mezi deskami se zapraví spárovací hmotou  Poškozené hrany se opatřují nášlapnou hranou, z pryže, PVC  Do kamenných desek se frézují drážky,  Povlakové úpravy – osadí se okraj s drážkou z PVC a lepidlem se přilepí podlahový povlak z PVC, jejich výhodou je snadná údržba, zabraňují uklouznutí, tlumí hluk  Dřevěné schody se vyspraví směsí pilin a pryskyřice.

Výměna jednotlivých stupňů  Nejdříve je nutno zjistit, jak jsou stupně uloženy  Je-li poškozený stupeň oboustranně podporovaný, stačí pod schod podvléct dvě ocelové tyče ve tvaru T  Je-li stupeň zazděn na obou stranách, stačí schod vyjmout, osadit nový a zazdít  U samonosných, jednostranně zazděných je nutno schodiště podepřít a zaklínovat, zdivo se vybourá, stupeň vymění za nový, podklínuje, zazdí. Výměna jednotlivých stupňů  Nejdříve je nutno zjistit, jak jsou stupně uloženy  Je-li poškozený stupeň oboustranně podporovaný, stačí pod schod podvléct dvě ocelové tyče ve tvaru T  Je-li stupeň zazděn na obou stranách, stačí schod vyjmout, osadit nový a zazdít  U samonosných, jednostranně zazděných je nutno schodiště podepřít a zaklínovat, zdivo se vybourá, stupeň vymění za nový, podklínuje, zazdí. Rekonstrukce schodišť  Stará konstrukce se odstraní a osadí se nová  Konstrukce může být monolitická, ocelová, prefabrikovaná, dřevěná  Musí odpovídat požárním předpisům Rekonstrukce schodišť  Stará konstrukce se odstraní a osadí se nová  Konstrukce může být monolitická, ocelová, prefabrikovaná, dřevěná  Musí odpovídat požárním předpisům

Slouží k překonávání svislých výšek Podepřít! Snadno se čistí, tlumí krok, zabraňují uklouznutí Směsí pilin a pryskyřice Použité zdroje: archiv autora