2. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 15. června 2016 ZŠ Kácov.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Advertisements

Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Prezentace pro pracovní skupinu (území Přemyslovské střední Čechy o.p.s.) Slaný,
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
1. Jednání řídícího výboru MAP ORP Prachatice , MěÚ Prachatice.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Strategický rámec MAP do roku Vstupní strategický rámec Analýzy stavu + SWOT analýzy pro povinná opatření + ostatní oblasti Prioritní oblasti a.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
MAP Trutnovsko Základní informace , Havlovice MAP Trutnovsko.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
6. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA
III. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ
MAP – Místní akční plán ORP RK
Strategické řízení a plánování
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Podpora krajského akčního plánování
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Společné setkání „minitýmů“
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
2. jednání řídícího výboru
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Analýza potřeb v území.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
2. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Aktuální informace o projektu
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Transkript prezentace:

2. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 15. června 2016 ZŠ Kácov

PROGRAM: 1.Zahájení 2.Představení programu 3.Informace k průběhu realizace projektu 4.Analytická část MAP 5.SWOT analýza 6.Dohoda o prioritách – Strategický rámec, investice 7.Časový harmonogram na 3 měsíce 8.Závěr, dotazy, diskuze

AKTUÁLNÍ INFORMACE 1.USKUTEČNĚNÉ AKCE/AKTIVITY - beseda k inkluzi s EDUin, školení k šablonám, školení k MS 2014+, zpracování výstupů z dotazníků, práce na analýze + demografickém vývoji 2. PROBÍHAJÍCÍ AKTIVITY -zjišťování investičních priorit, práce na Strategickém rámci 3. PRACOVNÍ SKUPINY - MŠ, ZŠ

ANALYTICKÁ ČÁST MAP Mgr. Vít Holub

Analytická část PODKLAD PRO VŠECHNY NÁSLEDUJÍCÍ KROKY PŘI REALIZACI MAP SOUČÁSTÍ JE: ROZBOR VÝSLEDKŮ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ NA MŠ A ZŠ SHRNUTÍ NEJČASTĚJŠÍCH POTŘEB A PLÁNŮ A VYMEZENÍ PROBLÉMOVÝCH OBLASTÍ (VČETNĚ ANALÝZY SWOT3) REŠERŠE DOSTUPNÝCH RELEVANTNÍCH DOKUMENTŮ DEMOGRAFICKÁ ANALÝZA

Shrnutí dotazníků – MŠ Pořadí podle potřeb školPrůměrné hodnocení aktuálního stavu SO ORPkrajČRSO ORPkrajČR Podpora inkluzivního / společného vzdělávání4432,532,502,51 Podpora rozvoje čtenářské pregramotnosti5542,642,622,63 Podpora rozvoje matematické pregramotnosti3352,40 2,41 Podpora kompet. k iniciativě a kreativitě dětí6662,742,892,90 Podpora polytechnického vzdělávání2222,292,242,25 Rozvoj infrastruktury školy, vč. rekonstrukcí a vybavení111

Shrnutí dotazníků – MŠ Personální a prostorové kapacity Materiální zázemí Finance Zpětná vazba ze strany rodičů Dovzdělávání pedagogů Osobnostní rozvoj žáka Systémová podpora

Shrnutí dotazníků – ZŠ Pořadí podle potřeb školPrům. hodnocení aktuálního stavu SO ORPkrajČRSO ORPkrajČR Podpora inkluzivního / společného vzdělávání4442,672,592,58 Podpora rozvoje čtenářské gramotnosti2222,612,502,48 Podpora rozvoje matematické gramotnosti3332,482,352,33 Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě žáků6662,512,372,33 Podpora polytechnického vzdělávání5552,382,162,19 Rozvoj infrastruktury školy, vč. rekonstrukcí a vybavení111

Shrnutí dotazníků – ZŠ Materiální zázemí, stav budov Personální kapacity Finance Mezilidské vztahy ve škole Rozvoj mimoškolních aktivit Zpětná vazba ze strany rodičů i žáků (obce, kraje, zájmové organizace,firmy…) Systémová podpora

Problémové oblasti kvalitní a dostupné zázemí pro každého žáka erudovaný pedagogický sbor s chutí a možností dalšího profesního růstu partnerství napříč vertikálními i horizontálními vztahy dlouhodobá vize systémová podpora

Demografická analýza demografický vývoj jednotlivých obcí SO ORP Kutná Hora analyzována data týkající se počtu obyvatel a počtu narozených dětí a to za každý rok v rámci intervalu 1991 až 2015 (výjimky… odtržení od jiné obce, které se na počátku devadesátých let stále ještě dělo.) data promítnuta do přehledného grafu... každá obec dva grafy v případě počtu obyvatel došlo v grafu k vytvoření spojnice trendu, která naznačuje s určitou, pro každou jednotlivou spojnici stanovenou, spolehlivostí budoucí trend vývoje počtu obyvatel v dané obci (přesah je stanoven do roku 2020) jako další krok došlo k rozboru každé obce a jejímu zařazení do jedné ze tří vytvořených kategorií:

SWOT ANALÝZA Univerzální analytická technika zaměřená na zhodnocení vnitřních a vnějších faktorů ovlivňujících úspěšnost organizace, konkrétního záměru či situace.

SWOT-3 ANALÝZA MAP: 1. Předškolní vzdělávání a péče: dostupnost-inkluze-kvalita (MŠ) 2. Čtenářská a matematická gramotnost v základním vzdělávání (ZŠ) 3. Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem (ZŠ) KAP: 1. Rozvoj podnikavosti a iniciativy dětí a žáků (MŠ, ZŠ) 2. Rozvoj kompetencí dětí a žáků v polytechnickém vzdělávání (oblast vědy, technologií, inženýringu, matematiky) (MŠ, ZŠ) 3. Kariérové poradenství na základních školách (ZŠ)

DOHODA O PRIORITÁCH Obsahuje neinvestiční i investiční priority/potřeby Neinvestiční – vychází z analytické části MAP a aktuálních potřeb škol Investiční – vychází z dotazníkového šetření a aktuálních potřeb škol (karta projektových záměrů) Schvaluje ŘV (červen 2016)

INVESTIČNÍ PRIORITY seznam projektových záměrů pro výzvy ve SC (specifickém cíli) 2.4 IROP (očekávané zveřejnění 08/2016) každý projektový záměr musí mít vazbu na některý z cílů MAP (nutný soulad projektu s prioritami regionu uvedenými ve Strategickém rámci MAP) každý projektový záměr musí mít vazbu na klíčové kompetence IROP (cizí jazyk, přírodní vědy, technické a řemeslné obory, práce s digitálními technologiemi, bezbariérovost, rozšiřování kmenových tříd) aktualizace 1x za 6 měsíců přehled investic (tabulka, nekompletní) aktuální verze k (součást Dohody o prioritách)

DOHODA O PRIORITÁCH 2. Podklad pro tvorbu STRATEGICKÉHO RÁMCE MAP Společná vize, priority, cíle a indikátory určující další rozvoj vzdělávací soustavy a investic ( do roku 2023) Schvaluje ŘV (září 2016)

Priorita Definujte, v jakých oblastech bude změna realizována. Priority řešení by měly vycházet z analýzy stavu a potřeb aktérů v územích, měly by být v souladu s Vizí. Cíl a popis cíle Konkretizujte změny v jednotlivých oblastech řešení do cílů, které budou naplňovány v MAP. Cíle by měly být formulovány v souladu s pravidlem SMART (specifický, měřitelný, ambiciózní, realistický a termínově orientovaný). Uveďte číslo a název cíle. Uveďte stručný popis cíle a jeho odůvodnění – proč je třeba změny dosáhnout. Vazba na povinná a doporučená opatření (témata) Uveďte opatření MAP, ke kterému se níže uvedený cíl vztahuje. Některá opatření definovaná v Postupech MAP jsou průřezová a mohou se nějakým způsobem vztahovat ke všem cílům, jiná jsou specifická a mohou mít vztah jen k jednomu cíli. Jde ale o to doložit, kde a jak se aktéři shodli, že se povinnými a volitelnými opatřeními dle Postupů budou zabývat a v jaké míře, a aby byla zřetelná vazba. Pokud jste v rámci analýzy potřeb v území identifikovali některá z doporučených nebo průřezových a volitelných opatření MAP, uvádějte je ve struktuře: 1.Povinné opatření (téma) MAP (vždy jedno povinné opatření/téma) – jak je v daných cílech provázáno (průřezově nebo specificky, konkrétně, silně nebo slabě, dle identifikace problémů aktéry 2.Doporučené nebo Průřezové a volitelné opatření MAP (obdobně) Indikátory Indikátor je nástrojem pro měření dosažené změny, resp. naplnění cíle. Uvádějte obecně, nekvantifikujte. Příklad: počet podpořených osob, počet škol zapojených do čerpání z IROP, počet společně realizovaných projektů, počet absolvovaných seminářů Strategický rámec MAP pro ORP/území…………………… Vize Uveďte obecně, jakého stavu v budoucnu chcete dosáhnout. Popis zapojení aktérů Vyjasněte popis dosavadního zapojení aktérů a cílových skupin a odkaz na podrobný postup na www nebo SD MAP. Popis priorit a cílů

CO NÁS ČEKÁ Setkání starostů ve Zbraslavicích Seminář ASZ, MŠMT, NS MAS Neformální vzdělávání a MAP Exkurze do MŠ Kollárova v Českém Brodě Schůzka s ASZ ohledně metodické podpory Do schválená Dohoda o prioritách Červenec-srpen: finalizace analytické části Červenec-září: práce na Strategickém rámci Srpen – diskuse nad Strategickým rámcem (PS)

CO NÁS ČEKÁ 3. Setkání ŘV – 7.9. nebo Zruč? Hlavním tématem: Strategický rámec

7. ZÁVĚR, DOTAZY, DISKUZE