PHP – CYKLY, POLE. CYKLY V PHP Cykly se používají, chceme-li opakovat určitou činnost, několikráte za sebou, opakovaně provádět stejnou proceduru. Postupně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pole Příklad: přečíst teploty naměřené v jednotlivých dnech týdnu, vypočítat průměrnou teplotu a pro každý den vypsat odchylku od průměrné teploty Řešení.
Advertisements

Pro začátek něco lehčího
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
ŘÍDÍCÍ STRUKTURY - PODMÍNKY
Programování funkcí v Excelu (pole)
Seznamy Seznam = očíslovaná posloupnost skalárů Zápis seznamu do kulatých závorek: ("máslo")# jednočlenný seznam (1,2,3)# seznam se 3 členy ("jedna",2,3,"osm",100,$pozdrav)
Programování 2 Cvičení 5.
Aplikační a programové vybavení
Cvičení Úloha 1: Rozhodněte zda posloupnost znaků v poli délky n tvoří palindrom (slovo, které je stejné při čtení zprava i zleva). Př.: [a,l,e,l,a] [a,n,n,a]
Fronta - a)Implementace s využitím statických struktur (pole) b)Implementace s využitím dynamických struktur (spojového seznamu) odebírá se ze začátku.
Strukturované datové typy
Postupně tedy doplňujeme hodnoty do na začátku prázdného SFC (postupového diagramu), který je v automatu realizován krokovým řadičem.
Materiály k přednášce Úvod do programování Ondřej Čepek.
PHP PHP – základy syntaxe (část 1) - 03 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Informatika I 3. přednáška
Jazyk vývojových diagramů
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B8 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
Vyučovací hodina 1 vyučovací hodina: Opakování z minulé hodiny 5 min Nová látka 20 min Procvičení nové látky 15 min Shrnutí 5 min 2 vyučovací hodiny: Opakování.
doc. RNDr. Zdeněk Botek, CSc.
Mgr. Jan Lavrinčík, DiS..  pro proměnnou typu Date alokováno 8 bajtů paměti, které obsahují spakovaný vzorek bitů nejen pro datum, ale i pro přesný čas.
A1PRG - Programování – Seminář Ing. Michal Operátory (2. část) 4 Verze
Algoritmizace a základy programování
Základy algoritmizace a programování
PHP – Základy programování
Datové typy a práce s nimi
Jazyk vývojových diagramů
JavaScript Podmínky, cykly a pole.
3. Příkazy  Příkazy dělíme na jednoduché a strukturované.  Jednoduché příkazy - žádnou jejich dílčí částí neni příkaz - přiřazovací, vstupu a výstupu,
CYKLUS S PEVNÝM POČTEM OPAKOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavlína Mihačová. Obchodní akademie a Střední odborná.
Proměnná typu "pole" Mezi proměnné typu "pole" patří všechny superglobální proměnné. Mezi proměnné typu "pole" patří všechny superglobální proměnné. To.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
2 CYKLUS S PEVNÝM POČTEM OPAKOVÁNÍ Podle řídící proměnné proveď n-krát příkaz P1.
Programovatelné automaty princip činnosti PLC 03
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Pascal - cykly.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B7 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
Algoritmizace a programování Vývojové diagramy - 03
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
ALGO – Algoritmizace 4. cvičení 1.ročník, ZS Ing. Zdena DOBEŠOVÁ, Ph.D.
Typy cyklů Do...Loop For...Next For Each...Next.
Cykly Cykly umožňují provádět určitou část kódu opakovaně až do nastaveného počtu cyklování nebo splnění podmínky. Cykly umožňují provádět určitou část.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES CYKLY V PHP.
STRING A UKAZATELE. Co to je řetězec? Řetězec v Javě je samostatný objekt. Je konstantní, co znamená, že jednou vytvořený řetězec nelze změnit. Chceme-li.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B4 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
Počítače a programování 1 7.přednáška. Základy Pole ve třídách a metodách Pole Arrays.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B5 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
Příkazy cyklů. Co je to cyklus Jako cyklus označujeme opakované vykonávání určitého bloku příkazů Jako cyklus označujeme opakované vykonávání určitého.
ALGORITMIZACE A ZÁKLADY PROGRAMOVÁNÍ
Podprogramy (subroutines) Pojmenované kousky programu, které –tvoří logicky ucelené části –se v programu opakují Jsou zapsány na jednom místě a v případě.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE + PODMÍNKY + SWITCH.
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Algoritmizace a programování Algoritmy 4 – Vývojové diagramy (cykly)
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Algoritmizace a programování Cykly - For. FOR Předem známe počet opakování Předem známe počet opakování Syntaxe: Syntaxe: for proměnná in range(rozpětí):
VY_32_INOVACE_PR2_14. Cyklus umožňuje opakování určité posloupnosti příkazů bez nutnosti psát je stále znovu. Používáme tři základní druhy cyklů: cyklus.
Дац.В.А.Міхедзька Геапалітычнае становішча Беларусі ў я гг. XX ст. Заходняя Беларусь у складзе польскай дзяржавы 1.Рыжская мірная дамова 1921 г.
Makra v Excelu syntaxe. Zápis nahraného makra SubEnd Sub O klíčová slova Sub a End Sub – začátek a konec makra O komentáře O text za znakem ', až do konce.
Programovací jazyk C# 4. část - cykly.
Vícerozměrná pole (1) Jazyk C povoluje, aby pole mělo více rozměrů (dimenzí) než jeden Z vícerozměrných polí bývá nejčastěji použí-váno pole dvourozměrné.
Algoritmizace a programování
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Logické funkce a obvody
Programování v jazyce C++
Kurz algoritmizace a programování v jazyce C
Příkazy cyklu (1) Umožňují vícekrát (nebo ani jednou) pro-vést určitý příkaz Jazyk C rozlišuje příkaz cyklu: s podmínkou na začátku: obecný tvar: while.
Opakování základních příkazů a syntaxí v programovacím jazyce Pascal
Typ pole (1) Proměnná typu pole představuje kolekci proměnných stejného datového typu, které mohou být označovány společným jménem (identifikátorem) Pole.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Algoritmizace a datové struktury (14ASD)
Transkript prezentace:

PHP – CYKLY, POLE

CYKLY V PHP Cykly se používají, chceme-li opakovat určitou činnost, několikráte za sebou, opakovaně provádět stejnou proceduru. Postupně ověřovat data, nebo generovat informace. V programování rozeznáváme tři typy cyklů: 1.cyklus s podmínkou na konci 2.cyklus s podmínkou na začátku 3.cyklus s předem daným počtem opakování

CYKLUS S PODMÍNKOU NA KONCI

CYKLUS S PODMÍNKOU NA ZAČÁTKU $x++ je totéž jak $x=$x+1

CYKLUS S DANÝM POČTEM OPAKOVÁNÍ

DATOVÉ TYPY V PHP Integercelé číslo Doubledesetinné číslo Stringznakový řetězec Arraypole Objectobjekt O typy proměnných se většinou nemusíme starat, protože se podle potřeby automaticky konvertují na vhodný typ

POLE pole je speciální datová struktura, ve které jedna proměnná může obsahovat několik hodnot tyto hodnoty jsou přístupné pomocí indexu index prvku se zapisuje do hranatých závorek prvky pole nemusí mít stejný datový typ jiný způsob zápisu pole