ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM
Kariérové poradenství
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
PRAXE A STÁŽE Diana Hověžáková a Iva M. Tahová Profesně poradenské centrum FF UP
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
MULTIKULTURA V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH (posílení studentských znalostí, dovedností a kompetencí pro přímou práci s minoritami) „Bylo podpořeno Ministerstvem.
Každý může potřebovat pomoc aneb K čemu je sociální práce?
Školní poradenské pracoviště
ohroženým domácím násilím
Poradenství ve službách zaměstnanosti v rámci celoživotního poradenství ČR Praha
Podpora studentů s dyslexií na ČVUT
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
Telefonická poradenská linka pro pedagogy Statistika hovorů listopad červen 2010 srpen 2010 Mgr. Anna Rollová, František Šuranský.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
dotazníkové šetření na vysokých školách
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Minimální preventivní program školy
© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva.
Výroční zpráva za rok 2014 Vysokoškolské vzdělávací programy Bakalářské studium Magisterské studium Studijní obor Ekonomika – řízení lidských zdrojů.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
FAUST, o. s. Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
ZMĚNY VE FINANCOVÁNÍ PODPŮRNÝCH SLUŽEB PRO STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Kancelář pro studenty se speciálními potřebami IPC RUK Univerzita Karlova.
Speciální pedagogika jako pedagogická disciplína
Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a kariérového poradenství Adresa: Jungmannova.
PORADENSKÁ PSYCHOLOGIE JAKO ODBORNÁ A PROFESNÍ ČINNOST:
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
PORADENSKÁ PSYCHOLOGIE TÉMATA JEDNOTLIVÝCH PŘEDNÁŠEK: – úvod do poradenské psychologie – poradenský proces, PSDG v PPS – poradenství.
PaedDr. Eva Schneiderová NIDV. * Články * Aktuality aktuálních zpráv Aktuality * O nadání a nadaných – 12 článků O nadání a nadaných * Představujeme.
Fakulta veřejných politik v Opavě se představuje
Žák se speciálními vzdělávacími potřebami a změny v legislativě.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ KOLEJE A MENZY Základní informace pro studenty Anetta Rysová KOLEJE A MENZY Univerzita Karlova v Praze Voršilská.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
SETKÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ FHS proděkanka pro celoživotní vzdělávání a praxe FHS Anna KRÁTKÁ – tel.:
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Středisko handicapovaných studentů na VŠE V roce 2015.
Aktivní politika zaměstnanosti – úvodní konference.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Osobnost Biologická (tělesná), sociální (společenská) a psychologická (duchovní) jednotka Struktura osobnosti Soubor relativně stálých vlastností.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
PORADENSKÁ PSYCHOLOGIE
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum

INFORMAČNÍ, PORADENSKÉ A SOCIÁLNÍ CENTRUM Celetná 13, Praha 1 Tel.: (+420) web: Školská 13a Kolej Švehlova Kolej Hvězda

► § 21 Další povinnosti veřejné vysoké školy (1) Veřejná vysoká škola je povinna d) poskytovat uchazečům o studium, studentům a dalším osobám informační a poradenské služby související se studiem a s možností uplatnění absolventů studijních programů v praxi

► V roce 2011 neúspěšně ukončilo své vzdělávání na veřejných vysokých školách celkem studentů. ► Nejvyšší míra neúspěšnosti studia se objevuje v prvních ročnících bakalářského studia (24 %). Výroční zpráva o stavu vysokého školství v roce 2011 zveřejněná MŠMT

► Příčiny neúspěšnosti studia zůstávají dlouhodobě neměnné –Jsou dané zejména náročností přechodu ze střední školy na školu vysokou, zápisem do studijního programu, který student následně vnímá jako nevyhovující obecnou náročností studia v případě studia při zaměstnání možností studenta zapsat se ke studiu na více vysokých školách a následně jedno ze studií ukončit

Poradna ŠkolskáKolej HvězdaKolej Švehlova Školská 13a, P1Zvoníčkova 5, P6Slavíkova 22, P3 mapa informace o poradnách přihlášení do poraden mapa

Poradenské centrum odkazodkaz poradenství pro studenty se speciálními potřebami a specifickými poruchami učení psychoterapie a duchovní poradenství psychologické a profesní poradenství penitenciární a postpenitenciární poradenství společnost pro studium sekt a nových náboženských směrů akademické centrum rozvojové spolupráce a humanitární pomoci Fakultní kaplan odkazodkaz

Psychologická a psychoterapeutická poradna odkazodkaz orientace na klinickou psychologii, psychodiagnostiku a psychoterapii pomoc při potížích při adaptaci na vysokoškolské studium, řešení studijních a motivačních problémů Online adiktologická ambulance odkazodkaz alkohol, drogy, závislost na internetu prokrastinace poradenství také pro rodinné příslušníky či osoby blízké krizová intervence diagnostika

Psychologická poradna odkazodkaz psychologická a psychoterapeutická pomoc nácvik zvládání zátěže a stresu poruchy příjmu potravy Studentská poradna odkazodkaz studijní poradenství poradenství při řešení osobních problémů poradenství zaměřené na osobní rozvoj program antistresové intervence pro studenty VŠ

Středisko služeb pro studenty odkazodkaz osobní a psychologické poradenství zdravotní a sociální poradenství právní poradenství studijní poradenství Pedagogicko-psychologická poradna odkazodkaz pedagogicko-psychologické poradenství intra- a interpersonální konflikty, zátěžové situace neúspěšnost ve studiu, adaptace na studium

Psychologické poradenské centrum odkazodkaz psychologické poradenství sociální poradenství personální a kariérové poradenství krizová intervence diagnostika interkulturní poradenství (poradenské služby pro vyjíždějící i přijíždějící studenty, při interkulturní adaptaci) Akademická farnost Praha odkazodkaz

Kariérní poradenské centrum odkazodkaz informace o aktuálních stážích v rámci studia i po jeho ukončení aktuální nabídky volných pracovních míst a pozic určených absolventům zprostředkování konzultace u personalisty či psychologa

Akademická psychologická poradna odkazodkaz poradenství v oblasti partnerských a rodinných vztahů problematika studijních problémů, studijní styly, diagnostika osobnostních dispozic psychologické poradenství pro studenty se speciálními potřebami, poradenství a diagnostika u studentů se specifickými poruchami učení, studenti s Aspergerovým syndromem pomoc absolventům a postgraduálním studentům při adaptaci na učitelskou praxi a při řešení některých specifických edukačních problémů z praxe Poradna pro studenty s handicapem odkazodkaz

bližší info

FTVS bližší info