Projekt EDU.REGION Registrační číslo projektu: M00201.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Projekt IQ auto = IQ Industry VIZE: DOSÁHNOUT SHODY MEZI POTŘEBAMI KVALIFIKOVANÉ PRACOVNÍ SÍLY ZE STRANY PRŮMYSLU A NABÍDKOU TRHU PRÁCE VYMEZENOU ODBORNÝMI.
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
INFORMACE O ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH PLATFOREM. POLYTECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ S DŮRAZEM NA INFRASTRUKTURU A INVESTICE  Motivace žáků ke studiu technických oborů.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
„Okna technickým oborům dokořán“
Individuální projekt OP VVV
Šablony OP VVV a podpora nadání
Polytechnická hnízda pro Prahu Partnery projektu jsou Hospodářská komora hl.m. Prahy a cechy řemeslníků Cílem je vybudování sítě dílen na SŠ pro ZŠ vychází.
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Implementační projekt KAP
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Statutární město Ostrava
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
IP Alena Kopáčková (DFP)
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Při technické univerzitě v Liberci
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
Setkání kariérových poradců
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Informace o projektu IKAP
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Projekt EDU.REGION Registrační číslo projektu: M00201

EDU.REGION Partneři: Vedoucí partner: NÖ Landesakademie Další partneři projektu: ◦Pädagogische Hochschule Hollabrunn ◦Vysočina Education Program: EÚS Rakousko-Česká republika Délka trvání: do června 2014 Rozpočet partnera Vysočina Education: EUR ( Kč)

EDU.REGION Výchozí situace  Otevřený pracovní trh od května 2011 Cíle  Příprava mladistvých na nové požadavky společného trhu práce v sousedních regionech  přiblížení a seznámení s hospodářským a pracovním prostředím na obou stranách hranice (v dolním Rakousku a Česku) a vytvoření výukových a studijních materiálů s touto tématikou pro základní a střední školy  Vytvoření „sítě“ škola – hospodářský sektor (založení expertní skupiny) – k naplnění předchozího cíle a k podpoře technických oborů  podpoření žáků a jejich motivace ke studiu technických oborů na středních školách Kraje Vysočina konkrétními praktickými aktivitami a spoluprací mezi základními, středními odbornými školami a podniky v kraji Vysočina, podpora technických dovedností a podnikavosti žáků  podpora přeshraniční kooperace žáků  podpora učitelů v dalším vzdělávání na téma hospodářská geografie, specifika příhraničních regionů a CLIL (výuka cizích jazyků napříč předměty)

EDU.REGION Milník 1: 1. Zahajovací konference Retz 2. Sestavení expertní skupiny – HK, KV,VE,SOŠ, ZŠ,ÚP… 3. Případová studie

EDU.REGION Milník 2 – E-Learningová platforma:  Vytvoření praktických metodických materiálů pro doplnění vyučování (interaktivní texty, upravené obsahy, praktické úkoly atd.)  učební podklady pro doma

EDU.REGION Milník 3 – Praktické aktivity  10 exkurzí žáků ze základních škol na středních odborných školách (SOŠ) a ve firmách. Exkurze zajistí střední školy či firmy formou služby.  5 workshopů personalistů firem s vedením SOŠ a učiteli odborných předmětů. Workshopy se uskuteční 1x v každém okrese v některé ze škol či firmě formou služeb.  Soutěže pro základní školy (ZŠ)  zaměřené na pracovní vyučování v dílnách/technické dovednosti, přírodní vědy a podnikatelské dovednosti pod vedením středních odborných škol – střední školy stavební, střední průmyslové školy a obchodní akademie a gymnázia.  střední odborné školy, organizačně připraví a zajistí soutěže v daném okrese pro ZŠ (včetně vybavení a přípravy polotovarů). Každá škola bude organizovat soutěž pro žáky 2 – 3 základních škol ve svém okrese, připraví pro ně soutěžní úkoly, polotovary či potřebný materiál, učitelům na základních školách odbornou podporu a pomoc, mohou jim poskytnout i své dílny apod.  Vítězové postoupí do regionálního kola, které organizačně zajistí Vysočina Education. Hodnotící komise – zástupci kraje a SOŠ – vyberou a odmění vítěze na slavnostním setkání, vítězné výrobky budou prezentovány formou výstavy na Krajském úřadě kraje Vysočina a na webových stránkách projektu.

EDU.REGION 10 exkurzí žáků ze základních škol na středních odborných školách (SOŠ) a ve firmách. Exkurze zajistí střední školy či firmy formou služby. 5 workshopů personalistů firem s vedením SOŠ a učiteli odborných předmětů. Workshopy se uskuteční 1x v každém okrese v některé ze škol či firmě formou služeb. Podmínky práce: Kč pro SŠ na zajištění exkurze žáků ZŠ na SŠ Kč pro SŠ (jednu v okrese) na zajištění workshopu s personalisty firem

EDU.REGION Soutěže pro ZŠ organizované Středními školami:  Soutěže pro 2-3 ZŠ/SŠ na téma odpovídající SŠ (gymnázia – přírodní vědy, SOŠ technické dovednosti)  Žáci ZŠ splní úkoly soutěže (výrobek, pokus, výzkum…) podle urč. pravidel a vypíší klíčová slova v NJ, či AJ (nebo obojí)  SŠ vyhodnotí práce dětí a nejlepší postoupí do regionálního kola Podmínky práce při zapojení 10 SŠ: DPP pro koordinátora soutěží na SŠ a ZŠ, 60 hod. á 200 (celkem podle dohody mezi SŠ a ZŠ) Kč/SŠ na materiální zabezpečení soutěží(papíry, tonery, CD…) včetně cen pro vítěze (cena pro vítěze nesmí překročit 400 Kč) – Kč na materiál určený na výrobky, chemikálie…

EDU.REGION Týdenní summercamp Hollabrunn ◦Stáže a exkurze v podnicích a firmách v ČR i Rakousku ◦Odborné workshopy a přednášky – přiměřené věku dětí ◦Volnočasové aktivity Čtyřdenní summercamp pro děti od 12 do 15 let z Rakouska a Česka (druhý stupeň základních škol) – finanční náklady partner Vysočina Education ◦Hlavní praktické činnosti dětí ve třech oblastech: přírodní aktivity (tradiční a stará řemesla), technické aktivity (moderní technické a konstrukční stavebnice), marketing ◦Volnočasové aktivity ◦Pravděpodobně Křemešník

EDU.REGION Milník 4 – další vzdělávání učitelů ◦Speciálního modulu DVPP pro ZŠ a SŠ s obsahem zahrnujícím:  společný hospodářský a pracovní prostor – hospodářská geografie (3 hod.)  specifika regionů (3 hod.)  CLIL (3 hod.)

OKNA Dílny zručnosti 10 SŠ, Kč/SŠ: Motivační dílny zručnosti - přehled o podmínkách studia, struktuře studijních oborů na SŠ a hlavně absolvují "motivační dílny zručnosti", kde si žáci vyzkouší pod vedením učitelů odborných předmětů práci s konkrétním materiálem v dílně navštívené SŠ. Celkem 500 žáků. Specializační dílny zručnosti - v rámci výuky volitelného předmětu "praktické/technické činnosti" na ZŠ, budou koordinovány středními školami, které poskytnou odbornou podporu - učitelé odb. předmětů a materiálně technickou podporu - materiál, příp. polotovary či své dílny. Žáci vyrobí konkrétní výrobky. Celkem 100 žáků.

AktivitaProjektSuma Kč/školuÚčel Zajištění exkurze žáků ZŠ na vlastní školeEDU.REGION5 000 Kč organizačně technické zabezpečení Zajištění workshopu s personalisty firemEDU.REGION Kč organizačně technické zabezpečení Zajištění soutěží pro ZŠ EDU.REGION Kčkoordinátor SŠ a ZŠ, DPP Zajištění soutěží pro ZŠEDU.REGION5 000 Kč Paušál pro každou SŠ - Materiál (papír, toner, CD…) Zajištění soutěží pro ZŠEDU.REGION Kč Maximální částka pro školu na mat. tech. zabezpečení - materiál na polotovary, chemikálie (v případě poskytnutí laboratoře…) Dílny zručnostiOKNA Kč pro školu na mat. tech. zabezpečení

Děkuji za pozornost Mgr. Roman Křivánek, ředitel Vysočina Education