Odbavování a informování v lyžařských střediscích Lukáš Ksandr sk. 370.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrované dopravní systémy 2013
Advertisements

mPO2S (mobilní POS terminál od O2)
Kopírování a tisk pro žáky Gymnázia Luďka Pika. Kopírovat a tisknout je možné na dvou multifunkčních strojích. První je umístěn v budově A u sekretariátu.
Záložní zdroje napájení pro ISP (Jak zálohujeme v RPSnet)
Sleva -73,80 Suma EUR 418,18 Celkem před slevou 491,98
Česká parkovací asociace Praha Technologické prvky řešení dopravy v klidu v podmínkách 21.století.
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
POS novinky…. Agenda – POS Grafické stoly Mobilní rozšíření POS PDAORDERMAN Pravidla, … Vzorová řešení.
Nová dimenze Vaší archivace Nová dimenze Vaší archivace.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_19_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Ing. Pavla.
Plzeňská kartastrana 1 eTown s Plzeňskou kartou.
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
6. července 2013VY_32_INOVACE_100302_Bankovnictvi_2_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Blaha. Obchodní akademie.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
ISDN a jeho využití Petra Sedlinská 4.I.
Platit se dá i jinak než penězi
Plzeňské městské dopravní podniky, a. s.
GSM Lift Watch.
servis v postřikové technice. NAVIGACE G lobal P ositioning S ystem.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM FUSION prezentace základních funkcí
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
VY_62_INOVACE_1_2_10 Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Platební karty II.
GSM Lift Watch. Požadavky zákazníka – Snadná komunikace z kabiny výtahu – Bezdrátové spojení z kabiny výtahu – Dálkové nastavení a ovládání pomocí SMS.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Bankovnictví.
Vašeho vozového a strojového parku až o 30 %.
Databáze MS ACCESS 2010.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_62_INOVACE_73 8 _ Přímé bankovnictví II. AutorIng. Renata Wagnerová Průřezové téma Člověk a svět.
Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0201 Název vzdělávacího materiálu: Bankovní účty Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek Páže Předmět:
Na Valentince 1003/1, Praha IMA s.r.o. NFC identifikační systém.
APROKS Turniket – součást přístupového systému.
FINANČNÍ GRAMOTNOST NAKLÁDÁNÍ S PROSTŘEDKY NA BĚŽNÉM ÚČTĚ HOTOVOSTNÍ VKLADY.
MM – system s.r.o. MM - system s.r.o Prezentace společnosti.
Platební styk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0205 Název vzdělávacího materiálu: Platební karty Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek Páže Předmět:
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 7 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: duben 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky PC link Obor:Elektrikář.
Elektronické platební prostředky, platební karty, platební systémy Předmět Platební styk, Jaro 2008 Mgr. Bc. Libor Kyncl Právnická fakulta Masarykovy univerzity.
Občanská výchova Formy placení. Platby a platební styk  Za zakoupené zboží nebo službu je vždy nutné zaplatit.  Mezi plátcem a příjemcem peněžní částky.
Inf Struktura datových sítí. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
BIKEBOX Žilina bikebox.cz. Obsah  Statistika krádeží jízdních kol  Co je Bikebox a co umí?  Výhody  Kam Bikebox patří?  Typy Bikeboxů 
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
VY_62_INOVACE_ – Přímé bankovnictví Autor Ing. Hana Sůvová
konfigurace tisku účetní pásky
Elektronické bankovnictví
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
EU_62_B_sada 1_05_M_Bankomat_Poliačíková
Letecká informační služba pro GA 2017
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení 5.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Moderní platební nástroje
BIKEBOX 2016 bikebox.cz.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
EU_62_A_sada 1_09_M_Banka_Pol
Opakování – pracovní list
iMUNIS Portálové řešení pro obce
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
E-Inventarizace – datové terminály
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Školící a docházkový systém s monitoringem
Jednoduchá evidenční pokladna rychlé a levné řešení EET
Transkript prezentace:

Odbavování a informování v lyžařských střediscích Lukáš Ksandr sk. 370

* Bezkontaktní skipasy * jsou náhradou standardních permanentek. Na skipasy je lyžaři nahrán za určitý poplatek kredit. Lyžař pak může chodit na sjezdovku přes turnikety, kupovat občerstvení, mít přístup do VIP sekce, toalety, využívat vyhrazené parkoviště, půjčovat lyže, aj.

* Jak to funguje? * Celým „srdcem“ systému je automatická pokladna PAYSKI. Tato automatická pokladna slouží jako místo pro výdej, příjem a dobíjení skipasů. Současně funguje jako kontrolní místo, kde si návštěvník může zjistit výši zbývajícího kreditu na jeho kartě.

* Skipasy jsou vydávány na základě uhrazení poplatku (kreditu), které je navýšen o vratnou zálohu karty. Výši kreditu si navolí sám návštěvník před platbou. Po dokončení celého procesu platby je návštěvníkovi vydána karta/karty. Se skipasem lze procházet turnikety, kupovat občerstvení, či suvenýry. Lze také předplatitelům povolit vjezd na parkoviště nebo jim nabídnout další doplňkové služby.

* Platba na PAYSKI * Provádění plateb na pokladně je jednoduché a je obsaženo v několika krocích. Postup platby je zobrazen na displeji pokladny. Běžné způsoby plateb jsou: * Platba mincemi * Bankovkou * Platební kartou * U plateb mincemi a bankovkami lze také akceptovat jiné měny než měnu v CZK. Samozřejmostí platebních terminálů je také vracení přeplatků, které jsou vraceny mincemi. Pokladny se také nastavují tak, aby neakceptovali bankovky na které nemohou vrátit nebo nejsou adekvátní výší poplatku (poplatek 10,- Kč nezaplatíte bankovkou s nominální hodnotou 2000,- Kč, apod.).

* Provoz pokladny * Automatická pokladna pracuje naprosto samostatně bez nutnosti fyzického dohledu, obsluhy. Nutné je pouze doplňování bezkontaktních karet a výběr hotovosti dle vytíženosti pokladny.

* Hlavní přednosti * Zpřístupnění bezobslužné pokladny po dobu 24 hodin denně * Zjednodušení plateb návštěvníkům v areálu a budovách * Možnost vyhrazení parkoviště, části budovy a služeb pouze zvoleným osobám

* Provedení * Automatická pokladna je konstruována jako mechanicky odolné zařízení. Pro plášť pokladny je použitý ocelový plech o síle 2 mm. Pro zajištění bezpečnosti uložené hotovosti je pokladna vybavena otřesovým čidlem. Aktivace čidla a ostatní stavy jako docházející papír v tiskárně, docházející Skipasy v zásobníku, docházející hotovost, výpadek napájení, apod. jsou pomocí GSM modemu přenášeny formou SMS do mobilního telefonu. Veškeré údaje jsou také zobrazovány v PC obsluhy pomocí dodávaného software, stejně jako různé statistiky využití sjezdovky.

* Design * Automatická pokladna s nenápadným designem a výraznou oranžovo-šedou barevnou kombinací. Velký podsvícený displej zobrazující informace navigující návštěvníka k úspěšné provedení požadavku. Velká čtvercová tlačítka umístěné v blízkosti displeje umožňují snadné ovládání. Nedokončený požadavek (operace) lze vždy ukončit tlačítkem „Storno“.

* Ostatní systémy * Turniket TRS je odbavovací tripodový turniket, který byl vyvinut pro lyžařská střediska tak, aby byl mechanicky odolný extrémním povětrnostním vlivům, vysoké frekvenci průchodnosti osob s minimálními nároky na údržbu a náklady na provoz. Odolnost turniketu byla v praxi testována až do teploty - 30 ºC.

* Karty: * Bezkontaktní identifikační karty jsou nejrozšířenějším médiem. Karty mají velkou plochu k potisku, což umožňuje na kartu tisknout více informací než na ostatní média.

* LED display * LED panel zobrazuje přesný čas a teplotu.

* Děkuji za pozornost……. * Dotazy? * Zdroje: * *