Eliška Klimentová, CVTI SR Predvianočné posedenie používateľov AKIS DAWINCI Bratislava 6.12.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jindřiška Pospíšilová
Advertisements

Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Statistiky Tutorial 10. února 2013.
Pracovní setkání ASEP • Ukládání plných textů do ASEP ( příprava na hodnocení) ASEP jako repozitář, ASEP jako archiv • Citace a recenze v ASEP.
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
Testování discovery v SVK Hradec Králové Mgr. Hana Hornychová Mgr. Pavel Hušek SUAleph, 17. –
ANL+ Karolína Košťálová Komise pro služby
Oborová brána TECH, tech.jib.cztech.jib.cz specifika, silné a slabé stránky oborové brány: velké množství zapojených zdrojů – knihoven i databází s přístupem.
Mobilní aplikace TECH/NTK. -cílem poskytnout rychlý a jednoduchý mobilní přístup k základním službám pro typické zákazníky NTK -část aplikační a informační.
ProQuest Central Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
JSTOR Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
D ATABÁZE N VID D ATABÁZE N VID N OVÁ SPECIALIZOVANÁ ONLINE SLUŽBA SPOLEČNOSTI O VID PRO OŠETŘOVATELSTVÍ A DALŠÍ NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ.
VYHLEDÁVÁNÍ V DIGITÁLNÍ KNIHOVNĚ VYSOKOŠKOLSKÝCH KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ DSPACE.
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Safari Tech Books PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Městská knihovna Chrudim listopadu 2003.
VUFind aneb jak mít webový OPAC méně ošklivý Pavla Švástová Moravská zemská knihovna Konference knihovny současnosti 2011.
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Textový procesor (MS Word)
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
1 Mgr. Daniela Nová E-čtečky, e-knihy, e-vydavatelství ve vysokoškolském prostředí, seminář ČVUT Akvizice e-knih z pohledu vysokoškolské knihovny.
Některé digitální knihovny Martina Machátová Moravská zemská knihovna v Brně Tel.: Poslední aktualizace:
 Informační portál zaměřený na oblast výtvarného a užitého umění a architektury  Společný projekt 9 knihoven z celé ČR.
Národní knihovna v Praze Národní knihovna – přehled bází.
Elektronické informační zdroje Přírodovědecká fakulta.
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Elektronické zdroje v Centrálním katalogu UK v Praze Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky UK.
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
Univerzita Karlova 11. prosince 2014 Martin Vojnar, MULTIDATA
Podnikání na Internetu internet - zdroj informací Letní semestr 2005 Jana Holá III.
Elektronická podoba evidence, ochrany a zpřístupnění sbírky matrik SOA v Plzni PRAHA
Národní knihovna v Praze Národní knihovna – přehled bází.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Digitalizace a zpřístupňování dokumentů na AMU Iva Horová: Digitalizované primární dokumenty zpřístupněné prostřednictvím prvků informačního systému školy.
Virtuální Středočeský kraj v databázích Středočeské vědecké knihovny v Kladně PhDr. Eva Wróblewská Ing. Eva Recmanová Středočeská vědecká knihovna v Kladně.
časté dotazy uživatelů Editor článků Vložení formátovaného textu do článku z dříve připraveného dokumentu.
Nikola Dynybylová Úvod do elektronických informačních zdrojů FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Národní knihovna v Praze Národní knihovna – přehled bází.
OECD iLibrary Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
METALIB a SFX Martin Krčál Školení pro studenty FSSBrno, 29. března 2011 aneb jak vyhledávat skoro ve všech e-zdrojích současně.
Možnosti vyhledávání Rychlé vyhledávaní přednastavené 3 katalogy – NK ČR, SK-UK, VKOL hledání ve všech polích Vyhledávání výběr zdrojů v rámci jedné kategorie.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
1 Martin Vojnar Bibliografie jako nezbytná součást jednotného vyhledávaní SNK v Martine, 7. listopadu 2011.
PhDr. Libor Blažek. Digitalizace v archivech obecně Využitelnost ochrana fyzického stavu nejohroženějších archiválií, možnost lepšího zpřístupnění nejvyužívanějších.
Kurz pro doktorandy „ ELEKTRONICKÉ INFORMAČNÍ ZDROJE NA ČVUT “ Fakulta biomedicínského inženýrství Mgr. Zdeňka Civínová Ústřední knihovna ČVUT v Praze.
Přehled regionálních periodik do r databáze periodik (novin, časopisů, sborníků, ročenek, výročních zpráv), která vycházela na území Královéhradeckého.
Základy práce s informačními zdroji SPR155 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 25. listopadu 2015.
Elektronické formy vzdělávání na UK MUDr. Jitka Feberová, Ph.D.
Základy úpravy digitální fotografie Seznámení s program Zoner PhotoStudio.
Vyhledávání informací Zdroj: pixabay.com. ÚVODEM  Seznámení  Cíl semináře  Zpětná vazba  Prezentace Vaše zkušenosti?
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová
Co nového na "obálkách ...“ Seminář SK ČR Jiří Nechvátal
Vyhledávání v Internetu
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Národní knihovna v Praze
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVES
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ENS122
Seriály v Souborném katalogu ČR
Nový web Souborného katalogu ČR
Spolupráce se Souborným katalogem ČR
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ221
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ZUR
Národní knihovna v Praze
Národní knihovna v Praze
OECD iLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
IMF eLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Národní knihovna v Praze
Transkript prezentace:

Eliška Klimentová, CVTI SR Predvianočné posedenie používateľov AKIS DAWINCI Bratislava

Obsahy + obálky knih E-dokumenty v online katalogu Chystané novinky Citace, hodnocení a komentáře uživatele, doporučení záznamu na Facebook atd. „Starší“ novinky Sledování novinek ve fondu Žiadosť o predĺženie knižničného pasu

Bratislava

 Projekt realizovaný od r na lokální úrovni v CVTI SR  Od r zavedena zpracovatelská linka  Online katalog CVTI SR obsahuje po 2 letech trvání projektu cca 8 tisíc digitalizovaných částí dokumentů (obsahy, u většiny i obálky)  Zpracovávány jsou dokumenty získané v posledních 5 letech do fondu CVTI SR Bratislava

Z. z. 618/2003 z problematika zveřejňování obálek a obsahů není explicitně popsaná Souhlasy největších vydavatelů ke zpřístupnění části dokumentů Bratislava

 Obálky ani obsahy není možné z online katalogu tisknout, kopírovat…  Obálky a obsahy jsou viditelné jen pro přihlášeného uživatele (možnost operativního schování prvků přepnutí na specifické IP adresy nebo na určité kategorie uživatelů) Bratislava

 Zobrazování obálek a obsahů  Plnotextové vyhledávání v obsazích  Vytvoření databáze uložených naskenovaných prvků s možností rozšíření o jiné prvky  Speciální prohlížeč vícestránkových digitalizovaných dokumentů Bratislava

 Digitalizované obsahy jsou převedeny do textového tvaru a je tvořen plnotextový index  Vyhledávací kritérium v rozšířeném vyhledávání „Slová z obsahu“ (Podmínka není součástí podmínky „všetky polia“)  Mají možnost i nepřihlášení uživatelé, ale nemají možnost náhledu obálky a prohlížení obsahu Bratislava

- Trvale nakoupené e-knihy a e-časopisy - Zařazené do jednoho fondu - Zobrazení z výsledků vyhledávání nebo z detailu záznamu - Přístup k e-dokumentům i z domu přes vzdálený přístup (EZ Proxy) - Uživatel se musí přihlásit jen 1x Upravené linky se vkládají do pole 856$u a texty do pole 856$y (zobrazení textů se po přihlášení mění) Bratislava