STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA
RESTAURAC E SE NACHÁZÍ V CENTRU JIHLAVY NA MASARYKOVĚ NÁM Ě STÍ
Restaurant Tři knížata nabízí moderní pojetí interiéru i gastronomie. Otevřená kuchyně a místa přímo u výdejního prostoru. Hosté mohou sledovat práci kuchařů, vedeného majitelem a zároveň šéfkuchařem Pavlem Marešem z bezprostřední blízkosti. Jednoduchý a funkční interiér je plně podřízen soustředěnosti hosta. Pro rodinná či obchodní setkání slouží samostatný salonek.
Pokrmy zde vychází z prvků světové kuchyně, kterou dále kreativně proměňují. Pokrmy jsou elegantně nazdobené na bílém talíři, aby vynikla jejich pestrost.
Kuchaři hotové pokrmy na talíř tvarují do různých obrazců. Číšník jej servíruje před hosta tak, aby měl pokrm ve správném úhlu a viděl kreativní práci kuchařů.
Sushi je tradiční a klasické japonské jídlo s tisíciletou historií, připravované zejména z ryb, ale také z plodů moře, tedy z krevet, sépií, chobotnic, či z nejrůznějších druhů mušlí. Jeho nenahraditelná a specifická chuť si velmi rychle získává přízeň na celém světě a stává se v podstatě životním stylem. Má blahodárné účinky na lidské zdraví, pro dostatečný přísun mastných kyselin, jódu, proteinů, minerálů a dalších.
Sashimi sushi menu Nigiri sushi menu Maki sushi menu Temaki sushi menu
Syrová ryba je nakrájena do různých forem, které se postupně namáčí do směsi sojové omáčky a wasabi. Neodmyslitelnou přílohou Sashimi je marinovaný zázvor. Samozřejmostí je také obloha z pokrájené čerstvé sezónní zeleninky.
Zde je přílohou speciální octová japonská rýže upravená do válcového tvaru a ozdobená vybraným druhem nakrájené syrové ryby nebo i jiným vhodným produktem (avokádo, vejce, atd.). Součástí přílohy je také marinovaný zázvor a sojová omáčka s wasabi, popřípadě jiná pokrájená zeleninka. Nigiri sushi svým vzhledem připomíná umělecké dílo a originál v každém kousku.
Oblíbeným a neznámějším způsobem servírování sushi je kombinace syrové mořské ryby, octové rýže a sušené mořské řasy Nori v podobě rolky. Plátek syrové ryby se ocitá uprostřed japonské octové rýže, která je vně obalena Nori. I Maki-sushi se před konzumací namáčí do směsi sojové omáčky s wasabi a přílohou je bílá ředkev a marinovaný zázvor.
Liší se ve tvaru řasy, která je poskládána do tvaru kornoutu a její výplní je octová rýže, jejímž středem je kombinace plátků mořských ryb.