Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče 28.9.2016Ing. Marie Černá1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Rozpočtové určení daní očima starostů menších měst ČR
FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA JILEMNICE 11. dubna 2013, SD Jilm.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Finanční možností svépomocných skupin
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Brno - město přátelské rodině Bc. Drahomíra Tesařová Odbor Zdraví MMB.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Sociální oblast. Podpora sociálních služeb Přímá podpora obcí a jejich organizací Podpora provozních nákladů nestátních neziskových organizací v obcích.
Svazek obcí „Drahanská vrchovina“ tvoří od roku 2003 dvanáct obcí leží západně od města Vyškova, na okraji Drahanské vrchoviny SPOLUPRÁCE OBCÍ MIKROREGIONU.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Zdravá města – rovné příležitosti pro využití veřejného prostoru Blanka Kazdová, Iveta Ondráčková, Simeona Zikmundová.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
P OHLEDY NA RODINNOU POLITIKU Z REGIONŮ Vít Skála, CESES FSV UK.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Komunitní plánování sociálních služeb Zahájení implementace Komunitního plánu.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Školy a školská zařízení v Pardubickém kraji
Národní dotační programy
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Rodinná politika v Olomouci
SmoČR a senioři v obcích
Ing. Stanislava Správková
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
BYDLENÍ PATŘÍ MEZI ZÁKLADNÍ PRIORITY ČSSD
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Transkript prezentace:

Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1

Třebíč - představení 2.největší město na Vysočině 38,5 tis. obyvatel Židovské město a Bazilika sv. Prokopa zapsány na seznamu UNESCO od roku 1997 je členem NSZM a realizuje projekt Zdravé město Zapojování do kampaní -Světový den bez tabáku, Národní dny bez úrazů, Dny zdraví, Den Země, Evropský týden mobility a Den bez aut),Biojarmark,… Ing. Marie Černá

Ing. Marie Černá

Třebíč – infrastruktura pro rodinu Město Třebíč zřizuje: 11 mateřských škol 7 základních škol stacionář pro zdravotně a mentálně postižené děti a mládež stacionář pro děti s opakovanými respiračními onemocněními 2 základní umělecké školy Dům dětí a mládeže Ing. Marie Černá

Třebíč – infrastruktura pro rodinu Město Třebíč zřizuje: Městskou knihovnu s dětským oddělením a 3 pobočkami 4 domy s pečovatelskou službou kofinancuje Městskou hromadnou dopravu s 9 linkami, 27 autobusy – z toho 9 nízkopodlažních 65 bezpečných dětských hřišť s herními prvky Ing. Marie Černá

Třebíč – infrastruktura pro rodinu Město Třebíč zřizuje: 29 dětských hřišť na míčové hry Hřiště pro skateboard Hřiště pro petanque Dětské dopravní hřiště Město Třebíč vlastní 550 bytů Přidělení navrhuje sociální komise Pravidla pro byty v DPS Přednost mají rodiny s dětmi v tíživé situaci Ing. Marie Černá

Třebíč – přímá podpora rodin od poplatku za odpady je osvobozeno každé 3. a další dítě do 18 let malé dětí vítají radní na tradičním „Vítání občánků“,kde dostávají hodnotný dárek na památku 1.narozené dítě v roce dostane památeční zlatý předmět Ing. Marie Černá

Třebíč – infrastruktura pro rodinu Město Třebíč podporuje: Prostřednictvím Grantového systému Zdravého města i prostřednictvím rozpočtu města další organizace: Třebíčské centrum /mateřské centrum s 2 provozy Občanské sdružení Kadet TJ Sokol Junák, Skaut O.s. Střed Ageus Studentský parlament Občanskou poradnu Sdružení pro pomoc mentálně postižených Ing. Marie Černá

Třebíč – infrastruktura pro rodinu Město Třebíč podporuje: Prostřednictvím Grantového systému Zdravého města i prostřednictvím rozpočtu města další organizace: Centrum pro zdravotně postižené O.s. Vrátka TreMedias Charitu a jejích 11 středisek včetně stacionáře pro seniory, Domova pro matky v tísni, Střediska rané péče, Poradny Rúth a dalších Většina těchto organizací jsou zároveň partnery „Zdravého města Třebíče“ Ing. Marie Černá

Třebíč – Komunitní plán sociálních služeb Město Třebíč realizuje komunitní plán sociálních služeb ve spolupráci se všemi poskytovateli a zástupci : Na základě výstupů vznikly zásady na systémové financování sociálních služeb ve městě Na sociální služby v tomto systému město vyčlenilo 8,5 mil. Kč Grantový systém Zdravého města v 6 podprogramech představuje podporu pro neziskové organizace ve výši 2,7 mil. Kč Ing. Marie Černá

Třebíč – Město přátelské rodině Město Třebíč, na základě řady aktivit získalo 3. místo v soutěži Obec přátelská rodině Dotace 330 tis. do prorodinné politiky Rok 2011 – je připraveno 11 aktivit pro rodinu Ing. Marie Černá

Třebíč 2011 – 11 aktivit pro rodinu Největší podíl z dotace z MPSV jde na zřízení tzv. family pointu v budově MěÚ – otevření konec dubna Další aktivity jsou ve spolupráci s partnery výše zmiňovanými např. Týden pro manželství Prarodiče čtou dětem Jak zvládat handicap v rodině Podpora sítě restaurací a kaváren přátelských rodině Kulatý stůl k prorodinné politice města Akce pro celou rodinu – od babiček po vnoučky Ing. Marie Černá

Třebíč 2011 – 11 aktivit pro rodinu největší podíl z dotace z MPSV jde na zřízení tzv. family pointu Ing. Marie Černá

Třebíč – Město přátelské rodině Naším cílem je udržet si tento titul i do budoucna a rozvíjet podporu rodiny v tom nejširším slova smyslu, od mladých rodin s malými dětmi, přes středněgenerační s mladými lidmi až po seniory, včetně rodin, které pečují o zdravotně jakkoliv handicapované Ing. Marie Černá

Třebíč – Město přátelské rodině Děkuji Vám za pozornost Ing. Marie Černá Místostarostka Tel Ing. Marie Černá