MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Go / Regiontour Brno 15. ledna 2015 Podpora a spolupráce A.T.I.C.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. ročník Regionální konference cestovního ruchu Karlovy Vary 16. prosince 2013.
Advertisements

Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jak podnikat v cestovním ruchu ?
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Zákon č. 179/2006 Sb. a právní úpravy systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Zvyšování kvality v cestovním ruchu prostřednictvím IOP: Vytvoření národního systému kvality služeb v cestovním ruchu Členské fórum ATIC Polička lll.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Česká asociace adiktologů
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Systém kvality a inovací v cestovním ruchu
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
PEOPLE Kristýna Mulíčková Marina Sadovská Zuzana Kubová Eva Lukášová
Cestovní kanceláře a agentury
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Turistická informační centra - první krok na vašich cestách
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Národní soustava kvalifikací Semináře ve spolupráci s UNIV3 Seč, říjen 2015 Ing. Zorka Husová, NÚV Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Implementace zákona o státní službě
Aktivity CzT vůči TIC. VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ TIC Projekt: Rozvoj lidských zdrojů v oblasti CR formou dalšího vzdělávání Program: OPLZZ Cíl = zvýšení úrovně:
Seminář pro studenty a odborníky v cestovním ruchu 26. dubna 2016.
2. BLOK Zákon o uznávání – nástroj propojení PV a DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_17.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Poznejte regiony České republiky 2015, Praha, 25. března 2015.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE. BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Praktické zkušenosti z Českého systému kvality služeb Specializované pracoviště ČSKS Výroční konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE REGIONTOUR Brno ledna 2015.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Informace ze sociální oblasti
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
SEMINÁŘ K PRACOVNĚPRÁVNÍ PROBLEMATICE
20 let
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Michal Šperling - EUREDIS
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Kategorizace organizací destinačního managementu
Sociální práce TEĎ a TADY II
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Základní pojmy v cestovním ruchu, podnikání v cestovním ruchu, činnosti a povinnosti cestovní kanceláře.
Aktuální informace o činnosti CCRJM
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Go / Regiontour Brno 15. ledna 2015 Podpora a spolupráce A.T.I.C.

Ze strany A.T.I.C. ČR byly na Kolegiu cestovního ruchu ministryně pro místní rozvoj dne a prostřednictvím COT business 1/2015 uvedeny tyto překážky rozvoje nabídky turistických informačních center (TIC): 1.Služby TIC nejsou po formální stránce považovány za službu veřejnosti. 2.Katalog prací ve veřejných službách a správě neobsahuje povolání – Pracovník informačního centra. 3.TIC nemohou vytvářet a současně prodávat vlastní produkty a balíčky služeb. Jak může MMR pomoci při jejich odstranění ? Překážky rozvoje cestovního ruchu z pohledu A.T.I.C.

Nadále bezplatné vzdělávání pracovníků TIC v rámci ČSKS do konce října Následná bezplatná certifikace kvality služeb v cestovním ruchu do konce listopadu Vzájemná podpora, účast na seminářích a valných hromadách asociace, společné propagační materiály. Předpoklad k zapojení dalších TIC (reálně odhadovaný počet vyškolených TIC 60 a certifikovaných 40 TIC do konce realizace projektu). Pro naplnění tohoto záměru napomůže marketingová podpora ze strany CzechT v rámci projektu Česko – Naše destinace. Stručná rekapitulace současného stavu: 135 vyškolených trenérů I. stupně ČSKS z řad pracovníků TIC 38 certifikovaných TIC v rámci ČR od prosince 2014 probíhá proces certifikace I. stupně ČSKS u A.T.I.C. V čem může MMR napomoci A.T.I.C. v rámci ČSKS?

Současný stav : oblast informačních center je pokryta dvěma profesními kvalifikacemi v rámci Národní soustavy kvalifikací Pracovník turistického informačního centra (kód M) Vedoucí pracovník turistického informačního centra (kód M) Pro práce ve veřejných službách a správě platí Nařízení vlády č. 222/2010 Sb., o katalogu prací ve veřejných službách a správě, které nabylo účinnosti 1. října 2010, jehož přílohou je vlastní Katalog prací ve veřejných službách a správě (Katalog prací). MMR podpořilo vznik výše uvedených profesních kvalifikací v rámci svých kompetencí dle zákona č. 179/2006 Sb., o uznávání výsledků dalšího vzdělávání. Vytvoření povolání na základě shora uvedených profesních kvalifikací a jejich zařazení do Katalogu prací spadá do gesce MPSV ČR. MMR může být v dané věci nápomocno jednáním s MPSV v zájmu ověření možnosti zařazení povolání z oblasti turistických informačních center do Katalogu prací na základě uvedených profesních kvalifikací a případným iniciováním tohoto kroku. V čem může MMR napomoci A.T.I.C. v záležitosti Katalogu prací

V souladu s ust. § 1 zákona č. 159/1999 Sb. je kombinace alespoň dvou služeb cestovního ruch, prodávána nebo nabízena za souhrnnou cenu a je-li služba poskytovaná po dobu přesahující 24 hodin zájezdem. V souladu s ust. § 2 zákona je oprávněn organizovat, nabízet a prodávat zájezdy pouze podnikatel, kterému bylo vydáno koncesované živnostenské oprávnění. TIC může prodávat jednotlivé produkty a balíčky služeb pouze v případě, že budou prodávány na dobu nepřesahující 24 hodin. Balíčky služeb přesahující 24 hodin může TIC prodávat, pakliže disponuje koncesovanou živností „Provozování CK“. Může TIC vytvářet a současně prodávat produkty a balíčky služeb?

Děkuji za Vaši pozornost Ing. Martina Pavlásková ředitelka Odboru cestovního ruchu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Na Příkopě Praha 1 tel.: