Budoucnost DTT: DVB-T2 a konkurence RNDr. Radim Pařízek 28.9.2016 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technický plán přechodu A co dál?
Advertisements

Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Efektivita a budoucnost zemského pokrytí digitálním televizním vysíláním Konference DIGImedia Praha 12. června 2008 Kamil Levinský ředitel úseku pro transformaci.
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
Praha,12.červen, 2008 Konference: DIGImedia 2008.
Emancipace satelitního vysílání v ČR pro reklamní trh Leoš Pohl Czech Digital Group, a.s. 12. června 2008 DIGIMEDIA 2008.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Tv a net Pravidla licencování IPTV Kam kráčí české telekom. sítě Srní
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
Liberalizace poštovního trhu v roce 2013 Ing. Petr Angelis Seminář Fontes Rerum Praha
1 Školy jako centra celoživotního učení a uznávání Jana Bydžovská KONFERENCE MŠMT K VYUŽÍVÁNÍ ESF VE VZDĚLÁVÁNÍ
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Marketing a sport Ing. Petr Hedrlín.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
LIBERALIZACE POŠTOVNÍHO TRHU Česká pošta, s.p. Ing. Marcela Hrdá Generální ředitelka
Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Digitalizace – Tisková konference Prima TV. Digitalizace – tisková konference Jak chápeme digitalizaci?  Vnímáme digitalizaci jako proces, který.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Zadání případové studie
IPTV dva roky poté Jan Potůček, DigiZone.cz. Stručná historie září 2005 – zahájení prvního pilotního vysílání IPTV v České republice (Mattes AD, Ostravsko)
AUKCE SPEKTRA - očekávání a realita – Marek Ebert, ČTÚ Digitální výzvy 2012 Praha, 8. listopadu 2012.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.
DIGITÁLNÍ VYSÍLÁNÍ V ČR. ISSS Proces digitálního vysílání v ČR (1999 – 2004) 1999  zahájení experimentálního vysílání DTV (Praha, později Brno)
‹datum a čas›‹zápatí›Snímek ‹#› Digitální televizní multiplex 4 Telefónica O2 Czech republic, a.s. Prezentátor
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
1 1 Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR KOMISE PRO SOCIÁLNÍ OTÁZKY ASOCIACE KRAJŮ ČR , Olomouc.
EKONOMIKA DOPRAVNÍHO PODNIKU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Strategie rozvoje pozemního televizního vysílání 1. prosince 2015 Konference Asociace regionálních a lokálních televizí Marcel Procházka Ředitel regulace.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace, obsahující test znalostí o televizním digitálním vysílání. Na devíti snímcích rozebírá základní problematiku systému.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Princip digitálního Princip digitálního.
Masová komunikace 2 PhDr. Hana Slámová,Ph.D.. * Odbor médií a audiovize MK ČR * audiovize/default.htm
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
STRATEGIE ROZVOJE ZEMSKÉHO TELEVIZNÍHO VYSÍLÁNÍ PhDr.Pavel Dvořák, CSc. Vedoucí expertní skupiny MPO.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Fondy vnější spolupráce EU – finanční nástroje rozvojové spolupráce
Bc. Magdalena Zábranská
Ekonomika životního prostředí
Přeshraniční poskytování zdravotní péče
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Ekonomika malých a středních podniků
Přínos přechodu na DVBT-T2 pro koncové uživatele
Německý start DVB-T2 Ivo Ferkl Strana
Český telekomunikační úřad
Role ČT v rozvoji DTT.
Český rozhlas - DAB+ Zbiroh 2018.
Mediální reflexe 2018 Ministerstvo kultury.
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Budoucnost DTT: DVB-T2 a konkurence RNDr. Radim Pařízek

Zemské televizní vysílání-současnost DTT v ČR nejsilnější platforma > 60% domácností Pozice DTT bude obdobná 15 – 20 let Konkurencí na trhu služeb operátorů sítí vznik: MUX 1, 2, 3, 4 a RS 1-20 Konkurencí na trhu provozovatelů vysílání vznik: > 30 celoplošných a regionálních TV programů ČRa/Digital Broadcasting: 3/2 celoplošné DVB-T sítě Zachování konkurence ve stávajícím rozsahu 2

Související konkurenční vztahy k DTT 3 DVB-T DVB-S DVB-T DVB-C DVB-T ČRa/DB DVB-T,T2 IMT TV

Zemské televizní vysílání-budoucnost 1. DD opuštění pásma 800 MHz => ATV/DVB-T 2.DD opuštění pásma 700 MHz => DVB-T/DVB-T2 Tzn % pásma využívaného DTT Dle EU: již v roce 2020 nebo dokonce v roce 2019 ? Budou následovat další pásma 600 MHz, 500 MHz ? Budou v ČR garantována tato pásma pro DTT do roku 2030 ? 4

Po odebrání 700 MHz budou náklady pro všechny operátory celoplošných sítí DVB-T srovnatelné. MUX4 investice do 14 nových HE. 5

Regionalizace MUX 4 DVB-T i DVB-T2  Královehradecký a Pardubický kraj je nyní v DVB-T spojen do jedné obsahové oblasti 6

Zemské televizní vysílání-budoucnost Dlouhodobé zachování DTT, nejsilnější a jediné bezplatné televizní platformy volně dostupných televizních programů v ČR je ve veřejném zájmu Opuštění stávajících přídělů může dojít jen po dohodě státu a operátorů celoplošných sítí Strategie rozvoje DTT nutná pro zachování stability celé mediální oblasti včetně zohlednění i potřebné míry kompenzace takto dotčených subjektů ČR: Zásadní bude politické rozhodnutí 7

DTT: Budoucnost je DVB-T2 V důsledku procesů vynucených státem nesmí dojít ke zhoršení pozice jednotlivých hráčů na trhu služeb DTT Zachování a vývoj platformy DTT i po dokončení řízeného přechodu na DVB-T2 / HEVC a po uvolnění 700 MHz Strategie přechodu: zohlednění potřeby veřejných zdrojů Role ČR, státu, MPO, ČTÚ, operátorů sítí a provozovatelů vysílání pro zajištění úspěšného přechodu na DVB-T2 8

DTT: Budoucnost je DVB-T2 Analyzovat dopady připravovaných změn na technologické ekonomické, sociální a mediální prostředí v ČR Včetně analýz dopadů na diváky s ohledem na urychlení obměny běžného cyklu televizních přijímačů Stimulovat vybavení domácností přijímacími zařízeními vybavené pro příjem vysílání ve zvoleném standardu DVB-T2 /HEVC. Zajištění úplné náhrady stávajících celoplošných sítí DVB-T 9

DTT: předpoklady k zachování konkurence Nutnost zachovat dlouhodobě zbývající část Pásma UHF, tj. pásmo 500/600 MHz, exkluzivně pro šíření DTT na delší období, a to nejméně s garancí do roku 2030 Řízený přechod stávající platformy DTT (DVB-T) na spektrálně efektivnější standard DVB-T2/HEVC 3 přechodové sítě DVB-T2 k dosažení dostačující vybavenosti domácností novými přijímači, kompatibilními s vysíláním ve standardu DVB-T2/HEVC Počet definitivních sítí DVB-T2 odpovídající současnému poměru konkurence celoplošných sítí v DVB-T (3/2) 10

„...pro zachování platformy DTT jsme připraveni maximálně spolupracovat...“ Děkuji za pozornost