PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Analýza a popis pracovního místa
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Základní registr obyvatel
SENÁT PČR 11. ZÁŘÍ 2012 STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
ITIL Information Technology Infrastructure Library.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Marie Borecká, Kristina Ficencová 6. kruh, 1. ročník VSRR
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
„Dopady spuštění základních registrů na subjekty veřejné správy“
Realizační tým ICZ duben 2005
Přednáška č. 1 Proces návrhu databáze
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Zdravotnické prostředky a hodnocení zdravotnických technologií Leoš Heger 15. let Czech Med,
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
© Ing. V. Šebek, CSc. Řízení projektů a podnikových procesů 1/9 9. Tvorba modelů v procesně řízeném podniku  Způsoby modelování  Základní postupy a role.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Interaktivní personální portál
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
O PTIMALIZACE PROCESŮ ÚOOÚ Projekt je financován z prostředků strukturálních fondů Evropských společenství v rámci Operačního programu Lidské zdroje a.
PRINCeGON – metodika řízení projektů Ministerstva vnitra
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Optimalizace organizační struktury MMO Zkušenosti z projektu.
“Analýza agend a optimalizace výkonu státní správy v resortu životního prostředí” Aleš Vokál Ministerstvo životního prostředí.
Mezinárodní konference ICT Fórum PERSONALIS 2006 Procesní řízení informační bezpečnosti ve státní správě Ing. Jindřich KODL, CSc. Praha
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA SMS ČR SENÁT PČR.
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Stanislava Správková
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Role manažerů kvality na odborech MěÚ
Transkript prezentace:

PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu

PILOTNÍ PROJEKT 4 agendy - postup pro modelování agend ve VS a požadavky na IT architekturu a funkcionality Modelování procesů veřejné správy se neliší od modelování procesů jiných odvětví Nejnáročnější fází je příprava Procesní modely přehledně zobrazují realitu, umožňují odhalovat nekonzistence, rezervy, modelovat změny atd. Procesní modelování nezatěžuje nadměrně zaměstnance VS Procesní modely v závislosti na použité metodice umožňují různé pohledy na agendy – z jednotlivých vrcholů hexagonu Realita se místy liší od teorie, někdy i od zákonných ustanovení Nejprve je třeba dokončit model, pak teprve zkoumat náklady Nezbytná spolupráce všech účastníků (ministerstva, obce, kraje)

OBČANSKÝ PRŮKAZ – ZMĚNA TRVALÉHO POBYTU

Další postup

ZAHÁJENÍ PROJEKTU REALIZACE PROJEKTU KONTR OLA A HODNO CENÍ Vymezení rozsahu projektu a základních prvků (agenda, proces, služba) Určení prioritních oblastí/agend Definování metodiky pro modelování (hexagon) Volba IT architektury Organizační a finanční zajištění

ZAHÁJENÍ PROJEKTU REALIZACE PROJEKTU KONTRO LA A HODNOC ENÍ Zpracování procesních modelů vytvořit popis agendy na základě právních předpisů vytvořit popis agendy na základě praxe – výkonu státní správy jednotlivými úřady a spolupracujícími subjekty zjistit odchylky vytvořit databázi opakujících se procesů, která bude z úsporných důvodů využívána pro modelování dalších procesů; vyjádřit náklady spojené s agendou (časové a materiálové náklady na zpracování agendy jednak jako celku, tak i náklady pro jednotlivé úřady); formulovat požadavky na technologii a organizační strukturu. Publikace výstupů

ZAHÁJENÍ PROJEKTU REALIZACE PROJEKTU KONTROL A A HODNOCE NÍ Popis struktury procesu a poskytovaných výkonů a služeb z hlediska –Legislativy a zákonných požadavků –Struktury typové organizace, pracovních rolí a kvalifikačních požadavků –Informační a komunikační technologie –Struktury nákladů –Klienta veřejné správy

ZAHÁJENÍ PROJEKTU REALIZACE PROJEKTU KONTR OLA A HODNO CENÍ Kontrola výsledků provedených opatření Kontrola konzistence dat a aktualizace dat

ZAHÁJENÍ PROJEKTU REALIZACE PROJEKTU KONTR OLA A HODNO CENÍ RE-ENGINEERING A RE-DESIGN VEŘEJNÉ SPRÁVY současný stav kýžený stav –Modelace a simulace alternativních řešení; –Realizace opatření pro zjednodušení a zefektivnění veřejné správy; –Plánování a soustavné provádění změn ve strukturách veřejné správy; –Projektování fungujících struktur nových procesů veřejné správy ve vazbě na strategické cíle.

ZAHÁJENÍ PROJEKTU REALIZACE PROJEKTU KONTR OLA A HODNO CENÍ RE-ENGINEERING A RE-DESIGN VEŘEJNÉ SPRÁVY Možné cíle procesních analýz spočívají v: –identifikování „úzkých míst“ procesu (organizační přerušení); –odhalení neefektivních a duplicitních činností; –zajištění optimálního využívání zdrojů; –posouzení obsahové náplně jednotlivých organizačních celků z hlediska zabezpečení celkového průběhu procesu; –vyčíslení a analýza rozdělení fondu pracovního času zaměstnanců na jednotlivé činnosti – poskytované služby občanům; –vytvoření základu systému pro zvýšení motivace zaměstnanců (klíčové ukazatele výkonnosti – parametry motivace zaměstnanců, sledování výkonnosti probíhajících procesů v reálném čase); –prověření dostupnosti potřebných informací; –snížení počtu nezbytných dokumentů a redukce administrativních činností; –vytvoření předpokladů pro uplatňování strategického plánování ve veřejné správě a pro sledování a řízení rizik.