Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKET- SESTAVOVANI_TABULE_PREZENTACE_09 Název školyStřední škola.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příprava pracoviště Úklid
Advertisements

Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_TOMAS_VASATA_CLOVEK _VE_SPOLECNOSTI_SOCIALNI_KONTROLA_11 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_JDEME_TANCIT_OBLEKANI_ PREZENTACE_17 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_SKORAPKOVE_OVOCE_PREZENTACE_ 09 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_MELOUNY_PREZENTACE_18 Název školyStřední škola služeb, obchodu a gastronomie.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_ETIKETA_VSEDNIHO _DNE-II_PREZENTACE_06 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_PRACOVNI_PLAN_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb,
Kvíz Kvíz
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_BILE_PREZENTACE_09 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_ÚVOD- ETIKETA_PREZENTACE_01 Název školyStřední škola.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_DOVAZENE_SKORAPKOVE_OVOCE_PR EZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_PRIJIMACI_POHOVOR_BOTY _PREZENTACE_20 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_TOMAS_VASATA_LIDSKA_PRAVA_LZPS_11 Název školyStřední škola služeb, obchodu a gastronomie.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_VERA_MERKLOVA_PECE_O_VLASY_MASAZ_POKOZKY_HLAVY_PREZEN TACE_1_12 Název školyStřední škola.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_MALA_VELKA_SVATBA_PREZENTACE_20 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_ETIKETA_VSEDNIHO _DNE_PREZENTACE_05 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKET_PREZENTACE_11 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_BOZENA_SEDIVA_HOLENI A UPRAVA VLASU A VOUSU_19 Název školy Střední škola služeb, obchodu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_ZADANKA_NA_INVENTAR_CATERING_PREZE NTACE_10 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_DIVADLE_KINE_NA_K ONCERTE_PREZENTACE_07 Název.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_MARTA_KAFKOVA_PRODEJ_TEXTILNIHO_ZBOZI_OD EVNI_ZBOZI_PREZENTACE_20 Název školy Střední.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_MARTA_KAFKOVA_PRODEJ_TEXTILNIHO_ZBOZI_TE XTILNI_ZBOZI_PREZENTACE_18 Název školy Střední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMI_HISTORIE_A_PESTOVANI_VINA_PREZENTA CE_01 Název školyStřední škola.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_MODRE_PREZENTACE_10 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_HOSTINY_OBJEDNAVKA_HOSTIN_PREZENTACE_05 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_SKLADOVANI_A_KONZERVOVANI_OVOCE _PREZENTACE_03 Název školyStřední škola.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_VERA_MERKLOVA_PECE_O_VLASY_DIAGNOZA_VLASU_PREZENTACE_1 7 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_JADROVE_OVOCE_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_GARDEN_PARTY_PREZENTACE_16 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_SPORTOVNI_DIVACI_DO_N EPOHODY_PREZENTACE_08 Název.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_KOURENI_ALKOHOL_PRE ZENTACE_09 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_PISTACIE_PREZENTACE_14 Název školyStřední škola služeb, obchodu a gastronomie.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_TOMAS_VASATA_ZAKLADNI_PRAVNI_POJMY_SYSTEM_PRAVA_08 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_TOMAS_VASATA_CLOVEK _VE_SPOLECNOSTI_SOCIALNI_STRATIFIKACE_13 Název školyStřední škola.
Pleteniny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Příprava místnosti a slavnostní tabule
OSLOVOVÁNÍ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Třídění vína Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OSTATNÍ HOSTINY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
TEXTILNÍ ZBOŽÍ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Zakládání inventáře na slavnostní tabuli
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ZASEDACÍ POŘÁDEK Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ROZDĚLENÍ HOSTIN Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Výrobky z tkanin Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Transkript prezentace:

Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKET- SESTAVOVANI_TABULE_PREZENTACE_09 Název školyStřední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník3. Vzdělávací oblastOdborné vzdělávání Vzdělávací oborStolničení Tematický okruhSpolečenská setkání TémaBanket – sestavování tabule Jméno autoraBc. Jaroslav Hrůza Vytvořeno dne Metodický popis (anotace)Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint seznamuje žáky se sestavováním slavnostní tabule. Prezentaci lze uložit rovněž ve formátu PDF a poskytnout ji žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání. BANKET – SESTAVOVÁNÍ TABULE

Vždy s dostatečným předstihem (např.: večer před hostinou) Veškeré práce ukončeny 30min před začátkem akce 1) Kontrola celé místnosti i toalet 2) Kontrola baru, doplnění sortimentu 3) Sestavení stolů = tabule 4) Příprava inventáře

BANKET – SESTAVOVÁNÍ TABULE 5) Prostření ubrusů – založení výzdoby 6) Založení klubových talířů 7) Založení příborů a skla 8) Založení dochucovacích prostředků 9) Umístění jmenovek, menu 10) Příprava keridonů – inv., inv. k servisu, pečivo 11) Konečná kontrola

BANKET – SESTAVOVÁNÍ TABULE Prostírání ubrusů 1. Všechny stoly vyrovnané a pokryté moltonem 2. Ubrusy jednotné barvy i vzory 3. Ubrusy začínáme pokládat na vzdálenějším konci od vchodu pro hosty – překlady 4. Střední sklady ubrusů všude stejné – vyhladit 5. Ubrus by neměl ležet na židli

BANKET – SESTAVOVÁNÍ TABULE Prostírání ubrusů 6) Převisy ubrusů = 30cm, viz sedák židle 7) Překlady = min. 20cm 8) Okraje ubrusů musí být rovné – upravujeme je založením + stehováním, lepením (né špendlík) 9) Při posouvání ubrusů vháníme vzduch pod ubrus – pracuje min. ve dvojicích 10) Ubrusy držíme pouze za okraj

BANKET – SESTAVOVÁNÍ TABULE Při sestavování tabule se řídíme záchytnými body (lustry, parkety, koberce, aj.), tak abychom tabuli umístili doprostřed. Výzdoba tabule: Zakládá se květina(živá) – váza nebo ikebana Vždy svícen %ADcen&sa=1&tbm=isch

BANKET – SESTAVOVÁNÍ TABULE Výzdoba tabule: Dochucovací prostředky (S,P) zakládáme volně Šíře tabule 160cm(2x80kostka) – 1sada = 2-3hosté Šíře 120cm (1x120obdelník) – 1sada = 4hosté Výzdoba nemá zasahovat do založení inventáře Větší výzdoba – keridon, zeď

BANKET – SESTAVOVÁNÍ TABULE Výzdoba tabule: Výzdoba umisťujeme na zdobící látky – štola, šerpa, stuha na střed tabule Výzdoba ba neměla bránit tomu, aby se hosté viděli, né vyšší než 25cm Součástí tabule menu, jmenovka – sjednocené s ostatní výzdobou Menu zůstává po celou dobu hostiny na tabuli

BANKET – SESTAVOVÁNÍ TABULE Tabule pro 2 Nm4xeHxqM:&imgrefurl= iss.html&docid=m8NrnVWOQ93nDM&imgurl= noHoa74ASnjoD4Bg&zoom=1&ved=1t:3588,r:1,s:0,i:83&iact=rc&page=1&tbnh=179&tbnw=242&start=0&ndsp=17&tx= 150&ty=99#imgdii=_ Tabule =mjDSvK3jRw6jYM:&imgrefurl= tabule/&docid=_fFFBW28ZqGy6M&imgurl= tabule16.jpg&w=800&h=533&ei=Y6wEUqCnBOqB4gTx6ICABQ&zoom=1&ved=1t:3588,r:18,s:0,i:134&iact=rc&page=2 &tbnh=177&tbnw=249&start=18&ndsp=25&tx=105&ty=107#imgdii=_ yEyWY74kf-ye5M:&imgrefurl= saman.html%3Fid%3D25866&docid=02WcQb1yejKJZM&imgurl= ovny/ _slavnostni- tabule.jpg&w=802&h=600&ei=DK4EUsOdGeeS4ASQzYEg&zoom=1&ved=1t:3588,r:6,s:0,i:98&iact=rc&page=1&tbnh=1 79&tbnw=256&start=0&ndsp=15&tx=123&ty=76

Použité zdroje Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

Použité obrázky