NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Dagmar Suchomelová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6/09_Daily meals TEMA: DINNER ČÍSLO PROJEKTU:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název šablony:Inovace výuky AJ II/2/ Miloš Demel Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Název výukového materiálu: Food Autor: Miloš.
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: Mgr.Jaroslava Kudláčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_609_AJ_JÍDLO TÉMA: Slovní zásoba ČÍSLO.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady03Číslo DUM.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_01.
Z Á KLADN Í Š KOLA NOV Á ROLE, OKRES KARLOVY VARY JAZYK A JAZYKOV Á KOMUNIKACE CIZ Í JAZYK SLOVN Í Z Á SOBA Food VY_32_INOVACE_AJ_SO_04 Vypracovala: Mgr.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
22. základní škola Plze ň, Na Dlouhých 49, p ř ísp ě vková organizace Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent,
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
In the grocery Autor: Mgr. Alžběta Fojtů Předmět Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
Škola1. ZŠ T. G. Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_76 NázevSome and any Téma hodinyUžití some and any ve větách PředmětAnglický.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Helena Zikmundová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Conversation – In a restaurant Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 01Číslo.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady31Číslo DUM.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Restaurant, cooking – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Restaurants and meals Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
National cuisine Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
FOOD – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_3B_09_Food and drink 1 TÉMA.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Food - collocation Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-26 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_ Jazyk anglický TEMA: Food and drink ČÍSLO PROJEKTU:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ29 Název školy SPŠ a.
FOOD Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Ivana Pavlíčková Název: VY_32_INOVACE_13_Food Období: leden 2013 – červen 2013 Vzdělávací.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Markéta Březinová NÁZEV: VY_32_INOVACE_AJ_13_FOOD AND DRINKS.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ36 Název školy SPŠ a.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ24 Název školy SPŠ a.
Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_16 PL-3 ZŠ a MŠ Nedašov.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 5 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová MORNING AFTERNOON I get up at …. I have a shower and breakfast.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. Food and meals Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastAngličtina:
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Typical daily meals Food in the past Jakub Jambor, Jakub Baštinec Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor VY_32_Inovace_10B_daily routine.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj34_38
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu) TOPIC: Meals
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy:Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_14_ Christmas_ig1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Iveta.
FOOD AND MEALS - GEOGRAPHY
Název školy: Základní škola, Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_Potraviny Anglický.
Název školy:Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_14_ Christmas_ig1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Iveta.
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
VY_32_INOVACE_04_AJI_JÍDLO
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_42_uncountable and countable nouns Číslo projektu:
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Digitální učební materiál
British Typical Meals and Meal Times
Czech cuisine Mgr. Zdislava Šmídová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Autor: Mgr. Jana Burdzová
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Food TEMA: Food
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Dagmar Suchomelová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6/09_Daily meals TEMA: DINNER ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

ANOTACE Doplňující materiál k učebnici English for you, pro 8. roč. Určeno pro rozšíření slovní zásoby, upevnění, procvičování a opakování učiva. Pro práci s interaktivní tabulí. Doba vzniku - říjen Doba ověření –

3 DINNER - VEČEŘE

Daily meals – denní jídla In the morning (ráno) – breakfast (snídan ě ) In the noon (v poledne) – lunch (ob ě d) In the afternoon (odpoledne) – snack (sva č ina) In the evening (ve č er) – dinner (ve č e ř e) - supper (2.ve č e ř e)

Jednoduché fráze I am hungry. Mám hlad. I am thirsty. Mám ž íze ň. Do you like milk? Máš rád mléko? I like chocolate. Mám ráda č okoládu. No, I prefer juice. Ne, rad ě ji mám d ž us. Enjoy your meal! Dobrou chu ť !

Zajímavosti V zemích Velké Británie a Severního Irska není LUNCH – OB Ě D jako hlavní jídlo. Podobá se FAST FOODU - RYCHLÉMU OB Č ERSTVENÍ. DINNER - VE Č E Ř E je pova ž ováno za hlavní jídlo v rodinném kruhu. SUPPER – 2. ve č e ř e – podává se n ě co malého.

Vocabulary - sloví č ka Aperitif – aperitiv Appetizer, Starter – p ř edkrm Soup – polívka Fruit salad – ovocný salát Vegetables salad – zeleninový salát

Vocabulary - sloví č ka Meat – maso Beef meat – hov ě zí maso Pork meat – vep ř ové maso Lamb meat – jehn ěč í maso Veal maso – telecí maso

Vocabulary - sloví č ka Poultry – dr ů be ž Turkey – krocan Chicken – ku ř e Stuffing – nádivka Ham - šunka

Vocabulary - sloví č ka Roast beef – hovězí pečeně Veal roast – telecí pečeně Beef steak – hovězí stejk (biftek) Game – zvěřina Fish - ryba

Vocabulary - sloví č ka Bread – chléb Pastry – sladké pe č ivo Cheese – sýr Boiled potatoes – va ř ené brambory Pasta - t ě stoviny

Vocabulary - sloví č ka Dessert – dezert, mou č ník Cake – dort Ice cream – zmrzlina Pie – kolá č Whipped cream – šleha č ka (ušlehaná)

Vocabulary - sloví č ka Water – voda Drinking water – pitná voda Wine – víno Beer – pivo Mineral water – mineralka Tea - č aj

Úkoly Opakování ji ž probrané slovní zásoby. Sout ěž 2 skupin – která skupina si vzpomene nejvíc sloví č ek z tématu DINNER. Jaké druhy masa známe? Jaké druhy pití známe? Jaké p ř ílohy k jídlu m ůž eme servírovat. Utvo ř te v ě ty typu …I like…. …I dislike…

ZDROJE Ilustrace: