Úbytek lesů Mizení tropických deštných pralesů, domova pro více jak polovinu živočišných druhů na Zemi, je zřejmě nejvíce patrná ekologická pohroma, které.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NEROVNOMĚRNOST ŽIVOTA NA ZEMI
Advertisements

Speciální Jednotka Armády České republiky
Lidská práva.
Fojtíková Kateřina Havlíková Hana obsah
Pralesy Michal Václavek, 2L.
Deštné pralesy – pozdě na záchranu?
Zájezdy cestovní kanceláře BLUDNÝ HOLANĎAN Martina Jasparová, 4. I
ČESKOSLOVENSKÁ OBCHODNÍ BANKA
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Kácení deštných lesů.
Krkavcovití.
Povrch České republiky
INFRATOPENÍ - TOPNÉ OBRAZY
Letní olympijské hry v Číně
"plíce Země " " zelený oceán "
Zvětšování řádků a Rozšiřování sloupců
Fakta světové biodiverzity
Antropogenní vlivy na přírodní sféru
Tropický deštný les.
Snižování vegetačního pokryvu
Tropické deštné lesy 6. března 2006.
Odlesňování František Funda.
Problémy tropických oblastí
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ AKADEMIE, 17. listopadu.
AMERIKA přírodní krajiny
Ekologické problémy Společenské problémy
Iveta Ráčková a Míša Boháčová
Odlesňování.
Ekologické problémy Společenské problémy
KAPALINY.
Projekt žáků ZŠ Nový Hrádek
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Ohrožování základních složek biosféry
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozšířením, podmínkami a významem.
KÁCENÍ TROPICKÉHO DEŠTNÉHO LESA
Historie. aspoň něco málo…. Město je písemně doloženo poprvé v roce vzniklo spojením N N N N N ěěěě mmmm cccc iiii postaveného.
Ekologie jako věda Obory ekologie.
Obraz působení člověka
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
START Ahoj děti! Chtěly byste se dozvědět něco víc o podstatných jménech? Pokud ano, tak klikněte na START.
OCEÁNY.
Životní prostředí. Rešovské vodopády Životní prostředí Zhoršující se stav životního prostředí přímo souvisí s globálními problémy dnešního světa. Řada.
TECHNOLOGICKÉ VLASTNOSTI MIKROBIOLOG. VLASTNOSTI
GLOBÁLNÍ ZMĚNY Skleníkový efekt a globální oteplování Kyselý déšť
KÁCENÍ TROPICKÉHO DEŠTNÉHO LESA
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Quelle terre promise! Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Itálie Zdeněk Fišr, Petr Pištělka, Jakub Rachač a Lukáš Veinar 7.A.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_208 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Tropické lesy.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová liána místní obyvatelstvo Tropický prales Amazonie.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_32_INOVACE_11_EKOSYSTÉMY_DEŠTNÝ PRALES ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět 6.ROČNÍK.
VY_32_INOVACE_18_32_DEŠTNÉ LESY
VY_32_INOVACE_Fi_III_05 Název Zemědělství /živočišná výroba/
Pedosféra.
TROPICKÝ DEŠTNÝ LES v pásu podél rovníku na pevninách i ostrovech
TROPICKÝ DEŠTNÝ LES v pásu podél rovníku na pevninách i ostrovech
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Člověk jako ochránce.
Vegetační pásy Jižní Ameriky
Ekologické globální problémy
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
PRIMÁRNÍ SEKTOR.
AMAZON RAINFOREST Presented by Brenda Translate by Vladimir Music: Circle of Life by Elton John.
HISTORICKÝ VÝVOJ VZTAHŮ ČLOVĚKA A PROSTŘEDÍ
Základní škola, Hradec Králové
Environmentální problémy
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Přírodopis, Biosféra Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název materiálu:
Transkript prezentace:

Úbytek lesů Mizení tropických deštných pralesů, domova pro více jak polovinu živočišných druhů na Zemi, je zřejmě nejvíce patrná ekologická pohroma, které čelíme Tomáš Ondrašík, Martin Těthal – 9.A

Charakteristika úbytku lesů (tropické pralesy) Každým rokem je zničena oblast tropických pralesů, která je větší než velikost státu New York. Každým rokem je zničena oblast tropických pralesů, která je větší než velikost státu New York. Kácení pralesů je jednou z příčin globálního oteplování. Kácení pralesů je jednou z příčin globálního oteplování. Důvody odlesňování: chov dobytka, získávání dřeva, stavba komunikací a vodních přehrad. Důvody odlesňování: chov dobytka, získávání dřeva, stavba komunikací a vodních přehrad.

Důsledky kácení lesů Tropické pralesy jsou důležitými životními faktory a jejich kácení narušuje životní rovnováhu. Tropické pralesy jsou důležitými životními faktory a jejich kácení narušuje životní rovnováhu.

Ubývaní živočišných druhů Ničení pralesů znamená ohrožení jednoho druhu rostliny a živočicha denně. Ničení pralesů znamená ohrožení jednoho druhu rostliny a živočicha denně. Úbytkem živočišných druhů je narušen potravní řetězec. Úbytkem živočišných druhů je narušen potravní řetězec.

Roztržení ekologického cyklu Odlesňování také vede k erozi půdy a náplavě řek a oceánů. Náplavy mohou zničit zásobárny pitné vody a také zahubit některé mořské živočichy, např. korály.

Důvody odlesnění Důvodů je celý komplex. Důvodů je celý komplex. Každý rok je zničeno nebo vážně narušeno 25 miliónů ha pralesů, tj. třikrát větší rozloha než ČR. Každý rok je zničeno nebo vážně narušeno 25 miliónů ha pralesů, tj. třikrát větší rozloha než ČR. Následující důvody jsou toho příčinou:

Obchodování se dřevem Je zodpovědné za přibližně 25% odlesnění. Je zodpovědné za přibližně 25% odlesnění. Komerční těžba dřeva je po vypalování nejvýznamnějším faktorem ničení tropických pralesů. Komerční těžba dřeva je po vypalování nejvýznamnějším faktorem ničení tropických pralesů.

Lesy ČR

Problematika lesů ČR Vše podstatné o hlavní problematice lesů v ČR je zachyceno v jednom z dílů pořadu České televize „Nedej se“. D D aaaa llll šššš íííí p p p p řřřř íííí bbbb ěěěě hhhh o o o o hhhh rrrr oooo žžžž eeee nnnn éééé p p p p řřřř íííí rrrr oooo dddd yyyy a a a a l l l l iiii dddd íííí " " " " NNNN eeee dddd eeee jjjj s s s s eeee """"

Zápis Úbytek lesů DDDDůvody odlesňování: chov dobytka, získávání dřeva, stavba komunikací a vodních přehrad. TTTTropické pralesy - jejich ničení je pro život na Zemi největší ekologickou pohromou. - Každým rokem je zničena oblast tropických pralesů, která je větší než velikost státu New York. - Ničení pralesů znamená ohrožení jednoho druhu rostliny a živočicha denně. - Každý rok je zničeno nebo vážně narušeno 25 miliónů ha pralesů, tj. třikrát větší rozloha než ČR

Zdroj informací