Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C7 - Projektová kancelář Metodický výklad výzvy C7 Mgr.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Spolupráce podniků s vysokými školami. Kolaboratorní výzkum Účinná spolupráce Smlouva o využití podpory Smluvní výzkum Úvod ČVUT – odbor rozvoje2.
Biometrické snímací zařízení k VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2009 Fond pro vnější hranice (FVH)
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
ELI extreme light infrastructure. Mezinárodní projekt ELI 13 Evropských zemí: 40 vědeckých a akademických institucí CNRS, LASERLAB, Max Born Institute.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
1. Význam a úloha malých a středních podniků (MSP) v HORIZON 2020 Táňa Perglová Ředitelka sekce, delegát ČR v programovém výboru SMEs and Access to risk.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Kulatý stůl se koná za podpory programu Evropské unie Hercule III ( ). Tento program je realizován Evropskou komisí. Byl vytvořen na podporu aktivit.
Struktura financování VVŠ RNDr. Alexander Černý Výjezdní zasedání managementu UTB ve Zlíně dne 20. března 2013.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Publicita projektu
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
SROVNÁNÍ PROGRAMOVÝCH OBDOBÍ A
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své.
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Rozvoj kapacit pro výzkum a vývoj Praha, 23. listopadu 2016.
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Komplexní systém hodnocení
Komplexní systém hodnocení
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Interreg V-A Česká republika – Polsko
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Hlavní město praha a integrace cizinců
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Finanční část Praha, 25. července 2017.
Inovační potenciál České republiky
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Seminář pro žadatele Ústí nad Labem
Základní informace o programu
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území MČ Praha 10, CZ
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Obsah veřejných rozpočtů III
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 3: Internacionalizace
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Technologická platforma silniční doprava
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Seminář k výroční zprávě o činnosti a kódování studijních programů
Zpracoval: Martin Bílek
Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016

Metodický výklad výzvy 2

Obsah I.Klíčové aktivity II.Specifika výzvy III.Cílové skupiny IV.Monitorovací indikátory 3

Specifický cíl: Cílem této výzvy je podpořit konstrukci, upgrade, modernizaci a výzkumné aktivity výzkumných infrastruktur uvedených v Cestovní mapě České republiky velkých infrastruktur pro výzkum, experimentální vývoj a inovace pro léta 2016 až

Podporované aktivity Povinné aktivity: a) Dobudování, konstrukce, modernizace či upgrade infrastruktury v České republice, včetně dodávek částí výzkumných infrastruktur či výzkumných zařízení do výzkumných infrastruktur lokalizovaných v ostatních státech Evropské unie - materiálně a technicky modernizovat výzkumné infrastruktury; b) Podpora kvalitního vlastního výzkumu hostitelské instituce a případně partnerských institucí s využitím výzkumné infrastruktury; c) Řízení projektu – popis obsahu této aktivity, je uveden v Pravidlech pro žadatele a příjemce – obecná část více viz kapitola ; Aktivity uvedené pod písm. b) a c) jsou povinnou součástí projektů. 5

a) Dobudování, konstrukce, modernizace či upgrade infrastruktury v České republice, včetně dodávek částí výzkumných infrastruktur či výzkumných zařízení do výzkumných infrastruktur lokalizovaných v ostatních státech Evropské unie - materiálně a technicky modernizovat výzkumné infrastruktury; Aktivita uvedená pod písm. a) je podporovanou aktivitou v případě, že kapitola Investice rozpočtu velké infrastruktury Cestovní mapy České republiky velkých infrastruktur pro výzkum, experimentální vývoj a inovace pro léta 2016 až 2022 je nenulová (blíže viz část výzvy). 6

7 b) Podpora kvalitního vlastního výzkumu hostitelské instituce a případně partnerských institucí s využitím výzkumné infrastruktury;

8 c) Řízení projektu – popis obsahu této aktivity, je uveden v Pravidlech pro žadatele a příjemce – obecná část více viz kapitola

a)výzkum uživatelů/externích subjektů výzkumné infrastruktury, včetně výzkumu v režimu „open access“ či v režimu smluvního výzkumu; b)členství v zahraničních nebo mezinárodních výzkumných infrastrukturách či mezinárodních organizacích výzkumu a vývoje (zejména mandatorní a jiné členské poplatky). Vyloučenými, tj. nepodporovanými, aktivitami jsou aktivity, které jsou podporované z aktivity MŠMT podpora velkých infrastruktur pro výzkum, experimentální vývoj a inovace (LM). Výdaje související s těmito aktivitami jsou z výzvy OP VVV nezpůsobilé. Zařazením těchto aktivit do vyloučených ve výzvě OP VVV není rozporována realizace těchto aktivit a jejich financování z jiných zdrojů. Bližší informace jsou uvedené v Pravidlech pro žadatele a příjemce – specifická část, viz kapitola Vyloučené aktivity:

-Pracovníci výzkumných organizací, -Výzkumní pracovníci soukromém sektoru, - Studenti vysokých škol 10 Cílové skupiny

Monitorovací indikátory 11

ID: CO 24 MJ: FTE Novým pracovníkem je definován pracovník, se kterým byla uzavřena smlouva nejdříve po datu zahájení projektu. Hodnoty indikátoru se monitorují pravidelně v průběhu realizace projektu. 12 Počet nových výzkumných pracovníků v podporovaných subjektech

ID: MJ: FTE Novým pracovníkem je definován pracovník, se kterým byla uzavřena smlouva nejdříve po datu zahájení projektu. Hodnoty indikátoru se monitorují pravidelně v průběhu realizace projektu. 13 Počet nových výzkumných pracovníků v podporovaných subjektech – ženy

ID: CO 25 MJ: FTE Počet výzkumných pracovníků, kteří pracují v modernizovaných výzkumných infrastrukturách, v rámci projektu z OP VVV. Nejedná se o provozní tým výzkumné infrastruktury. Hodnoty indikátoru se monitorují pravidelně v průběhu realizace projektu. 14 Počet výzkumných pracovníků, kteří pracují v modernizovaných výzkumných infrastrukturách

ID: MJ: FTE Počet výzkumných pracovníků, kteří pracují v modernizovaných výzkumných infrastrukturách, v rámci projektu z OP VVV. Nejedná se o provozní tým výzkumné infrastruktury. Hodnoty indikátoru se monitorují pravidelně v průběhu realizace projektu. 15 Počet výzkumníků, kteří pracují v modernizovaných výzkumných infrastrukturách - ženy

ID: MJ: Infrastruktury V této výzvě je tento indikátor relevantní jen pro výzkumnou infrastrukturu. Žadatel/příjemce je povinen specifikovat tento indikátor v příloze k žádosti o podporu projektu/ZoR – Přehled klíčových výstupů k naplnění indikátorů projektu EFRR. 16 Počet nově vybudovaných, rozšířených či modernizovaných výzkumných infrastruktur a center excelence

ID: MJ: m2 užitné plochy Environmentální indikátor Zvolí žadatelé/příjemci, kteří plánují aktivity typu rozšíření, rekonstrukce nebo nově vybudované kapacity. 17 Rozšířené, zrekonstruované nebo nově vybudované kapacity bez záboru zemědělského půdního fondu

ID: MJ: účasti Programy mezinárodní spolupráce se rozumí prostředky, které žadatel získá v mezinárodních veřejných soutěžích, zejména v rámcovém programu EU pro výzkum a inovace Horizont 2020 (2014 – 2020), včetně jeho dílčích implementačních nástrojů (Společné technologické iniciativy, EUROSTARS apod.) a programu Evropského společenství pro atomovou energii pro výzkum a odbornou přípravu (2014 – 2018) výlučně z mezinárodních zdrojů. 18 Počet účastí podpořených výzkumných týmů realizovaných v programech mezinárodní spolupráce

ID: MJ: publikace Odborné publikace – musí souviset s odborným zaměřením projektu. Vykazuje se dosažená hodnota od zahájení fyzické realizace projektu v daném monitorovacím období. 19 Odborné publikace (vybrané typy dokumentů) vytvořené podpořenými subjekty

ID: MJ: publikace Odborné publikace – musí souviset s odborným zaměřením projektu. Vykazuje se dosažená hodnota od zahájení fyzické realizace projektu v daném monitorovacím období. 20 Odborné publikace (vybrané typy dokumentů) se zahraničním spoluautorstvím vytvořené podpořenými subjekty