Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
SETKÁNÍ SOUSEDŮ NAD PRAHOU
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Vysoké mýto.
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2009 GLOBÁLNÍ GRANT PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ 21. srpna 2009.
Doprovodné programy I. běh ŠMP – Muzejní výstavnictví Mgr. Dagmar Fialová.
DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Věrnostní program 2011 Národní památkový ústav a Plzeňský Prazdroj
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Marketingové aktivity ke zvýšení povědomí o domácím cestovním ruchu.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Distribuce umění a kulturního dědictví. Faktory ovlivňující distribuci Místo, budova, sídlo organizace Odvětví nebo hlavní předmět činnosti organizace.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
EVVO aktivity pro školy
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Trocha historie na úvod začalo to v 90. letech zálibou několika nadšenců pro hlavolamy, kvízy a matematické hádanky 2004 vznik Muzea zábavného poznávání.
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
MUZEUM SKLA A BIŽUTERIE V JABLONCI NAD NISOU státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem kultury ČR od 60. let 20. století celostátní působnost.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
EVVO v Muzeu regionu Valašsko Mgr. Pavlína Vymazalová.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Galerijní pedagogika v teorii a praxi. Literatura, vzdělávání, aktuální podoby současné animace uměleckého díla. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Možnosti začleňování globálního rozvojového vzdělávání do výuky Konference GRV, Praha Petra Gajová, ARPOK, o. p. s.
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
Participace + intencionalita = podnětné vzdělávání Když se ze spotřebitelů stanou spolutvůrci Mgr. Silvie Čermáková Muzeum Vysočiny Jihlava.
Galerijní animace na výstavách klasického a současného umění, příklady ze zahraničních i českých institucí. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky, jaro.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Plán PR a marketingové a propagační kampaně
ZŠ Třebíč ŠKOLA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CHCEME ŽÍT S VÁMI ŠKOLA OTEVŘENÝCH
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Sdílené radosti a strasti škol ze správního obvodu ORP Český Brod
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Nový vzdělávací systém Divadla F. X. Šaldy pro školy v celém regionu
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
3.B. Současné podoby galerijní pedagogiky a zprostředkování umění, úloha a pozice vzdělávacích oddělení v muzeích a galeriích, vztah školy a výstavní.
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Při technické univerzitě v Liberci
Mgr. Michaela Svitáková, Hlavní manažer projektu
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Mgr. Michaela Brábníková Památník Lidice
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Transkript prezentace:

Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce

Nabízené TYPY GALERIJNÍCH PROGRAMŮ obecně 1/ PROGRAM K VÝSTAVĚ  Galerijní animace  Výtvarně vzdělávací zážitková tvůrčí dílna  Workshopy a performance  Víkendová vzdělávací a tvůrčí dílna pro rodiče s dětmi  Komentované prohlídky  Pracovní listy (Samoobslužné formy – pracovní a metodické listy) 2/ PROGRAM KE STÁLÉ EXPOZICI  Pracovní listy (Samoobslužné formy – pracovní a metodické listy)  Komentovaná prohlídka 3/ JEDNORÁZOVÉ SPECIÁLNÍ A TRADIČNÍ AKCE  Komentovaná prohlídka ve stálé expozici nebo proměnné výstavě, přednáška pro školy.  Komentovaná prohlídka ve stálé expozici nebo proměnné výstavě, přednáška pro veřejnost.  Víkendová výtvarně vzdělávací a tvůrčí dílna pro rodiče s dětmi  Výtvarné kurzy  Workshopy  Semináře  Besedy s výtvarníky, kurátory specialisty  Koncerty, divadla, performance  Výtvarné soutěže  Tradiční akce ( Vánoce, Velikonoce )  Speciální akce (Den muzeí, Muzejní noc, Dny otevřených dveří)  Vernisáže  Projektové dny

HISTORIE LEKTORSKÝCH AKTIVIT V LIBERECKÉ GALERII

-Prostorové možnosti -Zázemí lektorského centra -Rozšíření nabídky -Spolupráce (externí lektoři) -Exkluzivní prostředí galerie

-Nabídka pro školy (animační programy, komentované prohlídky s pracovními listy, výtvarné workshopy) -Víkendové workshopy, kurzy, přednášky, tradiční tematické akce, příměstské tábory -Interakce, zapojení individuálního návštěvníka

PROGRAMY PRO ŠKOLY A ZÁJMOVÉ SKUPINY DUBEN – ČERVEN 2014 Plaveme v obrazech I do 23. května 2014 MŠ + žáci do 3. třídy I ZŠ od 4. třídy I SŠ a gymnázia, 90 min. Animační program k výstavě Plavci. Liebieg Company I Business versus umění 2. stupeň ZŠ a SŠ, 90 min. Komentovaná k expozici Heinrich Liebieg, sběratel a mecenáš V galerií jako doma 1. stupeň ZŠ, 90 min. Animační program, galerie, prostor pro zábavu, hry i tvorbu. Neobyčejné příběhy obyčejných věcí 1. stupeň ZŠ, 90 min. animační program k vybraným dílům napříč stálými expozicemi na téma zátiší. Do Lázní bez plavek 2. stupeň, SŠ, 90 min. Komentovaná prohlídka, přibližující historii slavné liberecké budovy. TýJo MŠ, 60 min. Animační program k vybraným dílů ze stálých expozic. První setkání nejmenších s prostředím galerie.

Cíle Celoroční nabídka programů ke stálým expozicím, užší propojení s vyučovanými předměty Užší navázání spolupráce se školami Rozšířené podklady k výstavám a programům pro učitele k jednotlivým programům

Objednávky I informace Webové stránky I Facebook I google+ Databáze adres škol a pravidelné rozesílání pozvánek na programy Kontaktní údaje: I I

Děkuji za pozornost !